[]

hayatımı bitirmek üzere olan sağlık problemim (2)

İlk duyurum icin lutfen bkz. www.eksiduyuru.com

"Daha basimin tik ettigi gun her sey degisti, basim uyusmaya basladi, 11-12 saat uykudan sonra bile yataktan zor kalkar oldum, ekrana uzun sure bakamiyorum, calisamiyorum, hayatimi surduremiyorum" demistim. Maalesef hicbir doktor bir problem bulamamisti. E hal boyle olunca "bulamadilarsa bir sey yok demektir, acaba psikolojik mi" vs diyor insan ama gecen gun bir arkadas, tam da bana benzer bir probleminden bahsetti.

20'li yaslarda biri. Bazen, ozellikle isikli mekanlarda telefona bakarken birkac saniyelik bilinc kaybi yasadigi oluyormus. Mesela metro beklerken telefona baktigi sirada elinden telefonu dusurmus, kendisi yere yigilmis falan ama birkac saniye sonra kendine geliyormus. Bu kisi de goz ve noroloji doktorlarina gitmis ama bir sorun gormemis doktorlar. Onda benimki gibi uyku problemi vs yok, sanirim gayet normal bir sekilde devam ediyor hayatina, bir tek bu mesele var, bu da her zaman olmuyor. Kendi dusuncesi ve babasinin arastirmalarina gore karanlikta telefona cok bakmaktan oluyormus bu durum ve kendisi de bu sekilde cok zaman gecirmis. "Sanirim sebebi bu" diyor ama cozumunu o da bilmiyor.

Simdi bu hikayeyi, benimkiyle paralel noktalari var diye anlattim. Bende de bu kiside de doktorlar bir sorun bulamiyor ama yasadigimiz sorunlar var. Hal boyleyken, nasil bir fikir jimnastigi yurutebiliriz, nasil bir cikis yolu bulabiliriz? "Psikiyatriste gidip farkli ilac dene" diyenler var ama bu sorunum psikiyatrik ilaclarla cozulebilir mi ki? Yoksa basi agriyanin basur ilaci kullanmasi gibi sacma bir deneme mi olacak bu? Bu kisinin sorununun da psikolojik oldugunu sanmiyorum.

Yardimlarinizi rica ediyorum. Hayata tutunmak istiyorum ama maalesef bu hastalik buna hic izin vermiyor.

 
Nöroloji doktoru hangi incelemeleri yapmış, uyanıklık ve uyku EEG'si çekilmiş mi, bunları bilmek gerekiyor.
Fotosensitif epilepsi aklıma bir olasılık olarak geldi. Özellikle, sözünü ettiğiniz kişi için.

  • pro9it9is9  (01.11.23 18:08:13) 
bir süre telefon ve bilgisayar kullanımına ara versen? 1 ay kullanma mesela birde o zaman değerlendir durumunu. belki ilaçlık bir şeyin yok.


  • ayseee  (01.11.23 18:17:13) 
Acikcasi sozunu ettigim kisinin hangi tetkikleri yaptirdigini bilmiyorum.


  • ahm1  (01.11.23 18:17:23) 
@ayseee: oyle bir 1 ayi nasil becerebilirim ki? Bir de diyelim ekransiz hayatim cok iyi. Ee bu cagda nasil omur boyu bilgisayar ve telefon kullanmadan yasayacagim?


  • ahm1  (01.11.23 18:19:08) 
Gecmis olsun. Allah sifa versin. Ne diyecegim. Eger tetkiklerde bir sey cikmiyorsa nedeni cok basit olabilir. Sacma da olsa Akla gelen seyleri kontrollu bi sekilde deneyin derim.

10 yildan fazladir bel agrisi cekiyordum. Oturup kalkarken iki buklum hale geldim zamanlar oluyordu. Bir cok hastanede, prof'undan doç'una bir cok doktora gorundum. Hepsi de sikayetlerine eneden olacak hic bir sey yok belinde dediler.

En son 1,5dk'lik bi youtube videosunda sagliksiz uyuma pozisyonlarini gordum. En sagliksizi benim alikanlik haline getridigim yuzustu uyuma pozisyonu oldugunu soyluyordu. Uyuma pozisyonumu degistirdigimde bel agrim aninda yuzde 80 oraninda azaldi. Yani artik neredeyse etkilemiyor. Icimden aglamak geliyor.
  • krmzbvl  (01.11.23 19:00:38) 
@ahm demek istedigim ekransiz kalmak gibi denemeleri es gecme. ekransiz en fazla kac gun dayanabilirsin? Kac gunluk ekran orucu tutabilirsin?


  • krmzbvl  (01.11.23 19:02:42) 
Evvelki duyurunuzuda okumuştum öncellikle Allah şifa versin. Verebileceğim tek tavsiye üniversite veya eğitim araştırma hastanesinde doktorlara görünmeniz çünkü bu tür hastanelerde detaylı tetkikler ve takip yapılıyor muhakkak sizi ilgili bir alana yönlendirirler ümidinizi yitirmeyin.


  • doharkoman  (01.11.23 19:55:23) 
Bence de, özellikle epilepsi ile uğraşan bir doktora başvurmak ve gerekli incelemeleri yaptırmak gerekli.
Böyle bir şey olabilir mi gibi uygun bir dille söyleyebilirsiniz.
Ayrıca uygun ilaçlarla, teknolojiden uzak kalmadan normal yaşamınızı sürdürebilirsiniz.
Çok çeşitli uyaranlarla böyle yakınmalar ortaya çıkabiliyor.
Televizyon izlerken, bilgisayarda ya da telefonda oyun oynarken...
Hatta çok klasik bir örnek var YouTube'da. Pokemon dizisinin bir bölümünde, Japonya'da çok sayıda çocukta epilepsi nöbeti gelişmiş.
  • pro9it9is9  (01.11.23 21:44:30) 
Epilepsi +1

Geçen bi haber görmüştüm
Kimsenin teşhis koyamadığı hastalığa chat gpt teşhis koydu diye

Bi denenebilinir
  • foster  (01.11.23 22:53:12) 
o kadar tahlil yapıldı, mr, eeg çekildi, epilepsi olsam çıkmaz mıydı ya? :(

artık tahliller temiz çıkınca üzülüyorum, keşke bir hastalığım olsa en azından tedavisi, ne yapılacağı belli olur. beynimde tümör çıksa bile sevineceğim, o derece kötüyüm şu an :(
  • ahm1  (01.11.23 22:55:29) 
sessiz migren/asefaljik migren konusunu araştırmanızı öneririm.


  • Phoebe  (01.11.23 22:58:58) 
sorununuz epilepsi olabilir mi bilmiyorum, tam ona ilişkin bir şey yok gibi. ama şunu söyleyeyim kendi deneyimimden, bende uykuda olan türünden ve elimin bazı parmaklarında uyuşma hissiyle de bağlantılanan bir epilepsi var. nöbet de geçiriyorum yani baya ilaç kullanmazsam. fakat hiçbir eeg, uyku eeg'si, emg, mr ıvır zıvır hiçbirinde çıkmıyor. hiçbir şey görülmüyor beynimde. yani testlere de güvenilmiyor, benim işte açıkça var epilepsim, geçirdiğim nöbetlerden kanıtlarla ne olduğu belli. birden fazla nöroloğa göründüm, farklı yerlerde de çekildi bu bahsettiklerim. yani testler tespit edemiyor, testlerde çıkmıyor diye bazı şeyler elenemiyor belli ki. epilepsinin de dünya kadar türevi var, her epilepsi nöbetli olmuyor ya da görülemeyebiliyor.

epilepsiniz vardır demek için yazmıyorum da, sadece farklı birimlerde bakıldı her şeye, olsa çıkmaz mıydı sorunuza cevap olarak kendi örneğimi vermek istedim.

fakat siz ekran maruziyetini çok abartmışsınız sanırım, yazan bazı arkadaşlara katılıyorum, biraz ekran detoksu deneyin hakkaten.
  • nimberjack  (02.11.23 12:57:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.