[]

İstifa Vereyim Mi?

Yeni mezunum. Mühendisim.
Şirkette 3. ayım dolmak üzere.
Girerken yapacağımı zannettiğim işleri değil başka işleri yapıyorum.
Yeni işe alımlar yapıyorlar, sonrasında beni daha mühim bir pozisyona geçireceklerini biliyorum. (seniorların önünde co-founder tarafından deklare edildi) Bu mutlu edici bir haber olsa da, geç kaldılar.
Her gün on dakikada bir istifa verip ihbar sürecine girmek istiyorum. Ki ona girmem bile (3 ay bile olmadı yahu)

Mülakat sürecinde bulunduğum üç yer var. Üçü de heyecan verici ve bana çok şey katacak, daha kurumsal yerler. Bunlardan birinde çözmek için vaka bekliyorum, diğerinde kurucu ile mülakatı geçtim yüz yüze sınama yapmaya çağırdılar. Üçüncüsü ile de 45 dakikalık tam istediğim gibi bir mülakat geçirdik ve sunum aşamasına kalacağım kesin. Yani umut var, kesinlikle var!

Ancak bu üç başvurum da olumsuz sonuçlanabilir. İster işe yeğenini sokabilir, pozisyonu kapatabilir, işe iade davası yüzünden birini geri alabilir... Ben de kaka gibi ortada kalmak istemiyorum. Çok sağlam pişman olmak falan, korkutuyor.

Burada mutsuzum. Şu andsa mutsuzum mesela.

Ne yapayım? Şımarık mıyım acab?

 
Durdugun kabahat


  • ir mania  (07.07.21 17:49:06) 
"Yeni işe alımlar yapıyorlar, sonrasında beni daha mühim bir pozisyona geçireceklerini biliyorum. (seniorların önünde co-founder tarafından deklare edildi) Bu mutlu edici bir haber olsa da, geç kaldılar."

yalan.
  • bronz böcek  (07.07.21 17:50:49) 
Yeni bir iş kesinleştikten sonra et.


  • himmet dayi  (07.07.21 17:51:13) 
Sacma. Ise gir oyle istifa et. Uc yerin de olumsuz donmesi gayet ciddi bir ihtimal. Muhendissen bundan daha analitik olman lazim bence.


  • hot potato  (07.07.21 17:52:17) 
İşe alınmadan istifa etmek mantıklı görünmüyor.
Seni daha iyi bir pozisyona alacakları da büyük ihtimalle yalan.
Performansını iyi görürlerse daha ciddi işlere geçebilirsin. Ama bu motivasyonsuzlukla zor. yaptığın işi sevmeden zor.
Seni işe alırken yapacağını söyledikleri işi aynı ekipten başkaları yapıyorsa yalnızca sana güvenmeyi bekliyor olabilirler.

ilk 3 ay çok basit görevler alman hatta görev alamaman falan çok normal. Neden problem ettiğini anlamadım.

Diğer işlere alınmama ihtimaline neden olarak hep şirketle alakalı şeyleri söylemişsin ama seni beğenmeme ihtimalleri de var. Bence sen biraz kendini beğenmiş, ukala biri gibisin. Evet şımarıksın.

yeni mezun dönemimde bir grup mülakatında okulumdan mezun biriyle karşılaştım. Bizim okulu hiç sevmiyorlar o yüzden beni hep eliyorlar dedi. Ben hiç öyle bir şey fark etmemiştim. Grup mülakatında farkettim ki çocuk herkesin sözünü kesiyor. Kimseyi dinlemiyor vs. ve böle biri olduğunu fark etmemiş, onu okulu nedeni ile elediklerini düşünüyordu garibim. Senin de cümlelerini ona benzettim.

Biraz sabret. Böyle düşmesin motivasyonun. bu düşünce tarzı ile mutlu olman çok zor.
  • zimbirik  (07.07.21 18:13:03) 
Üç ay bile olmamış ancak yeni pozisyon vermek için geç bile kalmışlar (!)
En azından yeni iş bulup istifa edin mutsuzsanız.

  • pro9it9is9  (07.07.21 20:04:28) 
Şu şartlarda yeni iş kesinleşmeden istifa etmeyin bence. 'Mutlu değilseniz istifa edin' lafı bu ülkede ne kadar geçerli. Türkiye'de çalışan bir kişi hayvani mesai saatleri ve iş yükü sebebiyle işinden ne kadar mutlu olabilir ? Herkes söve söve işe gidiyor. En azından 1 yıl dolsun bence.
(Aynı sebepten istifa ettim)

  • sumuklurakun  (07.07.21 20:21:30) 
is hayatina giris 101: yeni is kesinlesmeden istifa edilmez.


  • in vino veritas  (07.07.21 20:26:11) 
3 ayda ben olsam kimseyi yükseltmem valla. Hele bir bakalım nasıl çalışıyor, nasıl insan filan...


  • firez  (07.07.21 22:30:34) 
"sonrasında beni daha mühim bir pozisyona geçireceklerini biliyorum. (seniorların önünde co-founder tarafından deklare edildi)"

neden? birinin yeğeni misin? 3. ayda kim kimi mühim bir pozisyona getirir? doğru bile olsa daha sonra dedikleri şey aylarla ölçülmüyordur. bence şımarıksın.
  • timmie  (07.07.21 22:52:27) 
iş en iyi işteyken bulunur. kesinleşince istifa et +1

güzel yerlerle görüştüğüne göre etiket üniversitelerden ve/veya yüksek ortalamayla mezunsun. ama sorun şu ki sadece üç aylık deneyimin var. boğaziçi kimya mezunu üstüne şirketin mühendislik yönetimi masterı yaptırttığı ve kendi alanında 3 toplamda on yıllık iş deneyimi olan arkadaş geçen sene pandemi döneminde istifa etti artık dayanamayıp, dört ay işsiz kaldı, girdiği yer ise ona birşey katmayan başka bir yerdi. gerçi bir sene dolunca çok daha iyi ve kurumsal bir yerde iş buldu ama bu sefer çalışmakta iken buldu. bu tip parametreleri ve örnekleri de göz önüne al derim naçizane.
  • pasp  (07.07.21 23:29:30) 
Ihbar sureci dedigin 6 aylik kideme kadar 15 gun, diger isler kesinlesine kadar devam ederdim ben olsam


  • pofudukayi  (08.07.21 00:21:13) 
"Yeni mezunum."
"Şirkette 3. ayım dolmak üzere."
"beni daha mühim bir pozisyona geçireceklerini biliyorum. (seniorların önünde co-founder tarafından deklare edildi) Bu mutlu edici bir haber olsa da, geç kaldılar."

3 ayda sıfır tecrübe ile başlanıp terfi edilmez. he böyle bir kural yok tabi ama 3 ayda ne öğrendin ki terfi bekliyorsun? ben 3 sene bekledim.

ayrıca arkadaşlara katılıyorum. yeni bir iş bulmadan istifa edilmez +1

ayrıca; gelecekte cv'nde kısa süreli çalıştığın yerler mümkün olduğunca az olsun. sonra "neden bu kadar iş değiştirdiniz, hemen çıkıverdiniz" diye soruyorlar. dezavantaj yani
  • oekuklu  (08.07.21 00:22:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.