[]

Kedimin 1 gündür kaka yapmaması :(

6 yaşında kilolu erkek bir kedim var. 14 gün önce ailemin evine geldim ama daha önce de bildiği bir ev ve 14 gün oldu stres yapar mı emin değilim. Normalde sindirim sistemi sorunsuzdur fakat birkaç gündür tuvaletini daha az yapıyor. Belki yarı yarıya düştü ve kakası çok kuru. Yaş mamasına biraz zeytinyağı karıştırdım ama yine de bugün hiç yapmadı. Yarına kadar yapmazsa veterinere gideceğim ama sizce sebebi ne olabilir? Ne yapabilirim? Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim.




 
kabız olmuştur, normal.
o kadar endişelenmenize gerek yok.
stresten olabilir, hava ya da mevsim değişiminden bile olabilir.
ne kadar su içiyor onu takip edin.
daha çok içmesini sağlamaya çalışın.

geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (12.05.21 21:31:09) 
Ben veteriner'de kabızlık için zeytinyağı vermeyin ama keten yağı (Bundan emin değilim kabızlık için yağları araştırabilirsiniz) verin diye tavsiye ettiklerini duymuştum. Belki az su içiyordur kuru mamayı kaldırıp birkaç gün yaş mama verseniz?


  • eatpraylaw  (12.05.21 22:10:15 ~ 22:10:30) 
whiskas yaş mama ver istersen.bağırsakları hareketlensin biraz jöleli möleli.


  • neoluyokardesimnebutantantana  (12.05.21 22:16:42) 
@eatpraylaw @blatta hiberna evet yaş mama verdim ben de. Su kontrolünü daha dikkatli yapacağım ama haklısınız


  • akan dame  (12.05.21 22:22:23) 
1 günde hemen bir şey olmaz da geçmezse bi veterinere götür. bizim de kabız olunca içtiğimiz şurup tarzı ilaçlar oluyor ya onun gibi bi şurup verebilir canı yanmadan kakasını yapar.


  • rayde  (12.05.21 22:33:27) 
benim de irice bir tekirim var. ailemin evine gittigimiz zaman birkac gun mamasiz kaldi (mamasini bulamadik ya) biz de haslanmis tavukla besledik 2-3 gun. sonra bu 3. gun geldi bana bagirdi cagirdi kendi uyandirdi bizi sikayet ede ede miyavlayarak; baktik cis yapiyor ama kaka yok. biz de tekrar veteriner ile konustuk; bol su ve yas mama dedi; hic istemesem de whiskas verdim ve kendisi de biz de rahatladik. whiskas ve bol su ise yarar bence de.


  • nefertarii  (12.05.21 22:47:32 ~ 22:47:45) 
@nefertarii ilginç bir şekilde yapamamasına karşı hiçbir ağlaması sızlaması yok. Yaş mama ve su ile biraz gözlemleyeceğim.


  • akan dame  (12.05.21 22:51:42) 
Bizim iri kedi 3-4 gun yapmayinca mamasina laksatif, cozunebilen fiber ya da balkabagi puresi karistiriyorduk 1 cay kasigi. Hepsini birden degil ama, sadece birini. Bi de normalde zaten cok kati yaptigini fark ettigimiz bir kedinin yas mamasina ekstra su karistiriyorduk her verdigimizde, su icmis olmasini garantilemek icin.


  • taurina  (12.05.21 23:08:43) 
@taurina evet yaş mamaya su karıştırmak çok mantıklı. Teşekkür ederim deneyeceğim


  • akan dame  (12.05.21 23:12:10) 
Kedimin sindirim sistemi gerçekten berbat durumdaydı. Benimkisi de hayli şişko. Veteriner bir mama önerdi şimdi onu kullanıyoruz, bol lifli bir mama. Şu an fena değil durumu. Bol lifli bir mamaya geçiş yapmanızı öneririm.


  • perfectum  (12.05.21 23:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.