[]

Yavru Köpek çit kullanımı

Yavru köpek için tuvalet vb alışkanlığını kazandırmak için çit kullanarak başladık. Yavru şu anda 4 aylık ve 1,5 aydır bizimle. Dışarıya çiş kaka yapıyor onu çözdük ama evde ufak tefek kaçırmalar oluyor normal olarak.

Şimdi asıl sorum şu. Bu çocuk çitte uyuyor. Aslında çiti de seviyor öyle boşa yakınması ağlaması kalmadı. Biz de sürekli çıkartıyoruz zaten. Ama artık çit küçük geliyor ve kendi atlayıp çıkıyor. ve doğal olarak bu gece olunca çişini tutmak yerine çitte olmadığı için yere yapıyor.

Çitin kullanımını bitirmemiz mi gerekli? Nasıl bir yol izlememiz lazım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

 
biz çit yerine evdeki eşyaları kullanmıştık. haliyle tam olarak alışana dek hiç çıkamadı. masa falan devirdik o derece:)
ama ufak kazalar yapmasına izin verin, kaza yapsın ki yanlış olduğunu anlasın. biz salıyorduk salona çiş mi yaptı hop minik bi azar ve gerisin geri kapanmaya. böyle böyle öğrendi.

  • wild honey suckle  (17.02.21 19:22:04) 
kafes kullanabilirsiniz. Aynı oda da kalıyorsa oraya koyarsınız.

ben kopegimi aldığımda 1 aylıkdi. gece 3 kez dışarı çıkıyorduk tuvelet için. kafesinde uyuyordu Sonra. battaniye oyuncaklar filan seviyordu yerini. zil aldık şimdi kapıya astik. dışarı çıkmak istediği zaman zili çalıyor. öyle birsey yapabilirsiniz
  • allanpoe  (18.02.21 02:35:43) 
çit kullanımını kendi kendine bitirmiş gibi zaten.

evin bir yerine ped ya da hasta bezi gibi bir şey serin, oraya yapmasını öğretin.
aşıları tamamlanıp, çişini uzun süre tutabilmeye başlayıncaya kadar hem orası, hem dışarısı idare eder.
sonra zaten tuvaleti geldiğinde kendi de oraya yapmak istemeyip kapıya gidip haber vermeye başlar size.
  • blatta hiberna  (18.02.21 07:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.