[]

Kafatası çatlağı / beyinde kanama riski

Merhaba duyuru. Yakın arkadaşım 3 gün önce motorla kaza geçirdi şu an hastanede.
Kaburga kırıkları ve kafatasında çatlak mevcut ve doktorlar bu sabah beyinde kanama riski olabilir demişler. Halbuki hasta normal yatan hasta servisinde yani yoğun bakımda falan değil. Kafasında sargı bile yok. Bir iletişimsizlik var ama anlamadım. Hasta yakınları bu riskten yeni haberdar oluyor çünkü. Ve yarın muhtemelen eve çıkabilir de demişler.

Özetle beyinde kafatası çatlağından dolayı kanama riski varsa bu risk ne zaman tamamen ortadan kalkar. Çatlak tamamen iyileştiğinde mi? Eğer öyleyse iyileşme ne kadar sürer ortalama?

Bilen varsa ve yanıtlarsa sevinirim. Teşekkürler.

 
baştan doktor değilim. benzer bir deneyim yaşadık. beyin kanaması riski dediler.
eeee nerden anlıcaz gözlerinden kulanlarından kan mı fışkıracak yani belirti ne dedik? herşey dediler. herhangi bir farklılık...
taburcu olduk eve geçtik. bir hafta, 10 gün sonra bahçede kahvaltı ederken çay almak için kalktı ama bardağı bi tutamadı. hani şaşıymış gibi eli bardağın yanını tutmaya çalıştı neyse tuttu. kalkınca sarhoş gibi sağa sola çekti, hemen paketleyip hastaneye götürdük.

olay kafatası çatlağından ziyade beynin stabil hale gelmesiyle alakalı. operasyon falan sonrası 1- 1.5 ay sonra normal hayata döndük. hani hasta bir şeyleri düzgün yaptıkça sana da güven geliyor.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (26.09.22 14:59:41) 
kusma, mide bulantısı, konuşma güçlğü veya zorluğu, normal halinden farklı herhangi bir durum beyin kanaması belirtisi olabilir. Çok çok iyi izlemek lazım hastayı.


  • hlt1985  (26.09.22 15:32:55) 
Kafatası çatlağı her zaman sargı gerektiren bir yaraya eşlik etmez.
Genç hasta ise, en az üç gün izlendiği için, görüntüleme kontrolünde beyin kanaması yoksa, risk büyük oranda azalmış sayılabilir ancak henüz sıfırlanmış değildir. Mutlaka kontrole çağrılır.
Yaşlılarda ise iki ay sonra bile kanama belirti verebilir.
  • pro9it9is9  (26.09.22 16:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.