[]

Kasap Sucuğu

Merhaba millet,
Ankara'da şöyle güzel bir kasap sucuğu satan yer biliyor musunuz? Amacım katkısız ama paketli gibi lezzetli bir sucuk yiyebilmek.



 
batıkent sosyete pazarından alıyor annem bize beğeniyorum tadını


  • kablelvuku  (03.01.20 13:33:01) 
Açık konuşmak gerekirse kendiniz yapmadığınız sürece, piyasadan (köy, kasap, pazar, şarküteri) düzgün katkısız (kıkırdak, sakatat ) sucuk alabileceğinize inanmıyorum. Bunu söylerken fiyatına da bakmıyorum. kilosu 50 olanda da katkı vardır , 80 olanda da vardır diyorum. Ülke ekonomisi öyle bir noktaya geldi ki , insanlar her şeyde gram hesabı yapar oldu. olması gereken 1 kilo kıymaya 150 gram koymakken, 950 gram kıymaya koyayım diyor. 20 pakette 1 sucuk kâr olur diyor. işte bu yüzden de artık piyasada lezzetli hiçbir şey kalmadı. Ne sosis eski tadında , ne salam eski tadında. bir tek pastırmayı bozamadılar o da oynayacak bir durumu çok olmadığı için.

tavsiyem biraz araştırma ile kendiniz yapmanız olacaktır. Ama illa ki hazır alırım derseniz
Polonez Acılı Kasap sucuk (migros) tavsiye ederim. Acılı olmayan ile arasında çok fark var bilginiz olsun .
  • janavarorion  (03.01.20 13:50:16) 
@janavarorion dediklerinize tamamen katılıyorum, durumun farkındayım ancak belki dedim tanıdığı vs olan vardır :)
ayrıca zaten evde yapıyoruz, streçleyip buzluğa atıyoruz ama yine de bir şahin sucuk tadında olmuyor maalesef.

  • mephistoo  (03.01.20 13:56:35) 
kızılcahamam aluçdağı sucuk,

ege sucukları tavsiyem

edit:satiroglu sarkuterisi iyidir. kendileri sucuk yaptiriyor. birde aklima geldi simdi ivedik metro altinda yayla kasap var iyidir.
  • 1917  (03.01.20 14:44:15 ~ 18:37:30) 
Marketten alinan butun sucuklari denedik ailecek, hepsi tirt

En ulasilabilir ve guzel olan et balik kurumunun. 100 yildaki merkezlerinden aliyoruz. Pastirmasi kavurmasi eti vs. de guzel.

Haymana yolu uzerinde oyaca var. Oraninda etleri sucuklari baya meshur cevrede. Yolunuz duserse girdikten sonra soldan ilk kasabdan bi deneyin derim.
  • bir3iki7  (03.01.20 19:20:06) 
kendi kasabimdan aliyorum, et tadi geliyor mis gibi, market sucuklarindaki o garip baharatlardan da yok, iyi bir kasabiniz varsa sorun.


  • elbar  (03.01.20 21:16:42) 
valla artık dışardan hiç bir sucuğa güvenmiyoruz.
evde sucuk yapmak pek zor değil. 1 kg ile yaptım. baharatı az koymuşum streçle dondurucuya atarak yaptım. görünüşte sorun yolk ama etimsi gibi oldu biraz. bir sonrakide daha fazla baharat ve bağırsak işine gireceğim. boşuna hayvanın kıç baş etine 50-60 tl kg si vermeyin. evde yapın.

  • morcivert  (03.01.20 21:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.