[]

bilgisayar alacağım ama uzak kaldım piyasaya * aldım :)

1000 lira bütçem var; bilgisayarım sizlere ömür olduğundan yenilemem gerekmekte...
yalnız şöyle bi durum var,
monitörüm var,
2 tane sata hdd var (totalde 350gb, bi tanesinde ubuntu yüklü) para yeterse bi tane daha almak istiyorum
2 tane dvd rom'um var çift katmanlı hedeli hödölü
(yenilerine ihtiyacım yok yani)

almayı düşündüklerim;
4 çekirdekli bi intel işlemci (amd tavsiyenizi de değerlendiririm)
iyi bi ekran kartı, 1gb bellek hd filan (özellikle ati düşünüyorum)
en az 4 gb ram zaten mecburi, hayvan gibi photoshop, bol eklentili firefox, vegas filan kullanıyorum
kasa önemli, soğutmayla başım belada oluyor genelde
anakart da iyisinden olsun, bol sata, bol usb girişli...

tavsiyeleri olan? valla çok ihtiyacım var tavsiyelerinize acaip uzak kaldım pc piyasasına... teşekkürler şimdiden :)

 
buradan en iyi yardımı alabilirsin, forum.donanimhaber.com

oyun oynamayacaksan ekran kartına fazla para verme, çok çabuk eskiyor
  • erwachsene  (27.10.10 00:51:45) 
iyi bir kasa ve psu 1000 lira eder. bence bunları al, sonra bütçen olunca öbürlerini alırsın. böylece bilgisayarın bizlere ömür olmaz =).


  • desdinova  (27.10.10 00:58:49) 
Vegas gibi programlar cok cekirdek destekli oldugundan quad core sistem belki daha mantikli olabilir-di-. fiyat/performans olayina girildiginde pek oyle oldugunu soyleyemeyecegim. ne de olsa quad core'larin fiyatlarinin masallahi var. ustelik eski teknoloji. i7leri hesaba katinca olay zaten abariyor, sizin butcenize sadece islemci ediyor :)
en uygun quad core islemci bile amd'nin benzer sistemlerine gore 2 kat pahali.
ornegin core2 quad 8300 2.5 ghz (4 mb) islemci 270 lira iken, amd phenom ii 955 3.2 ghz (8 mb) 265 lira. benzer sey anakart mevzusuna gelindiginde pek belli olmuyor gerci.

normalde sadece vegas kullanacak olsaniz ekran karti onemsiz olabilirdi. lakin photoshop gibi programlar icin ekran karti da onemli oluyor (yaniliyorsam duzeltin) 3dmax de falan da boyle yamulmuyorsam. bu sebeple her halukarda *en az* orta halli bir harici ekran karti sart diye dusunuyorum.

anakartinizin gelecekte olabilecek degisimlere nispeten uygun (ornegin 6 cekirdek ve yuksek fsb) olmasi ve bol ram slotu ile gelmesi diger onemli nokta.

ornegin donanimhaber bu tur seyler icin bir sistem onermis.

AMD Phenom II X6 1055T (2.8 GHz) 9MB 938p 125W
Asus M4A87TD/USB3 /DDR3 2000MHz
2x A-DATA 2 GB 1333 MHz DDR3 (bunun yerine kingstondan hesapladim)
PNY Quadro FX 580 512 MB 128Bit GDDR3 16X
Gigabyte Setto 1000 550w Atx Kasa Siyah

boyleyken 1300+ liraya mal oluyor sistem. bir fikir vermesi acisindan fena degil. birebir buna uygun urun toplamaniza gerek yok. parca parca dusunerek, sizin icin hangisinin daha uygun olduguna google aramasi ile ulasabilirsiniz.

ben her halukarda madem bahsi gecen programlar coklu cekirdegi destekliyor o halde amd'nin 6 cekirdek seceneklerini dusunun derim. fiyat/performans acisindan en mantikli duran sistem o zira.

surada intel ve amd ile ilgili kucuk bir karsilastirma mevcut; computershopper.com
www.overclock.net
www.legitreviews.com
bunlara da *kesinlikle* bakmak isteyebilirsiniz.
  • entrapmen  (27.10.10 02:02:09) 
nvidia quadro ilen, fermi 480 arasındaki performans farkını bilmiyorum ama 480 daha iyi gibiydi.


  • bryan fury  (27.10.10 08:50:53) 
@ erwachsene - gayet güzel tavsiyeler varmış gerçekten değerlendirilesi.
@ desdinova - eheha aslında haklısın, fiyatlara baktım da almak istediğim konfigürasyon uçuk rakamlara doğru gidiyo. acil ihtiyacım olmasa 2 ya da 3 ayda tamamlardım ama çok lazım
@ entrapmen - abi saygıyla eğildim çok faydalı bilgiler vermişsin. belki şansım olursa biraz daha çıkabilirim, ama tabi önümüzdeki pazartesi pc masamda olursa çok daha şükela olacak.
@ büryan günaydın abi naver :) nvidia pek tercih etmediğimden sanırım hangisi daha iyi çok şeyetmedim lan. ati candır diyorum sana da.
  • paradoxical  (27.10.10 09:48:33) 
o halde ati 5850 veya 5870 kalıyor geriye.


  • bryan fury  (27.10.10 10:07:40) 
tavsiyelerinize teşekkürler arkadaşlar, bir kaç güne almış oluyorum çok sağolun (=


  • paradoxical  (28.10.10 11:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.