[]

Polen alerjisi

Selamlar, kendimi bildim bileli yılın bu aylarında anlamsız burun akıntısı, üst üste 6-7 kere hapşırma, gözlerde yaş vs oluyor ve 1-2 hafta içerisinde yazın başlangıcı ile bitiyor fakat bu sürede gerçekten hayatı zindan ediyor, bunun için hiç doktora gitmedim ama neredeyse tüm belirtilerin uymasıyla polen alerjisi olduğunu düşünüyorum.

Sorum şu: ciddi bir şey mi ? şuan doktora gitmek istemiyorum malum, ama gitmek gerekiyorsa da giderim. buna sahip olup halleden var mı ? geçiyor mu yani tamamen ? teşekkürler. özellikle gündüzleri oluyor bu arada.


 
annem de vardı, bu zamanlar ağız yüz birbirine girerdi. sonra onda bir daha olmamaya başladı fakat son 10 senedir bende başladı bu sefer. hiç doktora gitmedim alerjimi bu diye. belkide annemde var olduğu için gerek duymadım. ben tam bu zamanlar alerji ilacı almaya başlıyorum, bir ay alıyorum sonra bırakıyorum. sabah aldığın bir ilaç ertesi güne kadar yetiyor. doktor size o ilaçları yazacaktır.


  • uncle fyodor  (13.05.20 13:26:55) 
Doktor değil kronik polen alerjisi olan insan olarak söylüyorum:

Nasonex veya muadili bir burun spreyi + aerius kullanmanız gerek günlük olarak. Bu şekilde kontrol altında tutabilir, şiddetini azaltabilirsiniz.
  • duseyazar  (13.05.20 14:04:54) 
Benim ilk ve orta okul zamanları gözler kapanıyordu artık. O boyuttaydı. Epey bir doktor gezdik. Ne üniversite hastaneleri kaldı ne özel muayenehaneler. Sonra kendiliğinden geçti. Etkisi var mu bilmiyorum ama çam ağacının çok olduğu bölgeden taşınınca kesildi diyebilirim.


  • mekaniker  (13.05.20 15:18:13) 
bende de belli bir yaştan sonra başladı. hatta şu anda da var. sabah genzimdeki yanma nedeniyle uyanmak zorunda kaldım. hapşırık min. 4-5 oluyor. gözlerde feci bir kaşıntı. askerdeyken ot biçiyorduk, gözüm öyle bir kaşındı ki.. kaşıdıkça bu sefer yanmaya, batmaya başlamıştı. revire ambulansla götürmüşlerdi :) ben doktora gitmedim. sabretmeye çalışıyorum


  • silah taciri  (13.05.20 15:44:17) 
Alerjik rinit işte. Her ilaç herkese iyi gelmeyebilir. Genelde üniversite araştırma hastanelerinde alerji bölümleri olur. Onlar neye alerjin olduğunu test ederler. İlla polen olacak değil bir sürü şey var. Eğer belli bir şey çıkarsa 1 yıla yakın sanırım iğne tedavisi (immunoterapi) uygulanıyor.

Corona aşısı çıkıp yaygınlaştıktan sonra hastanenin bu bölümüne giderdim.
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (13.05.20 16:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.