[]

anfiden gelen sürekli çınlama sesi

bilgisayarın ses girişişinden kabloyu anfiye taktım, hoparlör ses veriyor ama ses gelsin gelmesin sürekli bir çınlama sesi geliyor. Kasayı değiştirip başka kasayla denedim ses gelmeye devam etti. dizüstü bilgisayarın ses girişine taktım, çınlama gitti. Kasa neden sorun çıkarıyor? kasa çalışmasa bile güç kablosu takılıyken ses geliyor.




 
power supply ile alakalıdır sorun. masaüstü olduğu için sürekli güç veriyor ama dizüstünde bataryadan aldığı için olmalı. topraklamasında sıkıntı olabilir ya da enerjiin yarattığı frekansla alakalı olmalı


  • hlt1985  (05.12.22 23:22:05) 
evet, muhtemelen. daha önce sorun yoktu. bir ara elektrikler gitti öyle oldu.


  • Buddrick  (05.12.22 23:28:07 ~ 23:28:38) 
anfinin fişini ters çevir bak gürültü gidiyormu. bu tip gürültüler genelde "ground loop" denen şebekedeki enerjinin kapasitif olarak başka yollardan akması nedeniyle olur.


  • orpheus  (05.12.22 23:42:50) 
çınlama tabirinden kasanın ses kartının kondansatörlerinden birinin gidici olduğu sonucunu çıkarıyorum ben. zırıltı deseydi evet topraklama diyebilirdik. kasanın içini açıp gözle bir muayene yap bakalım anakarta.

ek: "kasa çalışmasa bile" kısmını es geçtim. kondansatör ihtimalini eliyoruz. sorun topraklama. ideal bir topraklamada hem kullanıcı tarafında hem de şebeke tarafında iki ayrı topraklama olur. elektrik gidip geldikten sonra böyle olduysa muhtemelen şebeke topraklaması hasar görmüştür. elektrik dağıtım şirketinde de kimse sallamadıysa olabilir bu. sakın bilgisayarın fişinin toprak hattını bantlamak gibi cin fikirlere girişme.

ben olsam elektrik dağıtım şirketini arar "topraklama ölçümü yaptırdım sizin tarafta sorun görünüyor" diye sallayıp kontrol etmeleri için şikayet oluştururdum.

bu arada, bilgisayarın ses girişine değil çıkışına takacaksın kabloyu. ayrıca anfi değil, amfi de değil. amplifikatörün kısası ampli.
  • alperz  (06.12.22 07:33:03 ~ 07:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.