[]

Sabahları Şiddetli Bel Ağrısı

Selam,
Bu sıralar, hemen her sabah, yataktan kalktıktan sonra hareketlerimi kesintiye uğratacak şekilde şiddetli bel ağrısı çekiyorum.
Yaklaşık olarak 1 saat kadar sürüyor ve daha sonra hafiflemeye başlıyor.
Öyle, kilo fazlası olan birisi değilimdir. Düzenli bir şekilde şınav, mekik çekmek ve dambıl çalışma alışkanlığım vardır. yaşım da 32 bu arada.
uyku pozisyonuyla ilgili bir durum olabilir mi? ya da yatakta mı bir sıkıntı var acaba?
tşk.

 
"Öyle, kilo fazlası olan birisi değilimdir." yazmak yerine kilonu ve boyunu yazsan daha açıklayıcı olurdu.


  • diffarentiationation  (08.04.20 11:42:27) 
doğru :)
1.69cm/66kg.

  • pangea  (08.04.20 11:52:11 ~ 11:52:51) 
skolyoz da olabilir


  • kablelvuku  (08.04.20 11:52:21) 
Yüzüstü mü yatıyorsun? Yüzüstü yatmak beli ağrıtır sırtüstü yat.


  • komando kani var bende  (08.04.20 11:54:20) 
genellikle uykuya yan dönerek dalarım; ama sabahları uyandığımda kendimi yüzüstü yatarken buluyorum.


  • pangea  (08.04.20 11:56:05) 
bana da oluyordu bu ya hala zaman zaman oluyor. hatta yatagi da degistirdik. yataginiz cok eski kötü degilse konu bence yatak degil.
ben sicak sararak cözüm buldum. belime omzuma neremde o korkunc agri oluyorsa sikica sarip yatiyorum. valla iyi geldi. onun disinda her gece kas acici ilaclar isitici ilaclar sürdüm.
spor yapiyormussunuz belinizi zorlayici hareketler yapmayin, mekik dambil belki belinizi yoruyor olablir. bir da bel agrisina bacak arasi yastigi iyi geliyor. yatarken bacaginizin arasina yastik alin, hamilelerdeki gibi. iki senedir bacagimda yastikla yatiyorum. düz yatarsaniz diz altiniza. yan yatarsaniz da bacaginizin arasina koyun.
ama tabii durum uzarsa bir doktora da görünün.
  • kaputt  (08.04.20 12:11:43 ~ 12:12:45) 
böbrek ağrısıdır o, bele vuruyordur. yatmadan en az 3-4 saat önce bir şey içme bakalım. ben o şekilde çözdüm. böbrekte sorun yok, çalışıyor haliyle ve gece boşaltım yapamadığın için şişip baskı yapıyor. tamamen kendi çözümüm. başta bel ağrısı sandım ben de. ama gel gör ki öyle değilmiş. malum evde kalma sürecinde vücudun alışkınlıkları değişiyor. uyku saatin de arttıysa ondan oluyordur diyorum.

tamamen farklı bir şey de olabilir. ama dene bunu.
  • Improbable  (08.04.20 12:16:53) 
burada alışkanlık olmuş herhalde her soruya skolyoz yazmak. konu hakkında bilgisi olan olmayan skolyoz diyor her şeye. skolyoz olsaydı o ağrı geçmezdi, skolyoz olsaydı uyandığınızda değil de uyandıktan sonra ortaya çıkardı, skolyoz olsaydı kronik bir ağrıya dönüşeceği için illaki daha önce ''gün içinde'' fark ederdiniz çünkü skolyoz öyle ce-eee diye aniden ortaya çıkan bir durum değil. daha nasıl açıklayabilirim bilmiyorum, minik bir çocuğa anlatır gibi yazdım.

ayrıca, böbrekle ilgili bir şey olabilir gerçekten de. benzer bir şey yaşadım ve gece 3-4 gibi tuvalet için alarm kurmakla çözüm sorunumu. bir düşünün bunu bence de.
  • minik pattis  (08.04.20 12:34:39) 
Sabah tutukluğu ve ağrı yapan romatizmal bir hastalık ya da belin yapısal bir bozukluğu olabilir.
Yatağınız eski ve çok yumuşak değilse, böyle bir şey olabilir.
Böbrek açıklaması pek olmamış. Hem böbrek sorunu deneme yanılmaya gelmez. İdrar tahlili ve ultrason gerekir.
  • pro9it9is9  (08.04.20 13:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.