[]

10+ Çocuk İle Neler Yapılabilir ?

Merhaba, bu hafta sonu oğlumun doğumgünü var. 10-15 civarında çocuk katılacak. Bir kafenin bir bölümünü kiraladık bu iş için. Bu gelen çocuklar 9-10 yaşlarında olacak. Pasta kesme haricinde masada oturacaklarını sanmıyorum. Çocuklara neler yaptıralım ki sıkılmasınlar/eğlensinler/kendilerine ve çevrelerine zarar vermesinler ? Özet olarak 2 saat boyunca ilgilerini nereye çekebiliriz ? Teşekkürler.




 
palyaço bulun. akbaba gibi çevresine üşüşür keretalar. teşbih hoş olmadı ama neyse:)


  • crue  (22.12.10 10:30:38) 
işiniz zor. sandalye kapmaca bi süre idare eder.


  • check minus  (22.12.10 10:33:04) 
Benzer bir durumda bolca renkli karton ve pastel boya ile epeyce oyalandıklarını görmüştüm.
en güzel resim yapana ödül filan gibi bir aktivite yapılmıştı :]

  • mhm  (22.12.10 10:54:25) 
maskeler basın kartona sonra onlardan kesmelerini ve lastiklerini takmalarını isteyin.. bir fikir..
ya da hazır yılbaşı geliyorken süsler elişi kağıtları belki kozalaklar ile yılbaşı süsü veya kartı yaptırabilirsiniz..

  • mahnita  (22.12.10 11:05:57) 
yaratıcı drama teknikleri ile ilgili kaynaklarda çok güzel çocuk oyunları var, hani vaktiniz olur da inceleyebilirseniz eminim keyifli ve oğlunuza uygun şeyler bulabilirsiniz. ama muhakkak sizin göz kulak olmanız gerekecek. vaktim yok derseniz msj atın, ben size bir kaç tane anlatırım öğrendiklerimden.


  • Phoebe  (22.12.10 11:08:36) 
Kartinge , paintballa filan goturun cocuklari yaa... Gezsin dolassin hoplasin ziplasin yumurcaklar! :P


  • ucan sincap  (22.12.10 11:30:00) 
palyaçoluk yapmıştım zamanında ordan bildiklerimi paylaşıcam.bu iş için birini görevlendirecek misin? cevabınız hayırsa, siz ilgilenecekseniz ebeveynler de size yakın olsun. izlenmek ve alkış hoşlarına gidecektir.

-ilk olarak mesela,her çocuğun kendine bir eş bulmasını isteyin.daha sonra çocuklardan belli bir alanda gözlerini kapatıp rahatça yürümelerini isteyin. siz dur diyene kadar yürümelerini ve dur dediğinizde gözlerini açıp eşlerini bulmalarını söyleyin. en yavaş birbirini bulan çift oyundan çıksın. birinci seçilene kadar oyunu devam ettirin.
-özel yüz boyaları var,yüzlerini boyayın. o gün için hepsi birer kahraman olsun, gün boyunca birbirlerine öyle hitap etsinler hatta.
-bir hikaye başlatın. devamını onlar getirsin. her çocuk bir cümleyle hikayeye katkıda bulunsun.
- herkesin evet dediği bir şarkı çalın ve kendi kahramanları nasıl dans edermiş merak ettiğinizi, görmek istediğinizi söyleyin.her kahraman farklı bir tarzda saçmalayarak dans edecektir:}
-yine ikişerli grup olsunlar, ayna oyunu oynasınlar. sırayla gruplar çıksın, biri diğerinin aynası olsun ve bır dk lık bir gösteri yapsınlar. yarışmanın sonunda en çok alkışı alan grup küçük bir hediye kazanabilir.
  • aykt  (22.12.10 12:23:18) 
bence doğumgününü iptal edin. nede olsa miladi takvim falan islamda yeri yok.


  • wessago  (22.12.10 16:37:51) 
@sivrisinek
Ne yazıkki herkes mc donalds'da yapıyor. Çocuklar ve veliler bıktı artık. İzmir'de yaşıyorum. Ne yazıkki Karşıyaka/Bostanlı tarafında kapalı alanda doğum günü yapılabilecek bir mekan yok. Playbarn diye bir yer var ama karşı tarafta Balçova'da.

  • faithless  (22.12.10 23:22:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.