[]

kızılay'a kan bağışı hakkında ne düşünüyorsunuz?

para bağışı yapılmayacağını çok net öğrendik ama kan vermek hakkındaki düşünceleriniz nedir?




 
Leş kargası olsalar ven de ölsem yine kanımı vermem.


  • 1bir1bir1  (11.05.21 18:23:55) 
kanları satmadilar mi bunlar


  • all girls dream  (11.05.21 18:24:20) 
Daha önce Kızılay’da çalışmış birisi olarak Kızılay’a yalnızca iki konuda destek verebiliyorum gönül rahatlığıyla. Birisi kan diğeri de doğal afet.


  • but that was just a dream  (11.05.21 18:25:32) 
Günahımı bağışlamam. Malum partinin arka bahçesi olmuş durumdalar.


  • angina pektoris  (11.05.21 19:32:52 ~ 19:34:17) 
Verdim, seve seve tekrar veririm.
Kan cok onemli, kizilay gibi merkezi bir kan bankasi olmasi cok onemli.

  • kuehles blondes  (11.05.21 19:41:51) 
Bilmeden bol keseden sallamanın anlamı yok. Yakın zamanda kanser olan arkadaşım için kızılaydan bol miktarda kan yardımı alabildik, ki bu sayede kemoterapinin ikinci dozuna geçilebildi. O yüzden kan bağışı yapılabileceğini düşünüyorum.


  • kojonotsuki  (11.05.21 19:42:30) 
üst edit: kan verme motivasyonunuz varsa kızılay olmasada diğer kurumlara mutlaka verin. doğum esnasında eşime gecenin dördünde başka merkezden araçla kan getirip verdiler. o an kan olmasa öldü gitti kadın işte. bu kadar acil bir ihtiyaç.doğum gibi kanseri var, trafik kazası var, diğer hastalar var, varoğlu var.

bazı özel hastaneler ve üniversite hastaneleri kan bağışı alabiliyor.
kızılaya vermezseniz onlara verebilirsiniz.
kendi adıma kızılaya 20-30 defa vermişimdir.
4-5 senedir hiçbir kuruma kan vermedim. pandemi girdi araya zaten evden çıkamıyoruz.
kızılayada vermem, üşenmesem özel hastaneye veririm ama.

kızılay kanı satmıyor. alınan her kan üstünde hepatit/aids gibi önemli testler yapılıyor. o testlerin maliyetini alıyor sadece, belkide zarar ediyor bile olabilir. kanı satmasına takmayın yani.

ama kanları bekletip siyasilere öncelikli vermesi gibi her pislik beklenir.
  • aslindasorunumpsikolojik  (11.05.21 22:36:25 ~ 22:40:04) 
Şu kan satma olayını çıkaran ve yayılmasını sağlayan insanların cahilliği yüzünden çok insanin hayatı tehlikeye giriyor. Ne yazık ki kimse başına gelmeden bilemiyor kanın önemini. İnşallah bilmezler fakat artık şunu yapmasin insanlar. Sen vermiyorsan insanları engelleme. Dolaylı olarak kan verme mefhumunu ticaret gibi gösteriyorsunuz.

Soruya cevap; veriyorum, öneriyorum, önemsiyorum. Sadece kan değil plazma bağışı da yapalım. Ek olarak sadece 2 tüp kan ile herhangi bir Kızılay merkezinden kök hücre gönüllüsü olabilir ve kök hücre bankasına kayıt olabilirsiniz. Size hiç bir zararı yok. Kan verir gibi kanınızdan kök hücre toplanıyor ve belki de bir hayat kurtariyorsunuz.
  • mekaniker  (12.05.21 01:04:01) 
universitedeyken duzenli kan bagiscisiydim. hatta kan vererek kurtardiginiz hayatlar adina dogum gununuzu kutlariz falan diye mesaj atarlardi.

imkanim olsa gene verirdim herhalde. kan onemli. hem bagiscinin sagligini da olumlu anlamda etkiliyor.
  • chezidek  (12.05.21 13:55:04) 
eskiden düzenli bağışçıydım, zaten sms ile de hatırlatıyorlardı. Fakat siyasi duruşlarını çok güzel gösterdiler, yapılan bağışların elalemin otelinden çıktığı falan oldu. Kendilerine günahımı bile bağışlamam. 3 senedir kan vermiyorum kendilerine.


  • denizgonen  (12.05.21 15:10:10) 
but that was just a dream +1

Kızılay kan ve doğal afet konusunda Türkiye'de işini layığıyla yapan tek kurumdur. İçeriden sayılabilecek biri olarak söylüyorum ben de bunu.
  • jacque  (12.05.21 15:31:12) 
Öso ve türevlerine kan verildiğinden beri ben vermiyorum. Yahu bunlar yıllar önce okullarda kızılay için bağış zarfı dağıtılırken para vermedikleri için övünüyorlardı. Yok arkadaş yok kb.


  • biravekahve  (12.05.21 16:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.