[]

pc'ye virüs girmesi, bankadan para çekmeye çalışılması

aptalca bir uyguluma indirmemin bedelini ödüyorum 3-4 gündür. geçenlerde her şeyi sildim, malware taraması falan yaptım. önce sosyal medyalardan saçma şeyler rt edilip pp'ler değiştirildi. şifrelerini değiştirdim bişey olmadı sonra.

gece 153$ civarı bir para çekilmeye çalışılmış, paypal *my.com adlı bir yerden. şüpheli işlem deyip reddedip kartı kendileri dondurmuşlar zaten. şimdi kartı da iptal edip yeni kart istettim. ana banka hesabımda bişey yok onun da bilgilerini değiştirdim.

yalnız içime çok kurt düştü. bunlar acaba opera parolalar kısmını falan mı çaldılar? orada kayıtlıydı diye falan. başka nasıl çalmış olabilirler? bileyim de ona göre hareket edeyim?

1- şifreleri değiştiriyorum hala çoğu yerin
2- bilgisayarı dosyaları koru seçeneğiyle formatladım resimler,dosyalar videolar vs kaldı sadece.

bunlar yeterli midir? başka ne yapabilirim? son olarak kartım paypal'a bağlıydı acaba paypaldan mı çekmeye çalıştılar yoksa karttan mı? belki de başka yere bağlıydı ordan çekmeye çalıştılar bilemiyorum ya

 
hocam geçen seferki duyuruya biri yazmış diye yazmadım ama format atın geçin. bu yazılımlara malware falan çözüm olmaz. ben on beş yirmi senedir windows güvenlik duvarını bile kapatıyorum. bilgisayarda kayıtlı olan neyiniz varsa almış olabilirler. kimse şunu şunu almışlardır buna dokunamazlar diyemez.

siz önleminizi her şeyin aktarıldığını düşünerek alın. kartları iptal edip yenisini çıkartın, hesaplarınızın şifrelerinin tümünü yenileyin. bunları da format attıktan sonra yapın.
  • coldegezenkutupayisi  (19.10.22 15:24:36) 
dosyaları koru seçeneğiyle formatlamak tam anlamıyla çözüm olmayabilir.

dosyaların yedeklerini alıp sağlam bir format atın. yedek alınan dosyaları tam virüs ve malw. taraması yapın.
  • durbidakka  (19.10.22 15:44:09) 
arama kutucuğuna bu bilgisayarı sıfırla yazıyorsun ve temiz bir windows la hayatına devam ediyorsun.
bu şekilde risktesin.

  • jamswety  (19.10.22 16:53:39) 
pcyi tamamen formatla
her şeyin çalındığını düşünerek, mail adresin ilk olacak şekilde her şeyi sıfırla. kart numaralarını çalındığını farz ederek onları da iptal ettir
mutlaka kaspersky tarzı bir av yazılımı kullan. kullanma diyenleri de dinleme tüm dünyanın bildiği bir şey var.
  • roket adam  (19.10.22 17:42:56) 
Puppy Linux gibi bir sistemle live olarak çalıştır makineyi. Hatta Linux içinde virüs taraması yaptır.

Dosyalarını yedekle. Ama dikkat et kendini dosyaların içine kopyalamış olabilir

Bence bütün şifre değişikliklerini Linux altında yap

Sonra format at
  • hoot  (19.10.22 20:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.