[]

Söylenir mi? Söylenirse nasıl söylenir?

Merhaba. Aynı firmanın 2 iş ilanına başvurdum. Fonksiyon olarak aynı ama işler biraz farklı. Ancak beni daha az istediğim ve alanımla daha az alakalı olan işin mülakatına çağırdılar. Diğer iş bana daha uygun ve severek yapacağım. Zaten yetkinliklerim de çağırılmadığım işe daha çok uyuyor. Şimdi mülakat kapmışken istemiyorum dememek lazım ama öbür ilan için değerlendirilmek beni daha mutlu edecek. Bunu usulünce nasıl söyleyebilirim acaba?




 
Tam bu değil aslında sormak istediğim. Ben öbür iş için değerlendirilmek istiyorum, zaten aynı firmada iki ilan. Ben davet edildiğime gireceğim ama öbür iş bana daha uygun. Beni bu iş için de göz önüne alabilir misiniz demek istiyorum aslında uygun olur mu emin olamadım.


  • austenn  (17.08.20 23:18:04) 
arayip buraya anlattigin gibi soyle. "ben su pozisyon icin de basvurmustum, tecrubemin ve yeteneklerimin o pozisyon icin daha uygun oldugunu dusunuyorum. oncelikli olarak o pozisyon icin degerlendirirseniz memnun olurum" de.

tabi bunu mulakata gitmeden once soylemelisin. pozsiyonlar icin mulakat yapacak kisiler farkli olacagi icin mulkatta soylersen insanlarin zamani bosa gidecegi icin ters teper
  • crucio  (17.08.20 23:19:33 ~ 23:20:31) 
Söylenir, ama üslup çok önemli.

Bu işi istemiyorum, diğerini istiyorum demeyin. "İki pozisyon için ortak görüşme mi yapıyoruz?" diye sorarak konuyu açabilirsin.
İstemediğiniz bir pozisyon için başvurduğunuz havası yaratmayın, karşı tarafa "hem istemiyor hem başvurmuş" dedirtmeyin. bu negatif olur.
  • burfak  (18.08.20 11:40:06) 
bence söylenir. nasıl söylenir? "siz de uygun görürseniz, şu pozisyonda çalışırsam şirketinize daha fazla katkı sağlayabileceğime inanıyorum" gibisinden bir cümle ile ifade edilebilir.


  • pangea  (18.08.20 13:03:07) 
söylersen çağırıldığın işi alamazsın. o pozisyonla ilgili yetkinliklerini say. Onlar pozitifse zaten yönlendirirler. şöyle bir şey var derler. Ya da ik'ya söyle ama teknik mülakat olursa onlara söyleme çünkü düşünceleri şu olacak "bana adam lazımo adam da sen değilsin" ve elindekini de kaçıracaksın.


  • sparkle kiddle  (18.08.20 13:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.