[]

Egzama ve çözüm arayışları

Merhabalar, yüzümde egzama var. Arada bir atak yapardı, son iki senedir sürekli atakta ve inanılmaz rahatsız edici. Kortizonlu ilaç kullandığımda hemen geçiyor ama bıraktığımda hemen geri geliyor. 3 farklı doktora gittim, aynı ezberden şeyi söylüyorlar, ya kortizonlu ilaç ya da kortizonsuz istiyorsam elidel ki onun prospektüsünde de kanser olasılığından bahsettiği için kullanmak istemiyorum.
Eskiden coresatin vardı kortizonsuz inanılmaz iyi geliyordu ama onun da formülünü değiştirmişler artık hiçbir şey yapmıyor.
Onun dışında da bir sürü şey denedim/deniyorum, kudret narı, Hindistan cevizi yağı, sarı kantaron vs vs.
Kendi tecrübesinden rahatlatmış ya da yenmiş olan var mı?
Şimdiden teşekkürler.

 
Yüzünüzde yaygın şekilde mi belli bir bölgede mi?

İki önerim var, bioderma atoderm serisi ve l-prolin krem. Bunlarda tedavi edici değil bu arada ama steroid icerikli kremleri sürekli kullanmaktan iyidir.
  • malwethiel  (12.05.21 11:26:13) 
Hep olan yerler burun yanları ve kaş altı ile göz kapağı üstünde kalan bölge. Eğer müdahale etmezsem çeneye de yayılıyor. Teşekkürler.


  • Lanovaromana  (12.05.21 11:42:25) 
seboreik dermatit hastasıyım. saçımdakini şampuanlarla kontrol edebiliyorum ama sakal ve bıyık kısımlarını çok kontrol edemiyordum.

ben iki sene önce bir profesöre gittim.
dedim ki "bakın pek çok doktora gittim. kortizonlu ilaçlar kullandım. düzeldi sonra tekrarladı vs vs" anlattım uzunca.

kadın dedi ki

"bunu vücudun yapıyor. içtiğimiz sulardan, yaşadığımız yere kadar pek çok şey etkiliyor. belki doğuda yaşayan biri olsaydın böyle bir şikayetle gelmeyecektin. yediklerine, içtiklerine dikkat et, neyin bunu azdırdığını vs. takip et"

baya şey söyledi ama ben bunun kontrol edilemeyecek bir hastalık olduğunu kabullenmek istemedim hiçbir zaman.

ellidel krem ile exoderil sprey vermişti bana da, kortizonlu bir şey istemiyorum dediğimde.

seboreik dermatit başlığına bakın sözlükte, orada rahatlatan tonlarca şey yazmış insanlar. ama hiçbiri kesin çözüm değil. lanet hastalık.
  • la traviata  (12.05.21 11:52:07) 
Kortizon deriyi inceltir. bir süre sonra damarların belirginleşir. sorunu içeriden çözmeye çalış. Şeker, un ve hazır gıdadan uzak dur. probiyotikli gıdalar tüket(ev yapımı turşu, yoğurt vb.)


  • elitoangelito  (12.05.21 12:29:10) 
Kola, kahve, baharat, her türlü paketlenmiş gıda, şeker ve gluten'in hayatınızdan çıkarılması büyük ölçüde rahatlatıyor.
Stres atak nedeni olabiliyor.
Head and sholders clinical strength şampuan'ın haftada iki kez, uygulanıp 5-10 dakika beklemeli kullanılması epey işe yarıyor.
Başkaca uygulamaların plesebo etkileri işe yarayabiliyor.
En son ben, kolajen kullanıp çok faydasını gördüm.
  • Mirket  (12.05.21 13:16:44) 
Oğlum bıttım sabunu kullanıyor. Mevsimsel mi düzeldi yoksa yazın azıtacak mı bilmiyoruz. Birkaç aydır iyi.


  • pro9it9is9  (12.05.21 16:14:56) 
Bağırsak mikrobiyotanızda yararlı ve zararlı bakteriler arasındaki denge bozulmuştur. Sızıntılı bağırsak sendromu ise diyeti (fodmap) çok zor bir diyet. Candida bakterisi kontrolsüz artmışsa onun diyeti de ayrı. Bunu tespit edebilecek fonksiyonel tıp eğitimi almış bir doktordan yardım alabilirsiniz.

Ya da
Sağlıklı beslenme sürecine girersiniz. Tüm paketli gıdalar, şeker (meyve bile fazla yenilmemeli), süt hayattan çıkarılmalı. sağlıklı yağlar (sade yağ, zeytin yağı), tohumlar, kuruyemişler, et ve bakliyatlar en önemlisi de sebze odağında tahılsız glutensiz bir beslenmeyi hayatınıza oturtun. Cidden katkısını göreceksiniz.
Seboreik dermatit başlığında biraz anlatmıştım.
  • mellifica  (12.05.21 18:57:19) 
Bağılıklık sisteminizi güçlendirmelisiniz. Bir bal, arı sütü, propolis, polen karışımını tavsiye ederim. Bu arada ben kızarmış ekmeğin üzerine sürüp üzerine kaymak sürüyorum harika oluyor


  • rapisa  (13.05.21 01:16:20) 
Birde uykunuz düzensizdçse düzenleyin


  • rapisa  (13.05.21 01:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.