[]

duyuru senaristleri

duyurunun güzel insanları, bu resme bakarak bir senaryo yazmanız istense neler düşünürdünüz ?




 
çocukları askere gitmiş.


  • aksasu  (23.05.11 23:17:43) 
adan freud gibi. kadın da martha freud. adam bunla ilgilenmiyor kadın derin düşünceler içinde.


  • ykyt  (23.05.11 23:20:52) 
Adam sükûnet istiyor, kadın rahat durmuyor. Aynı hikaye :) Başlangıç repliğini veriyorum:
- Beey bey bak şu herif bizim arabanın başında 20 dakikadır!

  • sourlemonade  (23.05.11 23:24:11) 
adamın dünyadan haberi yok ama kadın bunu aldatıyor. gözü dışarıda.


  • bıdıbıdı  (23.05.11 23:24:59) 
Birbirilerini pek tanımadan evlenmiş bir çift. Muhtemelen evleneli 10 yıl filan olmuştur. Erkek varlıklı, asil-yarı asil bir aileden geliyor. Muhtemelen "normal" insanların sahip oldukları bir işi asla olmadı. Kadın çoğu kadının yapamayacağı şeyi yapıp daha 2o'li yaşlarının başında mantıklı bir karar vermiş, sevmediği ama ona rahat bir hayat sürdüreceği bu adamla evlenmiş.

Erkek, entelektüel tutkusu olabilecek birisi. Büyük bir ihtimalle cinsel yaşantıları yok. Eşyalarla, ne bileyim giysileriyle filan duygusal ilişki kurabilecek, onlardan uzun sene kopamayacak birisi.

Mekan kendi evleri. Ama yeni taşınmışlar. Adamın düzgün bir işi olmadığı ve miras suyunu çekmeye başladığı için eski ve pahalı evlerini satıp daha alt sınıfın yaşadığı yeni muhitlerine taşınmışlar.

Kadın geldiği aileden de kaynaklanan nedenlerle yeni insanlara ve yeni yerlere uyum sağlamaya daha yatkın. Taşınmalarının üzerinden kısa bir süre geçer geçmez yeni birini bulacak ve hayal kırıklığına uğrayacak.
  • theodor  (23.05.11 23:28:52) 
adamin erken bosalma problemi var, kadini tatmin edemiyor, ama adam kabullenmiyor da bu durumu.


  • nawres  (23.05.11 23:29:29) 
kadın, kültürlü, akıllı bir insan. adamın kadında gözü var, entel ayağına yatıyor.


  • g7mor  (23.05.11 23:31:59) 
adam zengin tüccar, sosyal hayatı güçlü, hatta hükümet yanlısı bir politika güden parti-dernekle ilişiği var. ama yatakta başarısız. işini bitirip sırtını dönüyor. ruhsuz-tutkusuz. etliye sütlüye dokunmayan bir tip. kadın kesinlikle aldatıyor. genç bir erkekle platonik takılıyorlar, henüz icraat yok ama elektiklenme had safhada. bu genç erkek de anarşist. kadın da sosyal yardımlaşma türünden bir dernekte takılıyor, orada öğrencilere yardım etkinliğinde falan tanışıyorlar. genç erkek öğrenci. daha gider bu...


  • kerbeee  (23.05.11 23:32:48) 
kadın kör, adam sağır.


  • minguinho  (23.05.11 23:34:25) 
ikilinin en dikkat cekici ozelligi ayni oda icerisinde yarim metre mesafeyle duruyor olmalarina ragmen (burdan anliyoruz ki bunlar bir sekilde yakinlar birbirlerine) iletisim kurmuyor oluslari. kadin arkasini donmus, adam okuyor...

gündüz saati ama adam evde. demek ki ya adam emekli ya da haftasonu veya tatil.
kadin bu adam madem evde iki laf etse, azicik benle ilgilense ya diyor ama adam gazetesine dalmis durumda. hos o da super vakit geciriyor gibi gorunmuyor.
perdelerin susune bakarsak hali vakti yerinde bunlarin. ve kadin ev hanimi. olumune sikilmis her seyden. paralari var ama huzurlari yok, kadin birazdan arkasini adama donmeden kavga baslatici bir diyaloga baslayabilir. veya lanet olsun, zaten yasimiz gecmis isimiz bitmis, ugrasmayayim sunla deyip susmaya devam edebilir. sonra adam kadina, bir cay koy da icelim hanim, diyecek. bunlar yine sessiz sessiz oturmaya devam edecekler.

niye sessiz olduklarina bir neden bulmak lazim.
  • avrasya  (23.05.11 23:36:29) 
kadın adamı aldatıo ve hatta kadın lezbiyen karşı binadaki yine çılgın bir ressam kadına aşık olmuş.

adam çok zengin iş adamı kadını mutlu etmek umrunda değil.

mekansal açıdan kadın adama bi köpek alsammı çok yalnızım felan diyo adamda bakarız diyo felan.
  • borzoi  (23.05.11 23:39:52 ~ 23:40:48) 
"- Son nefesimize kadar, olanları hiç yaşanmamış sayabilecek misin?
- Başka bir seçeneğimiz var mı?
- Artık yok Albert, ama vardı. Vardı ve biz bunu kullanmadık. Vicdanım asla rahat etmeyecek. Tek sorunum da bu değil.
- Başka ne var ki?
- Korkuyorum. Yaşattıklarımızın hesabını bir gün vermek zorunda kalacağımızdan korkuyorum.
- Şartlar böyle gerektirdi, artık kendini üzme boş yere.
- Hüzün... Hayır içimdeki bu değil. Hissettiklerim, duyduklarım, gerçeğin ta kendisi. Onu biz öldürdük. Ruhunu bedenden ayırmadık, toprağa gömmedik belki, ama elini tutmadığımız, onu oradan kurtarmadığımız her an öldürdük. Oğlumuzu düşün Albert, onun emanetiydi o, bilmiyorum. Gerçekten sevmişti onu.
- Oğlumuzun asıl emaneti içeride uyuyor. O bizim hazinemiz, pırlantamız diğeri ise sadece kutusuydu, değerli olanı aldıktan sonra, ondan kurtulduk.."
  • burberry  (23.05.11 23:44:43) 
Clara 40lı yaşların sonunda, zengin bir aileden gelen kültürlü bir kadındır. Kocası Edward ise Büyük Buhran'dan sonra servetinin büyük kısmını kaybetmiş bir İngiliz tüccardır.
New Jersey'nin ücra bir kasabasına yerleştikten sonra hayat onlar için hiçte kolay olmamıştır. Alıştığı yaşam tarzından uzak kalan Clara, kocasına belli etmese de zor günler geçirmekte ve eski günlerininde ufak kaçamaklar yaptığı Alman iş adamı Robert'a duyduğu özlemi bastırmaya çalışmaktadır.

  • MaraudeR  (23.05.11 23:47:58) 
kadın için önemli olan biri evlerine gelecek lakin misafir gecikmiş. adam ise kadının ısrarı ile evde bulunuyor ama aslında gelen kişi umrunda değil. adam sakin bu durumda sevmediği biri değil herhangi bir isteksizlik endişe nefret yok. şu an sen istediğin için buradayım ama çok da tın diyen bi havası var.

araları kötü değil. tersine ılımlı bir çift gördüm ben. kadın ellerini önünde tutmuş ama sımsıkı kapamış değil. demek ki tartışma gibi bir şey olmamış. kendini iletişime kapatmamış.
  • numan  (23.05.11 23:50:08) 
çok gezen(kadın) mi bilir? çok okuyan(adam) mı bilir? resim bu soruyu soruyor. ama yine cevap yok :( iki ayrı insan, biri okuyarak, diğeri ise gezerek öğrenmek istiyor bence. ve bunlar aynı evde ve birbirlerine çok yakınlar. çünkü ortak paydaları var öğrenme isteği.


  • groove machine  (23.05.11 23:55:59) 
konuşulmak istenmeyen bir mevzu var.
bu sebeple üç-maymun oynanıyor.
kadın, ellerini ovuşturuyor; yalnızca kendisinin duyabileceği şeyler mırıldanıyor ve o "saklı" mevzuyu, konuşmaya istekli.
erkekse, bu konuda daha katı; daha kararlı.
"saklı" mevzuyu, cehennemin dibine gönderip; bir daha da onla ilgili bir şeyler duymak istemiyor.
Erkeğin, pek çok cephede gösterdiği bu çetin zihin savaşı, gazetenin havadan sudan yazılarının yoldaşlığı ile bir nebze de olsa ferahlıyor.
  • pangea  (24.05.11 00:00:25 ~ 00:02:22) 
beyoğlu'nda oturan fransız kimseler onlar, r harfini 'n' olarak düşün, orası istanbul işte.


  • dieselsingle2  (24.05.11 00:30:43) 
neden hep pencerede bekleyince daha çabuk gelir sanır o bekleyenler


  • teutonic-terror  (24.05.11 02:36:57) 
bir pazar günü. kuşluk vakti ya da 13:00-15:00 arası bir saat. Bu çiftin kızı, damadı ve torunu gelecek, eli kulağında. adam bu vakti gazate okuyarak geçiriyor, kadın ise pencerede nerede kaldılar diye düşünerek bekliyor. hayat sıkıcı, monotonlaşmış iyice. kadının en iple çektiği gün.


  • vejeteryan vampir  (24.05.11 11:16:56) 
şaka yapmıyorum, bakar bakmaz aklıma bu geldi.
esprika.com

  • kenarortay  (24.05.11 12:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.