[]

nasıl bel fıtığı oldunuz?

bel fıtığı olmanıza sebep olan olay neydi?




 
sporda çok salak bir hareket yaptım. military bench press e gücüm yetmiyordu normal kaldırmaya. ben de havaya fırlatıp kaldırmaya başladım. o fırlatma hareketi de bel fıtığı olmama sebep oldu.


  • charlotte blanc  (01.06.20 10:46:09) 
kendi işimi kendim yapma hastalığı, daha dün fıtığım var boynum tutuk, 50 kg. 3 kat çıkardım, yardım istemektense bigün çişimi kaçırmaya başlıcam galiba.


  • firemanjonny  (01.06.20 10:57:50) 
Ağır eşya taşımak. 5 kg üstelik.


  • photo85  (01.06.20 11:04:51) 
ağır eşyaları bacaklarımla kaldırmak yerine belime yük bindirmek.


  • chezidek  (01.06.20 11:45:45) 
30'larımın başında. tam basket atmak için turnikede yükselmişken oldu.

bel fıtığı nüksedene kadar basket oynar ve koşu yapardım. son bir yıl da aikido dersleri alıyordum. hareketli ve sportif bir yaşamım vardı.

bel fıtığı oluşumu vücudumu aşırı zorlamama bağlıyorum. yapabildiğin zaman sanki sorun yokmuş gibi geliyor. şimdi hepsi bitti, yürüyebildiğim için her gün şükrediyorum. şimdi 40+'yım, halen bazen rüyalarımda basket oynuyorum, sabahları buruk kalkıyorum. Genç arkadaşlara tavsiyem, vücudunuzu sporda vs çok zorlamayın. deliler gibi yüklenmeyin.
  • panamera  (01.06.20 12:35:47) 
20lerin basinda oldu benim de. nedenini hic bilmiyorum. ara ara agrilarim oluyor bazen de yokmus gibi. cok siddetli hissettirmiyor kendini neyse ki. doktorun dedigine gore buyukmus epey ama beni cok uzmuyor simdilik. yaslaninca anliycam ne oldugunu sanirim.


  • in vino veritas  (01.06.20 13:42:58 ~ 21:53:21) 
Evimizin yakınında tadı harika ve bir o kadar da kaliteli olan bir kaynak vardı. Suyu oradan dolduruyorduk. Damacanın birini omzuma birini normal elime alarak 4 kat çıkarıyordum. Sonra bir gün yüzüstü yatarken sanki belime bıçak saplandı. Doktor 3 fıtık var dedi. Zorlama fazla ve sırt kaslarını güçlendir dedi. Biraz fazla kilom vardı 15 kg kadar onu verdim. Bol bol yüzdüm ve bisiklete bindim. Eski ağrılar kalmadı ama hala zorlarsam hissettiriyor ve bel egzersizi yapıyorum hemen. Tavsiye ederim.


  • mekaniker  (01.06.20 21:34:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.