[]

Schengen Vize Ücreti (Yunanistan)

Selamlar

Teyit etmek amaçlı soruyorum Schengen vize ücretine zam mı gelecek? Mevcut fiyatı 80Euro olarak görünen vizeye acenta hizmeti de dahil 175Euro talep etmişler. Başvuruyu yapan kişi ben olmadığım için detayları bilmiyorum ama bazı opsiyonel hizmetleri başvuruya dahil ederek fiyatları şişirdiklerini düşünüyorum. Bilginiz var mı?

Örneğin ben bundan tam 2 ay önceki İspanya Schengen vize başvuruma 85$ vize + 17$ acenta hizmet bedeli ödemiştim. Aradaki fark bana yüksek geldi.

 
Acentenin verdiği hizmete göre değişir ama normali 50 euro civarında.benim çalıştığım acente 100 euro alıyor ama hiç bir şeyle sen uğraşmıyorsun,randevunu en kısa zamana alıp,düzgün evrakla gidiyorsun yanında birisi sana eşlik ediyor filan.kısaca o oarayı ödeyen neden olduğunu biliyordur,normal ücret.


  • duptıs  (25.05.23 11:40:03) 
Aradaki ücret çok fazla. Bu acentelerin yaptığı tek şey size randevu ayarlamak ve belgelerinizi gitmeden kontrol etmek. Bunun için o fiyat verilmez yazık.

Hiç bir şey yapmıyorsun denmiş ama yine maaş bordronu, gelir belgelerini, e devletten alınacak belgeleri, fotoğrafı vs sen çektireceksin. E geriye ne kalıyor ki zaten ? 2-3 belge doğru mu diye kontrol edecek randevu alacak diye kimseye 100€ bayılmam.

Bugüne kadar 9-10 vize aldım farklı ülkelerden hiç birinde acente kullanmadım, kullanmam da.
  • Mcfly  (25.05.23 12:33:20) 
Tekrar merhaba

Anladığım kadarıyla olay şundan ibaret; ailem randevu için tarih bakıyor (hatta bizzat ben ilgilendim bu işlerle) ve görüyoruz ki Temmuz ayına kadar açıp rezervasyon yok. Bu işlemi de "Kosmos Vize" üzerinden yapıyoruz. Sanırım Yunanistan Schengen vizesi için yetkili acenta bu şirket. Her kim başvuru yapacak olsa Kosmos aracılığı ile hareket etmeli. Onlar da ek ücret olmadığı takdirde 80Euro vize + 20Euro hizmet ücreti alıyor.

Harici acentalar da belki evrak işlerinde yardımcı olmak dışında (ki aslında onları da kişinin bizzat kendisi hazırlıyor, kimse başkası yerine bunları toplayamaz) bir de randevu alıp buna "hizmet" diyorlar. Onlar da gene Kosmos'a gidiyor çünkü benim gördüğüm başka bir kurum yok. Belki bağlantıları varsa erken vize tarihi ayarlama imkanları olabilir ki ben bundan da şüpheliyim. Bana kalırsa ya sürekli tarihlere bakarak iptal edilmiş rezervasyonları kontrol ediyor ve sizin adınıza alıyorlar ya da içeriden bilgi alma imkanları var ve sizin rezervasyonları öne çekme imkanları bulunuyor. Çünkü aileme "Bizim acenta olarak kontenjanımız var" demişler. Burası "Türkiye" olduğundan herşey mümkün elbette.

Sonuç olarak benim gördüğüm yapılan tek işlem vizeyi öne çekmekten ibaret. Karşılığında ödenen ücret de 75Euro olarak görünüyor. Resmen havadan para.
  • burka  (25.05.23 16:53:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.