[]

Arda Güler yeni Messi mi, dünyanın en iyi futbolcusu olmaya aday mı?

Bu soruyu Türkiye futbolunu takip etmediğim için soruyorum. Türkiye ligini falan izlemem de Arda Fbliler tarafından sürekli övülüyordu çevremde.

Madrid'e transfer oldu eyvallah da sosyal medyada, tvde sürekli Arda yukarı Arda aşağı.

Genelde Türkiye'den böyle sporcular ünlü olmayı kaldıramaz, ne futbolcular geldi geçti, sonra foss diye söndü.

Arda da fos mu olur yoksa sosyal medyanın yansıttığı gibi yeni Messi mi olur?

 
çocuk iyi. oldukça yetenekli. bana göre ilerde pozisyonunda dünyanın en iyi 3 isimden biri olmaya aday.

arda güleri bir emre mor ile arda turan ile karıştırmayalım bence çocuk çok farklı kafalarda. hepsinden daha yetenekli, küçük yaşta kaçtı doğru hamle ile türkiyeden, doğru ellerde top3 ye oynar böyle giderse.

medyada hala arda aşağı arda yukarı olması... klasik türkiye işte şaşırmamak lazım.

edit: messi seviyesi başka bu arada messiyle kıyaslamak bence de haksızlık olur.
  • AlsterWasser  (15.07.23 20:56:01 ~ 21:16:56) 
her şey olabilir öyle bir model, potansiyeli messi gibi bakalım neler görcez

not: beşiktaşlıyım
  • freebird5406_2  (15.07.23 20:59:00) 
Messi gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri. Arda’nın o seviyeye gelmesi imkansıza yakın bence. Bir süreliğine aktif en iyi birkaç ortasaha oyuncusundan biri ve gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncu olma ihtimalleri var ama. Yetenek, mental ve futbol aklı olarak epey iyi. Şu an için fiziği ve atletizmi biraz zayıf onları da geliştirir muhtemelen rahatlıkla. Babasının menajeri olması büyük sorun bence kendisi için.


  • perferil  (15.07.23 21:03:10) 
ben de turk futbolunu takip etmiyorum 10-15 yildir. arda guler ismini duyuyordum ama maclari falan izlemiyordum, youtube kliplerini bile izlememistim. sonra real madrid'e transfer olunca acip baktim ilk defa.

cocuk yetenek olarak turk futbolunun tepesinde. bu seviyede yetenegi daha once sadece sergen yalcin ve arda turan'da gormustum. arda guler'in avantaji karakter olarak da diger ikisinden onde olmasi.

sergen cok yetenekli ama asiri gevsekti. arda da yetenekli ama mental olarak yetersizdi. bu cocuk hem yetenek, hem karakter olarak ust seviyede. cikardigimiz en buyuk topcu olacak gibi duruyor. flop olamayacak kadar buyuk bir yetenek. olusu is yapar denilen tipten.

benim beklentilerim buyuk. sanirim ilk defa bu topraklardan dunya stari seviyesinde bir futbolcu cikacak. messi bambaska bir seviye ama, onunla kiyaslamak dogru olmaz. gelmis gecmis en iyi 2-3 oyuncudan biriyle kiyaslanmak kimse icin adil degil.
  • antikadimag  (15.07.23 21:04:04) 
Messi olamaz ama tarihe adını yazdırabilir.


  • dissendium  (15.07.23 21:13:49) 
messi olamaz belki ama zidane seviyesine çıkabilir. az önce messi'nin geçen sezon yaptığı asistleri izledim adam uzaylı. onun gibisi gerçekten 100 yılda bir gelir.


  • bohr atom modeli  (15.07.23 22:45:00) 
messi ronaldo başka olay onu geç. birbirlerini besleyen ve sonsuz güç oluşturan bir rekabet vardı o dönemler.

arda güler muhtemelen modric kross, xavi iniesta gibi uzun yıllar takımının kilidi bel kemeği olacak. o da anlayacağın üzere mevkisinin en iyi bir kaç kişisinden biri olacak demek
  • avatar is back  (16.07.23 13:24:46) 
Messi ile alakasi yok. Eskiden surekli yeni maradonalar turerdi, hepsi de fos cikardi, simdi de yeni messiler cikiyor, onlarin da messi ile alakasi olmuyor, kimisi iyi futbolcu olsa da.

Valla kross seviyesinde olabilirse iyi. Zidane falan da olamaz. Su an herkes gaza gelmis durumda ama belli olmaz bu isler, 3-5 sene sonra turkiye'ye de donebilir. Cenk tosun'da, yusuf yazici'da gorduk. Cengiz under de sicrama yapamadi.

Ben real madrid'den daha orta seviye bir takima gidip orada tutunacagina inaniyorum. Misal dortmund veya leipzig veya sevilla.
  • ahm1  (16.07.23 17:11:08) 
Teknik var onda sıkıntı yok. Messi kendini yıllarca güçlendirdi teknikle beraber hız ve fizik ekledi. Sadece teknikle emre mor olur. Yani türkiyeden neden fizikli futbolcu çıkmıyor ya da neden sürekli sakatlanıyor sorusunun cevabını stefan kunt araştırmış beslenme cevabını bulmuş. Orta ekonomik sınıfın altında yetişen bir türk genciyle avrupalı arasında çok büyük fark var. Neden haaland bu kadar güçlü adam somon yemiş aürekli. Ardanın proteni basıp adam gibi fizik kazanması lazım.


  • mikahakkinen  (16.07.23 18:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.