[]

Mezun Olmak ve İşsizlik

bu korona mevzusundan sonra genel olarak resesyona gireceğimiz ve türkiye'deki zaten yüksek olan işsizlik oranının daha da artacağı tahmin ediliyor.

2021 haziranında mezun oluyorum bi aksilik çıkmazsa. sizce bu süreçte iş bulmak zorlaşır mı? mezun olmama 1 yıl kalmışken nasıl bir yol izlemek lazım?

yorumlarınız nedir bu konuda? istanbul'da iş bulamayıp ailemin yanına dönmeyi hiç istemiyorum cidden... bir plan yapıp rota çizmem lazım kendime. kafalar karışık.

teşekkürler şimdiden.

not: Boğaziçi Siyaset Bilimi

 
çevremdeki benzer bölümlerde okuyan boğaziçililer hep okurken staj yapıyorlardı, oralarda ya da başka yerlerde iş bulmada sorun yaşamıyorlardı. ama iş-staj tecrübesiz mezun olma


  • kveldulv  (21.04.20 15:30:09) 
Tam tersi karantina bittikten sonra toparlanma başlayacak karantina sebebiyle şu an bir çok iş yeri kapalı piyasada yavaşlama var ülkelerin hudutları kapalı dış ticaret yavaşladı. Turizm durma noktasina geldi. Şu an için Türkiye'nin resesyona girmesi pek olağan gözükmüyor fakat salgın ne kadar sürer şartlar ne getirir meçhul belirsizlik var herkes canının derdine düşmüş durumda.

Sizin mezuniyetinize daha 1 yıl var boğaziçi siyaset mezunu işsiz kalmaz muhakkak kurumsal bir şirkette iş bulursunuz ama alanınızda iş bulabilir misiniz onu bilmem. Tavsiyem yüksek lisans yapmanız ve yabancı diliniz yoksa yabancı dil öğrenmeniz. Ayrıca sosyal gruplara katılıp çevrenizi genişletmenizi tavsiye ederim.
  • acebi  (21.04.20 15:30:57) 
@kveldulv staj yaptım erasmus'a gitmeden önce, önümüzdeki sene için gel bizimle çalış dediler ama çok aşırı çalışmak istediğim bir yer değil. alternatif düşünüyorum sürekli.


  • yeteramadenedimherseyi  (21.04.20 15:46:30) 
İs bulursan okulunun marka degeri oldugu icin bulursun.
Onun harici polyannaciliga gerek yok ortam kotu.

  • E.R.W.  (21.04.20 16:47:09) 
okudugun alanda is bulamazsin,okulda öğrendiklerini unut sadece öğrendiğin ingilizce işine yarar,diploma+ingilizce sayesinde ahim sahimda olmasaiş bulabilirsin


  • kreatin  (21.04.20 17:18:02) 
kreatin+1
maalesef cok dogru universite fakat cok yanliş bölum, uzgunum, hayal kirikligina ugrama yuzden fazla, uluslararasi ilsk mezunu olarak soyluyorum bunu..
simdiden ne yapacagina karar vermeye calis..
eger meraki sabrin ilgin varsa en iyi opsiyon akademik kariyer..
tonla universite var, koc bilkent olmasada (ayrica olabilirde niye olmasin) 2. 3. sinif vakif universitelerinde hocalik icin önün acik..
yoksa kpss kassan zor, torpil isleri falan..
ozelde ,siyaset mezunu olarak maalesec ise yaramazsin, yani patron bakisi bu..
bildigin herseyi unutup sadece ingilizcenle kastiracaksin.. yapan arkadasim var, koc uluar mezunu olup big four a girmisti ama cocuk yuruyen beyindi herkes ayni degil..
kolayliklar ve basarilar dilerim ama isin zor
  • alttaraf  (21.04.20 17:57:19) 
çevremdeki mezunlarına bakarak söylüyorum bu bölüm mezunlarının ciddi bir kısmı akademisyen oldu. bence bu biraz ilgiyle alakalı. hepsi de akademisyenliği severek yapıyor. ama bu bölümden mezun bilkent'li birini biliyorum beyaz yakalı oldu. öyle zor mor da değil. second tier bir okuldan big4'da çalışan da var. seçeneğin çok yani. buradaki karamsar yorumlara bakma. sonuçta hangi iibf'de meslek öğreniyorsun? sağlam stajlar yaparsan da kurumsal bir yerde sağlam şeyler yapabilirsin. ilk aklıma gelen pegasus'un ceo'su buradan mezun. (şimdi damlarlar önceden yazayım tamam herkes ceo olmayacak biliyorum.)


  • black mamba  (21.04.20 18:09:12) 
Medyadan yürü işte. Medya sektörü bu krizden zarar görmedi, iş bulursun.


  • slow like honey  (21.04.20 22:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.