[]

tsk'nın zaafiyeti söz konusu mu acaba...

öncelikle şunu söylemek isterim kesinlikle pkk yanlısı veya tsk düşmanı olarak yaftalanmak istemiyorum.sadece aklıma takılan bi konu hakkında duyuru sakinlerinin görüşünü merak ediyorum.tabi ki ordumuz bizim herşeyimiz,gözbebeğimizdir.en güvenilir kurumumuzdur.

hakkaride hain saldırılarla memleketin 11 fidanı genç yaşında toprağa düştü.istanbulda servis aracına yapılan kansız saldırıda 4 ü asker biri genç bir kız olmak üzere 5 vatan evladı daha şehit oldu.
malum 30 yıldır terör denen belayla uğraşıyoruz.çok bedeller ödedik,yine öderiz Allah'ın izniyle.
ama 30 yıllık düşmanımız 30 yıldır savaştığımız aynı sınır noktasına nasıl olur da ağır silahlar konuşlandırıp,günlerce hazırlık yapıp o kadar askerimizi canından edebiliyor.bu ordunun her çeşit dürbünü,gözetleme aleti,tankı,topu,tüfeği ve yeterli askeri var.nasıl oluyor da o kadar yaklaşıp çatışmaya girebiliyor bu kansız köpekler.
istanbuldaki saldırıda da durum böyle sanki.mit 2 hafta önceden uyarmış askeri birimleri dikkatli olun diye.bu kadar uyarmalarına rağmen o servis otobüsü nasıl olur da 6 aydır aynı güzergahtan geçip gider anlamıyorum.ben açıkçası bu olaylarda ve yaşanan daha önceki biçok olaylarda tsk nın askerin güvenliğini sağlaması noktasında zaafiyetinin olduğunu düşünüyorum
peki siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında.ben mi yanlış düşünüyorum acaba...

 
yaftalanmama korkusu ve ordumuzun bizim herseyimiz, canimiz, goz bebegimiz, bitanemiz, en guvenilir kurumumuz olmasi konusunda yanlis dusunuyorsun.

bu konulardaki yanlis dusuncelerinden siyrilirsan sordugun soruda dogruya ulasirsin, sirinleri de gorebilirsin.

ps: beni istediginiz sekilde yaftalamaktan cekinmeyiniz, lutfen.
  • nawres  (25.06.10 23:09:16) 
sırf kutsal bir görev edâ ediyorlar diye tsk'nın geneline toz kondurmamak gibi bir zaafımız var...başbakan, cumhurbaşkanı, genelkurmay, komutanlar vs..3 ay eğitim verilen adamı dağ başındaki karakola gönderilmesini mal gibi izlediği sürece şehitler ölmeye devam edecek...vatanseverlik, milliyetçilik böyle durumlarda iğrenç bir hâl alıyor.göz göre göre evladını şehit eden anne-baba olayın aslı astarı nedir diye ilgilenmeden, uzatılan mikrofana vatan saolsun, 2 evladım var onlarıda askere gönderirim minvalinde beyanatlarda bulunuyorlar...


  • madagaskar  (25.06.10 23:18:21) 
vergilerini yöneten hükümetin icraatlarından hoşnut olmayınca, onları eleştirirken lafa "beni akp düşmanı görmeyin ama" diye başlıyor musun?

vergilerinin ciddi bir kısmının gittiği ve hiçbir sonuç üretemediğini içten içe senin de bildiğin, üstelik kafası çalışan her insan gibi ölümlerin filan yanlış olduğunu da anlamışsın.

...cümle kendine nokta koydu, ne diyordum? hah; işte askeri kurumdan da hükümet gibi hesap sorarsan, yani yukarıda bahsettiğim ikiyüzlülüğe düşmezsen nawres in bahsettiği gibi pek çok cevabı kendi başına bulacaksın. bu kadar basit bir konuda kimsenin yönlendirmesine ihtiyacın yok. mal meydanda, düşün taşın ve mümkünse haklıdan yana ol.
  • hewit  (25.06.10 23:43:18) 
bekir coşkun ya da yılmaz özdil gibi postal yalayıcıları okumak yerine umur talu ve ya engin ardıç gibilerin yazılarını takip ederek başlayabilirsin işi çözmeye.hala anlamadıysan eşref bitlis neden öldürüldü bunu araştır.ÜŞENME!


  • kanan  (26.06.10 00:32:04) 
tsk düşmanı olarak yaftalanmaktan korkmuştum ama maşallah ondan başka herşeyle yaftalanmışım.yahu ben düşünme özürlü değilim ve düşüncelerimi kendim şekillendirebilirim :) iyi ki size fikrinizi sormuşum ama kimse kendi fikrini söylememiş.benim fikrimin sizden tarafa dönmüş ya da dönmemiş olması size bi fayda sağlamaz.ne düşünüyorsanız onu yazsaydınız keşke.neyse artık

@nawres: bence sen yanlış düşünüyorsun.olası bi işgal zamanında sarılacak ordumuzdan başka umut olacağını sanmıyorum,yarın o şerefsizler tarafın manşetten verdiği haber gibi özerklik ilan ederlerse bu kargaşayı yine ordu önleyecek.o kadar militanın önüne siyaset geçemez.

@greywolf: zaten o sınıra asker piknik yapmaya gitmiyor ki.her zaman o korku ve panik var üstünde.30 sene sonra tecrübe edinipte kale gibi karakollar yapılamıyorsa yazık diyorum...

@hewit: ölümlerin yanlış olduğunu anlamadım ben zaten biliyorum.kendi fikrim içinde çelişmedim ben,ikiyüzlülük hiç yapmadım.bazı densizlerin ithamlarından sıyrılmak için manevra yapalım dedik,başka bi densizin kucağına düştük baksana.benim yönlendirilmeye ihtiyacım olmadığını düşünüyor.nasıl da anlamış yönlendirildiğimi :)

@kanan: okumamı istemediğin veya istediğin hiçbir yazarla ilgim yok ve yazılarını takip etmiyorum.basit tahminler ama yanlış tahminler.sen hala eşref bitlis'tesin anlaşılan.neyse ben dönmeyeyim tekrar oraya
  • demirr  (26.06.10 01:27:03 ~ 01:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.