[]

amazondan staj teklifi almak üzereyim

merhaba arkadaşlar,

çok ama çok uzun zamandır amazon'da staj yapmak istiyordum. hayvan gibi AWS, veri yapıları ve algoritma analizi kasıyordum aylardır. 2 teknik 1 normal mülakat geçtim. 4. final görüşme için zaman belirledik ama bu görüşmenin mülakattan ziyade şartları konuşma amaçlı bir görüşme olacağını söylediler. Benim başvurduğum ofisler Tokyo ve Hong Kong ofisiydi. Şu an Tokyo için Solutions Architect Machine Learning Intern pozisyonu için düşünülüyorum. Gördüğüm kadarıyla hep yüksek lisans seviyesinde intern alırlarken nasıl bu aşamaya geldim bilmiyorum açıkçası.

Benim asıl sormak istediğim kısım şu: normal staj alımında minimum 3 ay ama international öğrenci alımında minimum 6 ay tercih ettiklerini belirttiler. ben temmuz'da 6 aylık bir staj için oraya gidersem okulum yine uzayacak. Sürekli okul ve bölüm değiştirmekten 24 yaşında hala mezun olamamış eşek kadar adamım ve hala 3. sınıftayım. Böyle bir şey yaparsam 1 dönem daha ertelemiş olacağım her şeyi çok kararsızım.

2. sorum: böyle büyük şirketlerde şehir ofisleri arasında staj alımı konusunda bir iletişim söz konusu mu? ben geçen yaz paris'te kurumsal olmayan bir şirkette yine makine öğrenmesi stajı yapmıştım. ve amazon'un drone teslimat üzerine çalışan bi birimi var paris'te geçen sene stajyer alıyolardı ama bu sene göremedim. yine paris'e gitmek isterim açıkçası(çünkü ek olarak erasmus hibesi de gelecek). son görüşmede ben bunlara asıl girmek istediğim ofisin paris ofisi olduğunu söylesem transfer gibi bir durum söz konusu olabilir mi? evet farklı roller olduğu için tamamen farklı mülakat sürecinden geçmem gerekir normalde ama son aşamaya gelmiş ve tokyo ofisinden yönlendirilmiş biri olarak şansımın çok artacağını düşünüyorum. başka bir ofisin son görüşmesinde böyle bir şey sormam öküzlük mü?

ayrıca geçen yaz burada plak getirme sözü vermiştim ama gittiğim 2.elcilerde hiç kayda değer bir şey bulamadım sonra da kaldı öyle. bu sefer sözümü gerçekleştirmek isterim :)

edit: bi de bu süreçte hiç transkriptimi istemediler. her şeyi geçtikten sonra ortalamamın biraz düşük olduğunu görünce geri adım atma ihtimalleri var mı sizce?

 
En iyi işyerlerinden biri Amazon, varsın okulu uzatın. Diplomadan çok tecrübeye önem veriliyor artık. O yüzden kaçırılmayacak bir fırsat.

İkinci soru içinse Amazon’da mümkün diye biliyorum. Epey şehir, ülke değiştiren arkadaşım var.
  • duseyazar  (14.12.19 19:29:55) 
1- is tecrubesi paha bicilmezdir, go for it. Uzatmaya deger. Bos bir cv den cok dsha iyidir 6ay uzamis okul.


  • stavro  (14.12.19 21:14:03) 
@duseyazar'a katiliyorum. bence son asamada "boyle bisi mumkun mu acaba" diye paris'i yoklasan sorun olacagini sanmiyorum, en kotu "degil sorry :/" derler yani, "bunu sordugun icin almiyoruz seni sorry" demeyeceklerdir esek degillerse. darlama ama tabi adamlari erasmustur hibedir falan.

okulun uzamasini da dert etme, ben de su anda o sektorde calisiyorum, yas 25 son senem. bi sekilde aradan cikarir hayatina devam edersin okulu, amazon firsati her zaman gelmez.

son editin icin; hic istemeyebilirler de; yaptiklarina bakiyorlar dedikleri gibi. yetkinliginin yeterli oldugunu bilmeleri yeterli, transkripte neden baksinlar ki.
  • hjarteblod  (14.12.19 21:25:25 ~ 21:26:16) 
kesinlikle fırsatı değerlendirin yurtdışı stajınızı yapın. okulu bitirince de hemen bu iş yerlerinden birinde başlamak için altlık oluşturun. türkyedeki firmalar bile adam kayırma mevzusunu bir yana koyarsak işe alımlarda stajere eğer abuk subuk bir şey yapmadılarsa öncelik verir.

ayrıca iş netwokunuzde stajdayken büyütürseniz çok büyük artısı olacaktır ilerde.
  • morcivert  (15.12.19 00:21:28) 
oncelikle tecrube > okul. okulu uzatmayi cok dert etme, oradan gelince burada zaten part-time calismaya da baslarsin. okulun bitip bitmemesi muhim degil.

ikinci soruna gelirsek su anda gorusmeyi kimle yaptigin onemli. eger global ofis ile global stah alimlari icin gosuyorsan, sehir tercihini degistirmek istedigini soyleyebilirsin. ama benim anladigim uzak dogu ofisi ile gorusuyorsun. pozisyonlarin da farkli oldugunu soylemissin. su anki mulakat surecinin baska bir pozisyon icin sana avantaji olmaz. ayrica bir ofisteki mulakat surecini diger ofise de aktaramazlar. aksine boyle bir istekte bulunman negatif bir etki birakir. son gorusme genelde business/fit interview olur. teknik alanlar disinda sirket kulturune ne kadar uyum saglayacaksin, motivasyonun ne falan bu tur seylere bakilir. o yuzden boyle bir istekte bulunman bu stajini da riske atabilir.

amazon,google, fb gibi sirketler transkripte, derslerine, diplomaya bakmazlar. mulakat surecinden gecebiliyorsan istersen ilkokul mezunu ol onemli degil.
  • crucio  (15.12.19 00:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.