[]

Mideme nolmus?

Oncelikle yine panik atak sirasinda bir duyuru ekleyerek yer kapladigim icin ozur diliyorum ve soruma basliyorum.
Yaklasik 1 bucuk ay once dis enfeksiyonu sebebiyle Augmentin kullandim, dokuntu ve ishal yapti ve biraktim. Hatta hastaneye yatirildim sebep neymis diye, kan testleri normal cikti. Daha sonra Klindan ile devam ettim ve kanal tedavisi sirasinda profilaksi icin 1 doz Klacid kullandim. Yani yaklasik 5 gun antibiyotik kullanmis oldum. Daha sonra igrenc karin agrilari cektim birkac gun, bu sirada ne kadarlik bir surede bilmiyorum ama 58 kilodan 53 kiloya kadar dustum. Neyse efendim sonra senelerdir suren halsizlik tavan yapti 1 hafta boyunca. Tekrar doktora gittim ve demir eksikligi deyip Gynofel gibi bir ilac verdi. Bu ilaci icmemi takriben ucuncu gun korkunc bir mide agrim oldu, saatlerce uyudum. Tekrar doktora gittim ve doktor ilaci birakmami, 10 gun boyunca Omeprol ve Gaviscon icmemi soyledi. Ictim tekrar gittim ve midemden bogazima giden sivi olayi bitmedigi icin acil endoskopi dedi. Bu arada demir hapi verilmeden onceki gaita testimde kan hucreleri ve lokosit bulunmustu. Ama antibiyotikleri vucudum sevmedigi icin ve mitral kapak prolapsusu + mitral yetmezlik yuzunden kullanmam gerektigi icin Ure Nefes testi ve Mide duodendumu bilmemnesi testlerini istedi. Bir de ozobilmemnegrafi. Butun bunlar cumartesi ve doktora "neden supheleniyorsunuz?" dedigimde "simdi soylemem" dedi. Ne demek bu? Neyim var yahu? Korkudan yine titriyorum. Midem daha cok bulaniyor korktukca ve agriyor. Nefesim kesiliyor. Nolur bilgili biri beni birazcik aydinlatsin, "simdi soylemem" ne demek ya?



 
ictigin seylerin cogu mideye dokunur. bazi doktorlar oyledir iste, ben endoskopiden ciktigimda dahi soylememisti bi$i o derece. raporda gordum bi hafta sonra, alt tarafi gastritmis.

edittore: klacid dedin, tuylerim diken diken oldu mesela. bu ilaci kullandigim sure icinde en buyuk savasim kendisini midemde tutmakti. demir hapini da sadece bir adet icebilmisitim bi de. ama klacid ah o klacid...
  • no avalon  (13.01.11 23:44:44 ~ 23:55:09) 
yanlış anlaşılmasın ama demek ki kanserim desen hemen seni kemoterapiye alacaklar. yani bu doktorları hakikaten anlamıyorum 50 tane ilaç yazıyorlar bir yer düzelirken bir yer bozuluyor.. 1.5 ayda dünya kadar ilaç kullanmışsın vücudunun böyle tepki vermesi normal. "midemden bogazima giden sivi olayi" dediğin şey eğer acı bir sıvıysa, yediklerin boğazına geliyorsa muhtemelen gastrit veya reflüden dolayı zaten bunun için gaviscon falan yazmış ama abi hakikaten gastrit veya reflü olup olmadığını bilmeden ilaç yazıyorlar sonra devam edince endoskopi yapıyorlar.. e sen ilacı vermeden önce yapsana testleri daha sonra ilacı yaz..
neyse pek yardımcı olamadım galiba ama gereksiz ilaç kullanımı ve bütün bu yaşadıklarınızın yarattığı stres de bunlara neden olabilr o yüzden ferah olun.. ayrıca en kötü ihtimalle kolon veya mide kanseri olsanız onlar genelde şişlik, dışkı da kanama gibi şeylerde ortaya çıkıyor.. kilo kaybı ilaçların yan etkisi de olabilir yani, karın ağrısı ve bulantı da stres kaynaklı olabilir. şimdi söyleyemem dediği de muhtemelen daha kesin bir tanı koyamamasındadır yoksa doktora ne iyi veya kötü olsa direkt söyler niye saklasın ki..

  • kalim  (14.01.11 01:01:50) 
hocam öncelikle geçmiş olsun. bence en iyi teşhis-tahlili zaten doktor verecek ama nefes testi bildiğim kadarıyla laktoz intoleransı ve helikobakter pilori için kullanılır. söylemeden geçmeyim bu bakterinin Türkiye'de insanların %60'ında bulunan bir bakteri. gastrite neden olabiliyor galiba. sadece nefes testi hakkında bilgi vermek istedim. tekrardan geçmiş olsun. bu arada ilaç kullanmayı bıraktıktan sonra yapmanız gereken en önemli şeylerden biri sağlıklı ve dengeli beslenmektir. özellikle ilk haftalarda bağırsak florasını ve mideyi düzenlemek için probiyotik içeren yoğurtlar, ayran, sebze, meyve tüketin.


  • schizophrenia  (14.01.11 01:11:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.