[]

Bu insanla bir daha konuşur muydunuz?

Halamı aradım bayramlaşmak için. Konuyu siyasete getirdi, kime oy vereceksin dedi. Kestirip atmak için muhalefete oy vereceğim dedim. Başladı saydırmaya onlara vatan hainleri oy verir, ben hain değilim onlara oy vermem, onlar Ermeniler, Aleviler, pkklılar, vatanını sevmeyen onlara verir falan böyle bir dünya şey saydı. Ben laf anlatamayacağımı bildiğim için hiç tartışmadım bile. He diyip geçtim. Ama doğrudan bana da vatan haini dedi yani. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi havadan sudan konuşup telefonu kapadım. Kime oy verdiği cidden umurumda değil de insan kendisini bayramlaşmak için arayan yeğenine bunu der mi? Cehaletine vermek istiyorum zaten yılda 1 kez anca görüşüyoruz da bu nedir yahu?




 
Cehaletine vermek de insanın ne kadar sınırını bozsa da, küslük insanın daha çok canını sıkıyor. Boş verin. Bayramdan bayrama arayın siz.


  • allah yazdiysa bozsun  (21.04.23 15:04:24) 
Ne kadar ölçüsüz olsa da siyasetten ayrı bakmak akrabalık bağlarına.
Siz bağları koparmayın.
Bir çok yerde yaşanan şeyler.

Hainlikten kastını da, ülkeye zarar verenler vermek niyetinde olanlar olarak anlamak lazım. Genelleme olsada sizi hedef alan özel bir durum yok. Aynı tarafta olanların da ayrılıklar veya fraksiyonlar oluşturduğunu biliyoruz.

Yoksa solcu da olsa, dışarıya hiç bir şekilde bağlı veya ülkemizin onların boyunduruğu altına girmesine karşı gayret gösterecek şekilde ülkesini düşünenlerin de olduğunu biliyoruz .
  • diyecevaplandı  (21.04.23 15:08:32) 
"Vatan haini olmadığım için muhalefete oy vereceğim." deyip kapatsaydın da kudursaydı. Bir daha da konuşma sonra. Benim 3 tane örneği vardı. Biri böyle, biri "vatan haini" diyecek kadar ileri gitmese de buna çok yakın bir akrabam vardı, bir tane de "bunları öldürmek lazım" tarzı bir şeyler diyen vardı çıkardım hayatımdan.

Akrabalık kan yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Kötü insanları kopar gitsin.
  • nawar  (21.04.23 15:08:37 ~ 15:10:08) 
Halanızla bir sevgi bağınız yoksa aramayın. Görev icabı, bizden büyüktür diye adetten yapılan aramaların hiçbirini yapmama taraftarıyım. Hala olma statüsünden bağımsız seviyorsanız aramaya devam edin.


  • ruhen hastayim ben  (21.04.23 15:19:15) 
Konuşmazdim ve temelli olarak hayatımdan çıkarırdım, kullanabileceğim en yumuşak ifadeler bunlar.


  • sanguine  (21.04.23 15:33:03) 
Ülkede kaç kişinin ailesinde AKPli yok ki? Yani her AKPli ile muhabbeti kessek ülkenin önemli bir kısmı selam verecek aile büyüğü bulamaz. Siyaset muhabbetine girmeyin kısmet/inşallah/maşallah üçlemesiyle geçiştirip gidin bence.


  • salihdt  (21.04.23 16:01:22) 
bu insanlarin sonu yapayalniz kalmak. arama, sorma


  • ala09  (21.04.23 16:02:14) 
Onlar da öyle, yapacak bir şey yok.
Yılda bir he diyip geçeceksin.

  • neymis  (21.04.23 16:35:50) 
Konuşurum tabii ki. Ama Halamla siyaset konuşmam. Hata sizde o ne kadar oraya getirse de bi çalımla çıkmalıydınız.


  • naksidil  (21.04.23 17:04:01) 
Konuşmazdım. Sadece sinir bozuyorlar şuan sizin yaşadığınız gibi.


  • meraklitursucu  (21.04.23 17:39:01) 
yilda bir kez konusmaya devam..


  • cooperr  (21.04.23 18:00:51) 
Duyurunuzun içeriğini okurken, anne baba tarafı akrabalarımda tek bir AKP'li olmadığını fark etmek mutlu etti. Bu durum hayatımdaki en büyük övünç kaynaklarım arasında liste başı falan olur sanırım.

Neyse. Sorunuzun cevabına gelirsek de, dolaylı dolaysız hangi yolla olursa olsun bana bir şekilde "vatan haini" diyebilen birinin yüzüne bir daha bakmam, sesini de duymam.
  • jonas  (21.04.23 18:14:37) 
Halam bana "onlar Alevi vatan haini onlara oy veren de vatan hainidir" dese üzülürdüm, demek ki halamın demansı Alevi olduğumuzu unutacak kadar ilerledi derdim gkfkfk. Neyse şaka bi yana zorunlu haller dışında çok görüşmezdim herhalde.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (21.04.23 18:27:24) 
akrabayla ve arkadaşlarla asla siyaset konuşmayın.

akrabayla ve arkadaşlarla asla ticaret yapmayın.
  • alperz  (21.04.23 18:45:20) 
Halanın numarasını yazsana kanka bişiy dicem :))

asla aramam hatta engellerim.
  • karayel  (21.04.23 22:06:41) 
ben olsam gorusmeyi keserdim. eger israr olursa bir sekilde, ben seni gecen bayramda aradim ama sen bana vatan haini deyip hakaret ettin derdim.


  • Sour  (22.04.23 00:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.