[]

Akıllı Saat ne kadar gerekli?

Birkaç kişi akıllı saat almamı tavsiye etti. Gerekli olmadığını düşündüğüm için dedim ihtiyacım yok.

Kendi adıma cidden akıllı saati gerekli görmüyorum. Akıllı saat hangi durumlarda gerekli?


 
Zamanında Garmin Fenix 6 almıştım ama sırf artislik olsun diye takıyorum, antrenman yaparken vücudumun verdiği tepkilerden ne yapmam gerektiğini anladığım için ona göre hareket ediyorum ama sen anlamıyorsan senin için ihtiyaç olabilir. Onun dışında benim için çok bi olayı yok antrenman falan işlerim olmasa almazdım.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (20.02.23 14:33:15) 
mi bandlar başlangıç için güzel. görece daha uygun fiyatlılar. eğer seversen sonrasında üst segment bişeye geçebilirsin.


  • dedim ben sana  (20.02.23 14:36:02) 
vardı kullandım ama asıl ihtiyacım olan saat, tarih görmek ve alarm olmasıydı. O yüzden şu an sadece casio fw91 kullanıyorum. Akıllı saati aramıyorum. Ama burada önemli olan ihtiyaç.


  • hlt1985  (20.02.23 14:37:53) 
Ben çocuk yanımdayken telefonu elime almıyorum. O yüzden çok işime yarıyor. Kim ne mesaj atmış, kim aramış görüyorum, kulağımda kulaklık varken dinlediklerimi saatten kontrol ediyorum, elim doluysa doğrudan saatle konuşuyorum vs.

Oksijen ölçümü de salgının çok korkuttuğu dönemde işime yarıyordu. Annemde kalp var, EKG’sine bakıyorum arada (en azından bir anormallik olursa fikir verebilir diye, %100 güvenilir olduğunu sanmıyorum da).

Öğretmenim, teneffüs saatlerini anımsatıcıya kurdum. Bir bakışta teneffüse ne kadar kaldığını görebiliyorum. Derste çok işime yarıyor.

Onun haricinde kalp atış hızıymış, uyku takibiymiş, adım sayısıymış vs. kullandığım uygulamalar değil.

iPhone 13 Pro / Apple Watch Series 6
  • avianthem  (20.02.23 14:38:28 ~ 14:39:46) 
spor yapıyorsan egzersiz takibi güzel.
telefonun sessizdeyse bildirim olayı güzel.
adım takibi güzel.

başka da bir artısı yok pek. sürekli şarj etmek zorunda olduğun ekstra bir alet.
  • jelly bear  (20.02.23 14:38:52) 
  • roket adam  (20.02.23 14:56:22) 
akıllı saatin genel amacı telefona olan yakınlaşmayı azaltmak ve telefon sessizde bile olsa önemli çağrıları kaçırmamak.

Bu sebeple telefonu sürekli cebinizde taşıma zahmetinden kurtarıyor, telefon ekranına daha az baktığınız içni düşme , kırılma vs gibi durumlarlada daha az karşılaşmış oluyorsunuz haliyle.

Saatin uyku , oksijen takibi, vs de ekstra özellikleri de işinize yarayacaksa bu özelliklerden faydalanmış oluyorsunuz.
  • mrctrk  (20.02.23 15:44:10) 
hiç gerekli değil tam bir yetişkin oyuncağı :) başta bir heves

almak için özel kişisel bir nedenin olmalı, iş yerinde yanında telefon taşıyamıyorsan bildirimleri görmek için ya da spor yapıyorsan

mesela açık denizde yüzerken telefonu yanında götüremeyeceğin için üzerindw kendi gps i olan bir saat gerekli, elbet başka sporlar içinde böyle iyi tarafları vardır

kendine özel bir nedenin yoksa birkaç haftalık heves sadece
  • freebird5406_2  (20.02.23 15:49:51) 
spor için çok iyi bence hem hareket/kalori takibi hem de motivasyon için. Hatta applewatch alırsan spotify şarkılarını indirebiliyorsun ve telefonu evde bırakıp koşuya vs çıkabiliyorsun. Ayrıca uygun olmadığın bir anda tel biraz uzaktaysa saatten direk görüşme yapabiliyorsun, öesaj cevaplayabiliyorsun.

Yani spor yapan biri için bence çok mantıklı. Normal kullanım biraz keyfe keder.
  • awlmi  (20.02.23 16:43:57) 
Ben motosikletteyken falan mail bakıyorum ya da kimin aradığını görüp ona göre açıyorum, günlük adım, ne kadar su içmişim ona bakıyorum. Bir de arayüzünü değiştirmek hoşuma gidiyor.


  • mirty  (20.02.23 20:33:06) 
benim için tek çekici yanı envai çeşit kadran seçeneğinin olması. o olayını çok beğeniyorum akıllı saatlerin. onun harici, ben de sizin gibi düşünüyorum hocam. istisnalar harici, gerekli değil.


  • pangea  (20.02.23 21:28:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.