[]

3 günlük kamp yapacağız.ilk kampım olacak.

tavsiyeleri olan varsa dinleyebilirim:D




 
kamping alanında mı yapacaksınız yoksa tesis olmayan bir yerde mi?


  • jugador  (09.10.19 14:07:32) 
çadır almak yerine birinden kirala. muhtemelen kamptan sonra satın almadığına sevineceksin.


  • ruhen hastayim ben  (09.10.19 14:23:25) 
ekipmaniniz tam mi?

cadiri kurarken; egimli yere kurmayin, Sabah gunesin dogacagi yere kurmayin, cadir zemininin altini temizleyin (keskin sivri sey mati patlatabilir), ruzgar yagmur ihtimaline karsi cadiri iyi gererek kurun, saglam sekilde sabitleyin, cadir mutlaka cift katmanli olsun, pompayla sisen yatak kullanacaksaniz sarj kablo vs. unutmayin, o yataklar cadirin icine konduktan sonra sisirilebiliyor cadirin agzi kucukse, o yuzden kalacaginiz yerde elektrik ve uzatma kablosuna ihtiyac duyabilirsiniz.

ayakkabilari, gida malzemelerinizi disarida birakmayin. domuz vs. varsa gelip copu karistirir. copu agaca vs. asin. ineklerin gecis yoluna cadir kurmayin. cadirin agzini hep kapali tutun, iki arada bocek sinek girer. yagmur yagdiysa cadir islandiysa cadiri toplarken bez vs. ile kurutup oyle toplayin. sabahtan damlalari silerseniz ayrilma vaktine kadar rahat rahat kurur. kamp yerine gidince cadiri kurduktan sonra hemen uyku tulumunu acip serin cadira ki geceye kadar iyice pofuduk olsun. tuluma cok giyinik girmeyin. iclikle girin. kafada bere, boyunda buff, ayakta corap olsun. yatmadan tuvaletinizi yapin, cisiniz varken daha cok usursunuz. yatmadan ufak pet siseye sicak su koyup agzini iyice kapatip sizdirmadigina emin olduktan sonra uyku tulumunun icine koyabilirsiniz. veya sicak su torbasi alin yaniniza.

ates yakacaksaniz yaninizda kuru cira vs. olsun. yerdeki odunlar islak olabilir. odun toplamaya hava kararmadan baslayin. atesin etrafini tasla orun. yatmadan atesi iyice sondurdugunuze emin olun. mumkun oldugunca daha once ates yakilmis yerde ates yakin.

yerlesmeden once mintika temizligi yapin. baskasinin copunu toplamaya erinmeyin. giderken de ardinizda cop birakmayin. copu torbaya koyup orda birakmak ile hic toplamamak ayni sey. copu yaniniza alip cope atmaniz gerekiyor yoksa o torbalari hayvanlar parcaliyor. yaniniza cop icin buyuk poset ve eldiven alin.

manyak gibi alisveris yapmayin kamptan once. yiyeceginiz kadar alin. atiyorum zeytin vs. gibi seyleri evdeki ufak bir kaba koyup goturebilirsiniz. ne kadar az cop uretirseniz o kadar iyi. copu ateste yakma konusunda tam bilgim yok. yakmak mi iyi cope atmak mi emin olamiyorum. bilen biri yazsin.

kamp giysiniz ile tuluma girerken giyeceginiz sey ayri olsun. is kokar disarda giydiginiz sey, pislenir. tulumu mumkun oldugunca temiz kullanmak gerek.
  • jimicik  (09.10.19 14:35:16 ~ 14:35:36) 
jimicik harika özetlemiş valla, ek olarak ben de birkaç şey yazayım. sıcak su torbası veya şişe yerine decathlonda el, vücut ısıtıcıları var onlardan alıp uyku tulumuna koyabilirsiniz. Biz sıcak su koyuyoruz genelde ama suyun dökülme ihtimali olabilir.

Çadır satın alma konusuna gelince, birinden kiralamak mantıklı olabilir ama doğayı seven biriyseniz almak daha mantıklı, su geçirmez alın mutlaka. Decathlonda çok iyi çadırlar var, hatta fazla ağaç falan yoksa gideceğiniz yerde özel çadırlar var orada, içeriye güneş ışığını geçirmiyor vs. biraz daha pahalı ama iyidir.

Odunu fazla fazla toplayın, düşündüğümüzden daha hızlı yanıyor, ağaç kesmeye gerek yok, tonla kuru ağaç olur muhtemelen etrafta. Ben bazen marangozdan kullanmadığı odunları alıyorum kampa giderken.

Yatmadan önce biraz açma germe, ısınma hareketleri yapın, ısıya dönüşür enerji ve gece üşüme ihtimalinizi düşürür bu durum.

iyi eğlenceler.
  • kerkük zindanı  (09.10.19 15:01:30) 
yaniniza antihistaminik bir seyler (alerjikseniz), agzi kapakli kupa, kullan at olmayan derin tabak/kasik, caki, kafa lambasi (pilleri kontrol edin cikmadan), hoparlor (sarji tam olsun), igne-iplik, sabun, dis fircasi, tuvalet kagidi, cimbiz (kene mevsimi degil ama gene de corabinizi pantolonun ustune cekin), duduk, saglam ip, harici batarya, termos, nakit para (pos cihazi olmayabiliyor bazi koylerde), sarap icilecekse tirbuson, nemlendirici, gunes kremi, tarak, gozluk, ducktape, katlanir testere, saribez, hamak, sisme mat tamir malzemesi, snickers, ceviz findik, tuz, kulak tikaci (cadirin yakininda sabaha kadar konusanlar ve ayi gibi horlayanlara karsi), bel cantasi almanizi da oneririm.

ayrica sandalyesiz bir kamp dusunemiyorum.

kamp yemegi onerilerim; sovanda yumurta, kasarli mantar, kozde yumurta, kozde patates, kestane, cikolata dolgulu muz, severseniz marsmello, cekirdek, kisir, kolayda yemek icin borek, kahvalti icin melemen

ayrica yayla'nin hazir yemekleri var, fena degil.
  • jimicik  (09.10.19 15:29:32) 
@jimicik güzel yazmış +1

ben aklıma gelenleri ekleyeyim;

En başta belirtmem gerek, ilk kampınız ise 3 günlük olarak planlamayın. Mutlaka hemen ertesi sabah kalkıp gitmek isterseniz gidebilecek imkanlar ile program yapın.

Mesela sürekli kamp yapan birileriyle gidiyorsunuzdur, sizin ilk kampınızdır, kabus gibi birşey gelir size, belki de nefret edersiniz. Ertesi gün bir an önce kaçıp kurtulmak istersiniz ama birilerine bağlı olduğunuz için gidemezsiniz, zehir olur o 3 gün.

Ha yok tamamen bir acemi veya acemiler olarak yapacaksanız yine de 3 gün kalacakmış gibi planlamayın.

hele ki grupta hanımlar var ve az buçuk tikilerse zehir olur oo üç gün :)

@jimicik'e ek olarak yiyecek içecek işini çadırın kapısında yapmayın, mümkün mertebe çadırdan uzakta yiyin için.

Yine özellkle yemek kokusu sinen üstünüzle çadırda kalmayın, yabani hayvanlar için önemli bir konu bu.

Ayı olma ihtimali olan bir yerde yapacaksanız ayı ile ilgili gerekli tedbirleri okuyup öğrenin. Burada çok da uzatmayalım konuyu, yok zaten bir tesisde yapacaksanız yaban hayvanlarıyla ilgili derdiniz olmaz zaten.
  • John Bloor  (09.10.19 15:49:19) 
cevaplari gorunce geliyor aklima;

cadirinizi atesten uzaga kurun. atesten firlayan koz cadiri deler, is kokusu siner ayrica. ve tabi horlayanlardan da uzaga kurun. bir de bazi agaclardan recinemsi seyler akar, ona da dikkat edin. cadiri katlamadan once de icini boslattiktan sonra kapisini acip, cadiri havaya kaldirip sallayin kuvvetlice ki icinde bocek, toprak vs. varsa dokulsun.

hayvan olarak cakal sesi gelebilir en muhtemel. cocuk aglamasina benzer. korkulacak bir hayvan degil. ama kamp yerinize gelirse yiyecek vermeyin. kopek varsa besleyin, hem koruyucu olur kopek. eve donunce soyunup saginizi solunuzu control edin, kene var mi diye. ayi denk gelmez saniyorum. ayi oyle insanli gurultulu yere gelmiyor. mantarlari da ellemeyin cok bilgili degilseniz.
  • jimicik  (09.10.19 16:15:33) 
cadiri denizin icine kurmayin.
biz cok yakina kurmusuz, sabah ayaklarimizda su ile uyanmistik.

  • the end of time  (09.10.19 17:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.