[]

Bu markette yaşadığım olay..

Kasada aldıklarımı toparlıyorum. Arkamı döndüğüm sırada tam arkamda duran kadının sırtıma dirseğim çarptı. Birazda mahcubiyetle omuzuna dokunarak kusura bakmayın dedim. Kadın yüzüme ters ters bakarak vurdunuz madem dokunmayın birde diye cevap verdi. Sinirli bir insanım normalde. Kadın olmasa verecegim tepki çok farklı olurdu. Sizin yorumunuz nedir?




 
duyar kasılması ile ilgili bir durum yok, kadınım ve tanımadığım insanların bana dokunmasından, temas etmesinden, mecburiyet durumu hariç kişisel alanıma girilmesinden hiç hoşlanmıyorum. cinsiyetten bağımsız olarak, tanımadığımız insanlara dokunmamayı öğrenmeliyiz.


  • hypathia  (12.10.22 19:30:03) 
Hiç tanımadığın bir kadına "elle temas ederek" konuşmak? Değişikmiş.


  • jonas  (12.10.22 19:36:48) 
keşke telefon numarasını isteseydiniz akşam özür dilemek için. belli ki olayın sıcaklığıyla aşırı tepki vermiş akşam yazmış olsanız siniri geçmiş olurdu.


  • coldegezenkutupayisi  (12.10.22 19:46:33) 
Tanımadığım biri bana yanlışlıkla çarptıktan sonra üzerine omzuma dokunsa ben de sinirlenirim. Hiçbir şey demeden devam etse daha iyi.

@hypathia +1
  • kobuzchu kiz  (12.10.22 19:48:54) 
Bana göre kadın gereksiz gerginlik yaratmış. Ben de dokunulmasını sevmem ama bir daha görmeyeceğim birine özellikle iyi niyetli davranmışsa böyle bir tepki vermem.


  • mysticriver  (12.10.22 19:55:21) 
Erkek halimle bana yapsan aynı şeyi, 'Hayırdır Birader?' derdim.
Şanslı günündesin ki çantayı kafana yememişsin.

  • Mirket  (12.10.22 20:09:36) 
Kadın haklı.


  • ruhen hastayim ben  (12.10.22 20:15:29) 
Bence o kadar buyutulecek bir sey degil ama kadin haksiz da diyemem.


  • summer timetable  (12.10.22 20:31:29) 
Vurdunuz madem ne ya. Sanki bilerek yapmışsınız gibi. O an vurmadım, çarptım demeniz lazımdı.


  • dissendium  (12.10.22 20:46:18) 
canı yanmış ve öyle tepki vermiş olabilir ve fakat ne şekilde olursa olsun tanımadığınız birine neden dokunuyorsunuz ki?
çok gereksiz.

  • sparkle kiddle  (12.10.22 21:02:01) 
Utanmadan gelip bi de soru mu yazdınız? Kadin%300 haklı.


  • Mcfly  (12.10.22 22:21:59) 
Ya o an ki can acısı ile ben de aniden reaksiyon veriyorum, hatta argo bile kullanıyorum. Karşı taraf özür dileyince de mahçup oluyor insan tabi ama işte can acısı ile tepki verilmiş oluyor bir kere. Bence sizin dirseğiniz baya kötü çarpmış ki siz de hemen, bir şey olmadı ya gibisinden temas etme ihtiyacı duymuşsunuz gibi anladım ben. Yorumları aşırı buluyorum, sizin tepkiniz de normal. Abla can acısı ile öyle tepki vermiş olabilir. Boşverin aman.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (12.10.22 22:27:33) 
Cinsiyetten bağımsız her türlü haklı, insanların kişisel alanına hem de böyle gereksiz bir nedenle dokunulamaz. Kadın olması ayrıca yüzde bin beş yüz haklı yapar. Birincisi kaza, ikincisi ne alaka, hayırdır derdin ne durumu olmuş.

Bu dokunma otobüste yer boşalır da otursun diye birine duyuramayınca omzuna vurma gibi değil, oradaki durum farklı, onun anlaşılabilir tarafı var ama çarptığın birisine yeniden temas yersiz ve saçma.

Böyle davranan kişilerin hakkında da pek hayırlı düşünmem, fırsattan istifade durumu suistimal ettiğini düşünürüm. Kadının genç yaşlı, güzel çirkin olmasından bağımsız olarak adamın davranışı problemli.

Bir dahakine bence bunları dikkate alarak davranın.
  • epitaf  (12.10.22 23:14:17) 
Kadına dokunmam yanlış, buna hakkın yok.


  • el conquerador  (13.10.22 02:16:51) 
yorumlari okudum kanim dondu.

tr'de kadin olmakda erkek olmak da zor, en temizi aseksuel olup hayalet taklidi yapmak. hic orda degilmis gibi davranacaksin cunku insanlarin nezekete bile tahammulu kalmamis. hoh icim $i$ti..
  • cooperr  (13.10.22 06:23:24) 
Saçma bir hareket. Kadın arkadaşınız mı da bu kadar rahat kişisel alanını ihlal edebiliyorsunuz? Karşınızdaki kadın değil de sizden daha kalıplı bir erkek olsa yine özür dilemek için omzuna dokunur muydunuz?


  • ceann deas  (13.10.22 07:01:30) 
kisisel alan diye aglayan arkadaslar, baskasi kendisine carpacak kadar o baskasinin kisisel alanina bu kadin neden girmis acaba onu anlatsin da biz de anlayalim eger kacirdigimiz bir nokta varsa.


  • bay b  (13.10.22 07:31:45) 
Dün akşam yaşadığım bir olayı burada yazıp olay karşısında insanların tepkilerinin nasıl olacağını anlamaya çalıştım. Sabah okuduğumda kanım dondu. Biz ne zaman bu kadar ruhsuzlaştık. Dibimde biten bir kadına çarpmam sonucu kadının acı çektiğini düşünerek özür dilerken birşeyiniz var mı anlamında onuzuna dokunmama efelenenlerin birer robottan farkı olmadığını düşünüyorum. Robota yüklersin programı hiçbir durumda karşındakini dokunma diye o da dokunmaz aynı böyle insanlara dönüşmüşüz. Bizler herkesin sapıık olduğunu düşünen paranoyak manyaklarlar olmuşuz. Bu olayın nerdeyse aynısı 3 ay önce Barcelona da önümdeki adam yaşadı. Adam dönerek canı yanmış kadına ı am so sory deyip omzunu hafifce sıvazlayınca kadın Not at all diyerek gülümseyerek cevap verdi. Ben dahil hiç kimseye batmadı bu olay. Evet özel alan önemlidir kimsenin müdahale hakkı yoktur ama hayatta herşeyde olduğu gibi bununda istisnaları vardır. Bunun ayırdına varamayanda program yüklenmiş robottan farklı yaşamaz.


  • sonhakan  (13.10.22 09:24:47 ~ 09:27:32) 
sizin yorumunuz nedir diye sormuşsunuz gelen yorumları robot, ruhsuz vs diye eleştiriyorsunuz. sizin amacınız yorumları öğrenmek değil sırtınızın sıvazlanması ama kabul etseniz de etmeseniz de haksızsınız. barcelonada böyle bir olay yaşanmış olması sizin durumu değiştirmiyor. orada kadın sorun etmemiş demek ki, etseydi yine omzuna izinsiz dokunan adam haksız olacaktı.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (13.10.22 09:57:06) 
Sizin yorumunuz nedir?

kadın haklı, sen haksızsın
dokunmadan özür dileseydin, o tepkiyi almazdın
  • bir soru sorcam  (13.10.22 10:00:10) 
dokunsal bir insan olabilirsiniz. ama tanımadığınız birine dokunmamalısınız. ben de kadınım tanıdığım kişilerin bile fiziksel temasından rahatsız olurum. kadın haklı.


  • naksidil  (13.10.22 11:46:07) 
Kadın kadına bu olay yaşansa bile sorun çıkaracak insanlar var, siz erkek olarak tanımadığınız bir kadına dokunarak yanlış bir harekette bulunmuşsunuz.

Konu erkek kadına dokundu değil aslında, bir kadın da tanımadığı bir erkeğe dokunmamalı bana göre.

Bence konu sadece kapalı toplum, muhafazakar toplum konusu da değil. Neredeyse tüm dünyada genel geçer bir görgü kuralıdır mesela, kadın tokalaşmak için el uzatmadan erkek elini uzatmamalıdır.

Edit: karşı tarafın sizin elinizin kolunuzun çarpacağı mesafeye kadar size yaklaşması doğru değil elbette, kadın olsun erkek olsun.

Toplum olarak mesafemizi koruyamıyoruz, yolda biri bişey soracak olsun ya da bir dükkanda müşteri ve satıcı diyaloğu olsun, suratlarımız bir iki karış mesafeye olacak kadar yaklaşıyoruz.

Bir adım geri gidiyorum mesafeyi açmak için, tekrar bir adım üstüme geliyor. "Kardeşim benim eşim bana bu kadar yaklaşmıyor, bi az öteye git ya ağzından çıkan her partikül suratıma çarpıyor" diyemiyorsun.
  • John Bloor  (13.10.22 12:50:23 ~ 12:57:27) 
Burada kimsenin sana "Vay sapık, kadının omzuna dokundun demek ha" tarzında yaklaştığı yok. Niyetinin iyi olduğundan da şüphe yok zaten.

Ama yaptığın hareket en basit ifadeyle "gereksiz". Yani aşırı gereksiz işte, bu kadar net bir şey. Tanımadığın bir kadının bedenine elinle temas ederek konuşmak aşırı gereksiz. Bence bunla yüzleş ve bir daha yapma, senin için daha hayırlı olur. Daha arızasına denk gelirsen başına iş de açabilir.

Ayrıca @naksidil nickli yazar "ben de kadınım, tanıdığım kişilerin bile fiziksel temasından rahatsız olurum" gibi bir şey de paylaşmış mesela. Bunu da bir düşün. Sen bir de bu hareketi hiç tanımadığın bir kadına yapıyorsun.

Ve duyuruna "Sizin yorumunuz nedir?" ile başlayıp da çoğunluğu yaptığını doğru bulmayan türde yorumlarla karşılaşınca isyan moduna geçmen de hoş değil. En başta "Beni haklı görmeyecek olanlar yazmasın pls" falan diye ekleseydin oldu olacak.
  • jonas  (13.10.22 14:10:05) 
Siz de götümün dibine girmeseydiniz o zaman diyebilirdiniz üste çıkmadığınız için kadın sizin üstünüze çıkmış.

Yani bir başkasının hoşuna da gidebilirdi ama şu ara herkes çok gergin. Bir de bizde mesafe kavramı yok kadın erkek fark etmeksizin herkes birbirinin ensesinde duruyor.

Ben de otobüste montumu çıkarırken teyzenin birine dirsek atmıştım tamamen benim öküzlüğüm yani ama teyzeye onlarca kez özür dileyince bir şey demedi çok kızmasına ve bence acımasına rağmen.

Günlük hayatta olabiliyor böyle şeyler takılmayın.
  • chicha_v2  (13.10.22 14:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.