[]

tüm hesaplarımın çalınması, her şeye giriş yapılması - 2

daha önce bahsetmiştim

1- www.eksiduyuru.com devamı da burada aynı olayın www.eksiduyuru.com

bugün saatlerdir maillerime "linkedin şifre sıfırlama kodu, spotify hesabınıza rusyadan, amerikadan girildi" diye tonla bildirim geldi.

bankacılık
kripto hesaplarım
resmi bir kaç kurum bilgilerim
mail hesaplarımın şifreleri
e-ticaret sitelerindeki kayıtlı banka kartlarım

bunların tamamını sıfırladım ve bunların hiç birine giriş denemesi bilgisi gelmedi. sanırım aylar önce çalınan verileri deniyorlar.

1- bunlar elle mi deniyorlar bu ne iş anlamadım. saatlerdir süren bişey
2- korkmam gereken başka şeyler var mı? başka ne yapabilirim?

tüm her şeyimin parolasını kaydettiğim dosyayı inceliyorum 300'den fazla şifre varsa 250 tanesi aynı zaten. ama sonsuza kadar bu devam mı edecek? belli ki çalınan bilgiler her yere satılıyor falan. komple kurtulmamın yolu yeni mailler yeni hesaplar mı? twitter amazon hepsini o gün değiştirdim bugün erişemiyorlar onlara. ama bugün denediklerine hiç karışmamıştım. spotify vs.

ne önerirsiniz ne yapayım ben şimdi?

 
"tüm her şeyimin parolasını kaydettiğim dosya" en başta böyle bir veri hiç olmamalı...


  • apocalipy  (28.02.23 22:25:08) 
evet tabi onu biliyorum zaten de şifreleri unutmamak için, format atmadan csv açıp buluta atıp hiç indirmeden oradan baka baka format sonrası her şeyi değiştirmiştim


  • avatar is back  (28.02.23 22:54:27) 
account:password şeklinde 1m,10m,100m'luk listeler var herhangi bir yerden sizdirilan sifrelerinin onune arkasina sayilar konularak olusturuluyor bu metin dosyaları.

bu dosyayı belli bazı checker programları sitenin sunucusunda otomatik test ediyor ve testi gecenleri ayirt ediyor. yani bu accountlar ele gecirilmis oluyor. buyuk ihtimalde sizin bazi hesaplariniz buna kurban gitti. ozellikle netflix, spotify gibi ucretli uyelik sunan uygulamalarda ele gecirilen hesaplar bazi forumlarda ucretli/ucretsiz sekilde sunuluyor. sifrelerinizi degistirmeniz büyük ihtimalle güvene alacaktır sizi.
  • gule gule  (01.03.23 02:44:52) 
hesaplarıdna 2fa kullan. artık sms mi olur yoksa telefona bağlı authenticator mu olur bilemem. ben telefonda authenticator seçerdim senin yerinde olsam. authenticator kullanacaksan her hesabın kurtarma kodunu bir kağıda yazmanı ve kaybolmayacak bir yerde saklamanı öneririm.

ayrıca paroları bir dosyada tutma çok tehlikeli. onun yerine kullandığın browser ile hesaplarını ve şifrelerini sync et ve şifreleri bu browserın seçmesine izin ver. o sana daha güçlü şifreler verecektir.
  • false pretension  (01.03.23 04:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.