[]

schengen için vize başvuru merkezi kullanmak

avusturya için. ne bir randevu bulabiliyoruz ne başka şey. ancak bu tarz şirketler nasıl oluyorsa randevu alabiliyorlar. biraz daha tuzlu oluyor. başka ülkeleri deniyoruz ama onlardan alsak bu sefer de o ülkelere girip çıkmak oralara da uçak bileti almak gerek.

hangi daha mantıklı?


 
Bot kurup, randevu satma olayi malum. Benzer durumda italya'da bulamayinca, yunan'dan alip rotayi o sekilde revize etmistim.

O tarz kisi ve sirketlere randevu icin para verecegime, rotayi biraz daha uzatir aldigim yerden girerim daha iyi. Burada zaman ve maliyet karsilastirmasi yapmak lazim sanirim. Akliniza hangisi yatiyorsa.
  • tsubasa  (31.07.23 17:30:00) 
idata, vfs global gibi aracılardan mı yoksa 100-200euro talep eden acentalardan mı bahsediyorsunuz ?

Şu dönemde bence parası neyse verip düzgün bir acenta kullanmak mantıklı. Eksik evrak vs takiplerini iyi yapıyorlar, ellerinde mutlaka randevu oluyor, bir kac hafta sonrasına ayarlıyorlar. Acenta aracılığıyla, evraklar da tam olunca Almanya 2 sene verdi bu sefer, bir sonrakine 5 sene çıkar inş.
  • kimlanbu  (31.07.23 17:50:04) 
@kimlanbu'nun söylediklerine katılmıyorum, konu hakkındaki görüşümü açıklayayım

1. Acenta ve aracı kurum farklı tanımlar. Konsolosluklar onaylı aracı kurumlar ile anlaşırlar (idata, vfs global vb.) ve onlara gelecek tüm vize başvurularını o şirketler vasıtasıyla yapmak zorundasınızdır. Sizin, benim gibi bireysel başvurular da, acenta ile yapılacak olanlar da onaylı aracı kurum üzerinden olur. Aracı kurumlar bu işler için tarifelerindeki ücreti yansıtır. Çok sık değişmez ve anlaşılamayan uçuk, belirsiz fiyatlar çıkmamalıdır.

2. Acenta kavramına gelirsek; bunlar genelde turizm firmaları olup bu tür vize, pasaport vb. evrak işlerine yabancı olan, yeterli bilgisi olmayan ya da tereddüt eden kişilere danışmanlık sağlayan şirketlerdir. Aslında yaptıkları gerçekten de çok az şey vardır çünkü sizin adınıza randevu almak için gene onaylı aracı kuruma başvuracaklardır. Başvuru öncesinde de sizden talep edilen belgeleri gözden geçirip eksik olanları tamamlamanızı ya da düzeltimesi gerekenleri söyleyeceklerdir. O belgeleri temin etmesi gereken gene siz olacaksınız. Bunu sizden başka hiç kimse yapamaz. Sırf evrak listesinin kontrolü ve randevu alınması için 100 Euro'lara (ve kimi zaman daha da fazlası) kadar çıkan paralar vermek istiyorsanız bu seçim size aittir. Verdiğiniz paranın açıklaması "hizmet bedeli" olacak ama neden bu ücretin onaylı aracı kurumlardan çok daha fazla olduğunun hiçbir sebebi yok. Tam olarak kime ne kadar ücret yansıtabilirlerse durumu mevcut.

3. "Düzgün Acenta" önerisini bilemem. Güvendiğiniz, iyi tavsiyelere sahip bir yer varsa ve uğraşmak istemiyorsanız yararlanabilirsiniz. Ama tekrar ediyorum, acenta size ek bir katkı sağlayamaz. @kimlanbu'nun yazdığı gibi "Acenta sağolsun 2 senelik vize verdiler" avantaj sağlama imkanları kesinlikle yok. Zaten bunu hem aracı kurumlar hem de acentalar sitelerinde yazmak durumundalardır. Nasıl ki vizenin red alınca, ek evrak talep edilince bu kurumlar sorumlu tutulamazsa; erken vize çıkması, onay gelmesi, uzun süreli vize verilmesi gibi durumlarda da onların bir katkısı yoktur.

4. Geldik işin sıkıntılı boyutuna... Acentalar karaborsacılık yapıyorlar. İmkanları dahilinde önceden rezervasyonları doldurup tümünü kapatıyorlar. Ondan sonra da gerçek başvuru sahiplerine satış yapıyorlar. En yakın boşluklar 1-2 sonrasına olunca da mecburen almak durumunda kalabiliyorsunuz. Vaktiniz yoktur, tatiliniz denk gelmez vb. şeyler söz konusu olunca insan zor durumda kalabiliyor. Randevuları da örneğin Ahmet kişisi için alıp sonra başvuru gününde "Ahmet başvurusu iptal oldu, onun yerine Mehmet geldi" diyerek yapıyorlar. Bunda teknik olarak bir yanlış olmadığından aracı kurum Mehmet'in başvurusunu konsolosluğa gönderiyor. Bu randevular da o söylenen 100-200 Euro'lara işte bu şekilde çıkıyor.

5. Bir adım öteye gidelim; ayrıca eğer ellerinde sizin bilgileriniz varsa (pasaport, tc kimlik vb.) bununla da sahte randevu alıp onu başkalarına satıyorlar. Sizin haberiniz bile olmadan adınıza gün alınmış olabilir. Düşünün; ya bu randevu suçlu, kaçak ya da sakıncalı birine transfer edilirse? Burası Türkiye, herşey olabilir...

Nacizane tavsiyem; aklınıza yatan, güvendiğiniz kurumlarla çalışın. Başvurunuzu doğrudan kendiniz yapın. Belgelerini eksiksiz hazırlayıp randevunuzu aldıktan sonra randevu takvimini hergün düzenli kontrol edin. Boşalan, iptal olan randevulara denk gelmek mümkün.

Önceki duyurularımda benzer şekilde açıklamıştım:

www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com
  • burka  (31.07.23 18:28:09 ~ 18:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.