[]

tüm kişisel bilgilerin çalınması ve her şeyi resetleme hk

bir tık uzun olabilir bu duyuru ama yardımcı olacaklara çok minnettar olurum çünkü çok tedirginim.

geçenlerde şöyle bir duyuru açtım; www.eksiduyuru.com

tüm yazılanları bu hafta sonu yapacaktım ama bugün amazon hesabımdan 50£ giftcard x kişisine gönderildi maili ile sarsıldım. iptal edilen kartla denenmiş ama para çekilememiş haliyle. amazonla iletişime geçtim yardımcı olacağız dediler ve 8-10 dk sonra hesabımı kapatıp yeni şifre oluşturma vs linki gönderdiler. ancak olay burada patladı tekrar! ben 1-2 saat geçsin yeni şifre oluştururum derken, önce bilmem ne kodu geldi sonra da bir baktım şifreniz başarıyla değiştirildi maili geldi. muhtemelen mailime de erişebildikleri için kendileri yapmışlar. çünkü telde bildirimleri görüp tıklamadan hemen pc'de gmaili açınca 2 mailinde okunduğunu gördüm ve amazona girdiğimde yeni şifrenizi oluşturun değil, şifrenizi girin ekranı vardı. neyse ben de tekrar sıfırladım ve çok hızlı şekilde maillerimi de sıfırladım.

ardından işi gücü her şeyi bırakıp 10 saate yakın her şeyi buluta yükleyip bilgisayara komple format attım. şu an opera browser harici hiç bir şey indirmedim. mail şifrelerimi değiştirmiştim zaten ama formattan sonra hepsini tekrar değiştirdim, 200-300 şifrem vardıysa diğer tarafta çoğu birbirine yakınken şimdi tamamen farklı bir şifreyle değiştirdim. kripto borsalara girişi de kontrol ettim, tüm şifrelerini değiştirdim, otp açık. yarın ve diğer günler sırayla aklıma gelebilecek her şeyin şifresini yeniden değiştireceğim.

ancak sormak istediğim bir kaç şey var;

1- bana hiç bir onay vs gelmeden amazon ve gmail hesaplarıma nasıl girebildiler? ikisinde de farklı bir pc'den giriş göremiyorum.
2- 4-5 tane banka kartı bir yerlere kayıtlıyken 2 defa da aynı kartla çekim denediler (revolut'tan denediler, bilmeyenler için enpara'nın ingiltere'de ki versiyonu gibi)
3- tüm bilgiler ve hesaplar değil de bu banka kartım sadece çalınmış olabilir mi? gerçi diğer ingiltere'de açtığım kartlar da duruyor onlarda bir şey yok
4- şu an pc sıfır gibi, buluttaki verileri indirmeyeceğim. her şeyin şifresini değiştirdim, 1-2 güne kripto borsalarına bağladığım mailleri de yenileriyle değiştireceğim.

virüs muhtemelen geçenlerde pek dikkat etmediğim bir sitedeki oyun eklentisi yüzünden geldi bulaştı pc'ye. daha sonra baktım o kanal gibi yüzlerce kanal aynı videoyu yüzlerce kez paylaşıp şu dosyayı indirip kurup steam'e bağlayabilirsiniz diye yazmış. yüzlerce oyun ismi var ama aynı video sadece isimleri kapakları farklı. daha sonra ilk 150£ çalınma girişimi my.com isimli oyun sitesinden denendi, sonraki de xbox game gift card ile denenmiş. bilgi olarak dursun

başka yapabileceğim bir güvenlik önlemi var mı? aklınıza gelen bişeyler öneriler de olur. üstteki soruları cevaplamanız bile kafi. her ne kadar olabildiğince safe gibi dursam da her detayı bilmek istiyorum

 
Muhtemelen web tarayıcınıza kayıtlı şifreleriniz ele geçirilmiş. Şifre listesini tarayıcınızdan dışarı aktarıp buluta yedekleyin. Ardından tüm önemli dosyalarınızı da buluta yedekleyin. Taşınabilir bellek ve dosyalarınıza asla yedekleme yapmadan hepsini biçimlendirin. Sonrasında telefon ve bilgisayarınıza temiz kurulum yaparak, yani tüm disk bölüm ve içeriklerini silerek (telefonda hafıza kartı varsa dahil ederek) sıfırlayın. Her zaman kullandığınız tarayıcıdan farklı bir web tarayıcı ile internete girin ve buluttaki kayıtlı şifrelerinizi kopyala/yapıştır ile alarak en önce e-posta, sonra banka, daha sonra alışveriş, sonra Google/Microsoft vb. sitelerindeki hesaplarınıza giriş yaparak mümkün olan her hesapta 2FA/OTP koruması açın ve şifreleri değiştirin. Bankanızı arayarak kayıp/çalıntı birimine bağlanın, kartınızı kaybettiğinizi söyleyin,tüm banka ve kredi kartlarınızın tamamı yenilensin. Son olarak operatörünüzün şubesine giderek SIM kartınızı yenileyin. Geçmiş olsun.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (22.10.22 03:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.