[]

Powerbank ile şerit led yakmak mümkün mü?

merhaba,
usb 5v veriyor sanırım normalde ve şerit ledler 12v ihtiyaç duyuyor. bu şekilde sanırım çalıştıramıyoruz

şu aşağıdaki powerbanki alsak çalıştırabilir miyiz peki? ürünün özelliklerinde "volt: 12v ve üstü" yazıyor


www.trendyol.com

 
Calistirma voltaji 12v yazio evet olabilir ama ledin uzunlugu vs ne kadat sure yakacagina etki eder


  • hlt1985  (20.02.23 16:14:46) 
@hlt, onu nasıl öğrenebiliriz? yaklaşık 2 metrelik rgb şerit led mesela, ne kadar süre yakar acaba nasıl hesaplayabiliyoruz


  • veritaslibertas  (20.02.23 16:17:45) 
USB-C üzerinden PD özelliğini kullanmadan 12V alamazsınız. Tam protokolü bilmiyorum ama eski tip USB gibi doğrudan enerji alınamaz diye düşünüyorum, çünkü taktığınız cihazın kullanacağı değere göre farklı voltajda besleme veriyor.

LED'ler kendi içinde 3V civarında ışıkla yanar. Bahsettiğiniz şerit ledler, 12V ile yansın diye üretilmiştir.

İki seçeneğiniz var bence,
12V veren akü almak ve şerit metreyi kullanmak.
5v'luk eski çıkışlı bir USB powerbank alıp, şerit led yerine tekli ledlerden bir sistem yapmak.

Ne kadar uzun süre yanar? Şerit metrenin bir metresi yaklaşık 1A çeker.
12Ah'lik bir akü alırsanız, 1 metre şerit led'i yaklaşık bir saat yakar.
  • burfak  (20.02.23 16:38:30) 
eğer mobil olma zorunluluğu yoksa 220(ac) voltu 12ya da 24(dc) volta çeviren, birkaç amper kaldıran bir güç kaynağı alırsanız güç kaynağını fişe taktığınız süre boyunca kullanabilirsiniz.

powerbank şarj derdi de olmaz.

powerbank 5 volt verir ve USB kablodan da anca 500 miliamper geçer. kullanacağınız şerit büyük ihtimalle çok daha yüksek akım çekecektir. bu sebeple USB ve powerbank önermiyorum.

aşağıdaki gibi ayarlı adaptörler bulunuyor. güç kaynağı ile aynı şey ama mesela 3 amper diyor.

www.hepsiburada.com
  • attirdiniz makedonun kafasini  (20.02.23 19:55:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.