[]

emlak danışma

merhaba kıymetli arkadaşlarım

www.sahibinden.com


bu ilandaki arsa alındı diyelim ev yapmaya bi manisi olur mu, tarla olarak yazılmış konumu, imara açıldığında küçülür mü yada ne biliyim ev olacak yer mi hiç bilgim olmayan konular, bilgi veren çok yardımcı olur.

 
imarı yok. çıkar mı bence zor ama kim bilir (para konuşur). imar olmadan ev yapılmaz. en fazla tekerli çekme karavan gibi geçici bir şey yapılabilir ama onu da yıkabilirler. fazla riskli. ayrıca 3 hisseli olması dert. her ne kadar herkesin yerin belli demiş olsa bile.

önce belediyeye gidip yer hakkında bilgi almak hatta yaaa buraya imar çıkartabilir miyiz gibi ağız aramak, sonra tapudan tam olarak durumunu öğrenmek gerekir.
  • scudman1  (30.12.20 12:42:50) 
konusu bile açılmaz imar açısından. teknik olarak da ev yapılacak yer gibi durmuyor zaten. balıkçılık vs yapacaksan bişeyler konulabilir alet edevat için kapılı falan bişey ama geri kalan işler için bişey beklemeyin oradan. yeri hem çok iyi hem çok kullanışsız.

edit: bu konuda 3621 sayılı kanun'a bakabilirsiniz. ama orada da tel örgü bile çekilemez ibaresi var. belediyenin yolunu tutmak lazım
  • avatar is back  (30.12.20 12:56:39 ~ 13:01:05) 
O bölgede imar planı yoksa ve bir plan hazırlanırsa, o arsa ile ilgili bir çok olasılık var. Olduğu gibi kalabilir, yeri değişebilir ve orası sosyal donatı alanı olabilir veya yan parsellerle birleştirilip biraz yüksek emsal verilebilir vb. Fakat arsa imara girince sizden mutlaka arsadan pay veya bağış gibi bir ödeme vb. alınır.

Ama bölgede imar planı var da, oralar imara girmdiyse, zor... Bu haliyle ev de yapamazsınız.

Ayrıca açıklamalarda arsanın 1700m2 ve 3 hisse olduğu; fakat kimin arsasının neresi olduğu bellidir yazmış. Öyle bir şey yok, o tip arsada her yer ortaktır. Bu mevcut ortaklar aralarında anlaşmışlar; fakat siz 1 hisse aldınız ve diyelim diğer 2 hisseyi de başka birisi aldı. O kişiyle siz anlaşamayabilirsiniz. Bu sefer ifraz yapalım dersiniz ama arsanın size kalacak kısmının yerinde anlaşamazsınız falan. Veya diğer ortaklara icra gelebilir, o zaman tamamen hesabınız bozulur. Ya tamamını alın, ya da sallayın...
  • malheiros  (30.12.20 13:08:36 ~ 13:09:36) 
denize 40 metre yere imar çıkmaz. en fazla günü birlik tesis izni çıkar.
imara açılan her yer yaklaşık %35 oranında küçülür bu da kenarda dursun.

  • kisa  (30.12.20 13:28:47 ~ 13:29:12) 
1700 m2 3 ortaklıymış. çok riskli bence. imar olmayan arsaya ev yapılır ama koşulları var. sanırım koşulun biri 10 dönüm fln olması gerekiyor arsanın. onunda limiti galiba 120 m2 fln. isterseniz bir araştırın. imardan ziyade ortaklı bir arsaya hayatta girmem.


  • morcivert  (30.12.20 14:30:54 ~ 14:31:30) 
İmar çıkmaz değil çıkar ama çok para yerdirmen lazım. Bir sürü zenginin denize 0 evi var üstelik sahilini çevirip özel mülk diyip kimseyi sokmuyor. Ayrıca öyle noktaların zemini oldukça yumuşak olur. Nem faktörü de çok fazla. Oraya normal bir ev asla yapamazsın.Çok Yüksek maliyetleri göze almalısın


  • limonlu eksi  (30.12.20 18:29:52) 
@limonlu eksi, bir örnek var mı elinizde?
İmar barisindan yararlanmamis, böyle bir yere yasal olarak yapılan bir ev?
Polemik çıkartmak için değil, merak ediyorum
  • kisa  (30.12.20 22:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.