[]

Delirmek Üzere miyim?

Son 1-2 aydır;

- Odaklanamıyorum
-Konuşurken kafamın içinde kurduğum cümleleri ağzımdan çıkartamıyorum
-Hem iş hem özel hayatımda insanlara karşı çok çekingenim ( ki daha önce hiç böyle biri değildim)
-Mart ayından bu yana evden çalışıyorum, yalnız yaşıyorum.
- Çok çabuk unutuyorum (hemen hemen herşeyi)
-İş hayatında Kendimi çaresiz ve güçsüz hissediyorum (ki aynı kurumda 5 yıllık deneyim sahibiyim)
-Çalışmak istemiyorum,işlerimi hep sarkıtıyorum sorumluluklarımı yerine getirmek istemiyorum

Daha önce hiç bir psikolojik sorun ile karşılaşmamıştım hayatımda, iyice kafayı yedim, delirdim heralde diye düşünüyorum, biraz internete bakınca şizofreni falan çıkıyor ama tabi google amcaya başım ağrıyor yazınca kansersin cevabını verdiğini de biliyorum. Bulunduğum il küçük bir yer psikolog yok.

Bana yardım eder misiniz?

 
İyi bir psikologla online seanslar yapabilirsiniz. İşe yaradığını görürseniz devam edersiniz.

Muhtemelen bulunduğunuz ilde psikolog vardır da, ilçenizde yoktur. Hangi ilse yazın, arkadaşlar birilerine yönlendirirler sizi belki.

www.eksiduyuru.com

bu duyuruda istanbulda olduğunuzu belirtmiştiniz. hangi ara taşındınız?
  • la traviata  (05.01.21 09:47:09) 
yalnız değilsin :’) yazdıklarının hepsini birebir ben de yaşıyorum.
hiçbir şeyden keyif alamıyorum. işimi çok seviyorum, yaptığım zamanlar iyi geliyor ama parmağımı oynatasım olmuyor çoğu zaman. bu yüzden birçok şey aksıyor. mesela şu an.
eskiden girdiğim ortamlarda çok konuşurdum, hatta gereksiz konuştuğumu düşünürdüm. şimdi ise aklıma anlatacak bir şey gelmiyor. sessizce oturup ne kadar sıkıldığımı düşünüyorum. silik birine dönüştüm.

korona psikolojisi olduğunu ve zamanla geçeceğini düşünüyorum. eskiden ne kadar enerjik ve mutluydum, bir gün gene öyle olacak. kolay değişimler değil yaşadıklarımız. bazılarımız için daha da zor demek ki.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.01.21 09:49:28) 
Pademi nedeni ile memleketime geldim uzaktan çalışıyorum @latraviata teşekkür ederim yönlendirmen için.


  • paramolacak  (05.01.21 10:16:09) 
Bence birşeyin yok bana göre. Demir, b12, magnezyum ya da erkeksen testosteron düşmüş olabilir.


  • komando kani var bende  (05.01.21 10:21:08) 
@komando kani var bence evet erkeğim, ay inşallah yoktur :)


  • paramolacak  (05.01.21 10:26:05) 
aynılarını son aylarda ben de yaşıyorum. eylül ayında 4-5 günlük tatil ile baya toparladım şimdi yine aynı moddayım. yasaklar falan bitsin tekrar düzelirim diye bekliyorum. psikoloğa ihtiyaç duymadım ama umarım kalıcı şeyler bırakmaz bu pandemi psikolojisi


  • avatar is back  (05.01.21 10:27:44) 
delirmiyorsunuz.

yaşadığınız sosyal değişim ve uyum problemlerine bağlı minör depresyon tarif ediyorsunuz. sosyal şartlarınızla ilgili belirsizlik bir süre daha devam edeceğinden yeni yaşamınıza uygun çözümler üretmek için yardım almanız yararlı olur.
  • qaram  (05.01.21 10:45:58) 
Bu arada Korona pozitif olup atlatmıştım geçtiğimiz aylarda bilmem bu bilgi bi işe yarar mı sizin için ama belirtmek istedim


  • paramolacak  (05.01.21 11:10:05) 
delirmiyorsunuz, şu an içinde olduğumuz şartlar (sokağa çıkma yasakları, evden çalışma, sinemaya gidememek vb.) bunlara neden olabilir. Bir çoğunu ben de yaşamaktayım. özellikle pandemi nedeni ile memlekete dönmek vs. bunları tetikleyen durumlar. size iyi gelecek bir uğraş bulmak bunları hafifletecektir. Alkol veya diğer zararlı alışkanlıklar asla çözüm olmuyor, onu denemeyin :)

ben evden çalışmanın getirdiği imkanlar sayesinde öğle araları 1 saat müzikli yürüyüş yapıyorum, konsantre olmama yardımcı oluyor.
  • ludwig boltzmann  (05.01.21 11:24:46 ~ 11:25:12) 
corona sonrası etki de olabilir o zaman, BBC'nin haberi vardı, nadir kişilerde bilinç bulanıklığı vb. olabiliyor ve birkaç ay sonrasına kadar sürebiliyormuş.

Fakat bundan bağımsız olarak, sürekli evde aynı şeyleri yaparak kalmak da psikolojik olarak etkiliyor tabii çoğu kişide az çok oluyordur bence.
  • rodriguez2  (05.01.21 11:29:24) 
@the cat in the at O kadar özledim ki arkadaş sohbetini, hiç tanımadığım insanları yolda çevirip sohbet etmek istiyorum ama linç edilip show habere çıkmaktan korkuyorum. ki ben insan sevmezdim öyle düşünün :)


  • paramolacak  (05.01.21 13:40:45) 
merhaba, bu pandemi döneminden önce aynı şeyler bende de vardı. psikiyatrımla konuştuğumda, yaptırdığım tahliller sonucunda demir ve d vitamini değerlerimin çok düşük olduğunu, özellikle demir rezervlerimde sorun olduğunu söylemişti. yanlış hatırlamıyorsam 4-5 ay kadar demir ilacı ve aralıklarla d vitamini ampulü kullandım, şikayetlerimin büyük bir kısmı ortadan yok olmuştu (odaklanamama, unutkanlık, işleri sarkıtma gibi durumlar)

tabi doktor değilim, bütün olay kan değerlerinizdendir diyemem ama baktırmakta fayda var, ben büyük ölçüde faydasını görmüştüm.
  • loveless  (05.01.21 14:11:25 ~ 15:15:27) 
Sabah bi psikolog ile görüştüm bir test yollayağını sonra başlayacağımızı söyledi, şuraya yazıp sizlerden fikir ama bile bi nebze rahatlattı gibi geldi çok teşekkür ediyorum her birinize ayrı ayrı


  • paramolacak  (05.01.21 14:52:53) 
Ben yazdıklarınızdan daha çok evden çalıştığınız için böyle hissettiğinizi düşündüm. Corona yüzünden eskisi gibi insanlarla yüzyüze görüşemiyoruz ve tabii bununda bazı götürüleri oluyor. Bende normalde sosyal biri olmasamda, konuşurken kelimeler aklıma gelmiyor ve çok unutuyorum. Unutkanlık yeni bir şey değil benim için. Unutkanlığın pek çok sebebi var bir tanesi hayatınızda kaybettiğiniz birileri olduğu zaman beyin unutmayı seçiyor. Diğeride üzüldüğüm bir şey olduğu zaman daha çok unutuyorum. İnsanlarla iketişimde olmayı ve beyin gelişimi için birşeyler yapmanızı tavsiye ederim. Dil öğrenmek, gitar çalmak veya yeni bir şey öğrenmek gibi. Kitap okumakta konuşurken kelimeleri hatırlamak açısından iyi oluyor.


  • rapisa  (06.01.21 00:41:03) 
Bu arada psikolojik bir rahatsızlığınız olduğunu düşünmüyorum. İnsan hayatında her zaman aynı olmayabilir bunlar vücudun verdiği tepkiler. Youtube da bu konularda sinan canan ın videoları bilgilendirici oluyor. Bir bakın isterseniz


  • rapisa  (06.01.21 00:42:35) 
Kan değerleri yazmış bir arkadaş evet b vitamini, d vitamini, demir eksikliği bu gibi rahatsızlıklar yapıyor. Mutlaka bunlara baktırtın. Ben olsam önce psikoloğa gitmek yerine önce kan değerlerime baktırırdım. Yani önce psikoloğa değil nörolojiye giderdim


  • rapisa  (06.01.21 00:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.