[]

Kafamı suya sokamıyorum

Yüzmek için kafamı suya sokmam gerekiyor ve bunu beceremiyorum. Kafamı suya sokmadan yüzmeye çalışıyorum, haliyle olmuyor. Hoca kafamı suya sokmam gerektiğini söyledi. Suyun içinde olmak bana çok garip geliyor. Sanırım korkuyorum ve bir saniye bile duramıyorum. Hemen 'boğulacağım' diye düşünüp çıkıyorum. Öneriniz var mı bu konuda?




 
Boğulmazsın merak etme. Hatta deniz gözlüğü tak, kafanı sıra sokunca gözünü aç, dikkatin dağılır boğulma düşüncesini kafandan atarsın. Bir de boğulacak olsan hisseder çıkarsın zaten. Orada kimse boğulmana da izin vermez zaten :)


  • rock n roll  (27.08.19 21:05:52) 
Su icinde nefes alip vermeyi ogrenin. Su vs kacmayaxsgini anlayacaksiniz boylece.


  • kuehles blondes  (27.08.19 21:09:51) 
bosuna ugrasma hocam ne yaparsak yapalim hepimizin poposunda delik var batiyoruz.

bebekler banyo yaparken su falan yutmasin diye boyna takilan apartlar var, kolluk gibi ama boyna takiyorsun adi boyunluk olabilir onunla deneyebilir. yavas yavas ogrenebilirsiniz.
  • turbo sadık  (27.08.19 21:24:07) 
Ağzını suya sokup burnun dışarıda kalacak şekilde burnundan hava alıp ağzından suya üfle. Bunu ağır bir şekilde yap. Yüzme derslerinde dediğiniz problemi aşmak için bunu yapıyorlar. Kafa dışarıdayken hava çekip kafayı sokunca suya üflemek refleks haline gelince hiç genize su kaçma olmuyor.


  • yagmurkahraman  (27.08.19 21:24:40) 
Ben de eskiden yapamıyordum. Ama ilk başta burnumu bir elimle tutarak bir süre kafam içinde vücudumu yüzeyde tutuyordum. Sonra yavaşça elimi burnumdan çekip serbest stil yüzmeye çalışarak kafamı suyun içinde tutabilmiştim.
Hatta balıklama bile atlayabiliyorum. İlk başta burnu tutarak yavaşça çekmeye alışınca oluyor, deneyin.

  • coca cola  (27.08.19 21:39:40 ~ 21:41:48) 
gözlük kullanıyor musun?


  • megasalexandros  (27.08.19 22:04:29) 
hareketi ufak parçalara bölerek yapmaya çalış.

-misal ben havuza giderken olmazsa olmaz yaptığımız şey suya nefes vermekti. 10 sefer nefesi al, suyun içine "burundan" üfle yapıyorduk. ayrıca her yorulduğumuzda dinlenirken de dışarda değil suya nefes vererek dinleniyorduk.

-bunda biraz ilerleyince eline bir board al ve ellerin önde board'da, kafan suyun içinde aynı şeyi hareket halinde tekrarlamaya çalış. ilk yapmaya çalıştığım anlarda "lanedossun dostum hiçbi zaman yüzemiycam galba :/" diye düşünmüştüm ama bir an geldi ve olmaya başladı.
  • kuul  (27.08.19 22:34:26) 
suda nefes alıp vermeyi öğretmediler

kafan dışarda ağızdan nefes al, kafanı suya şok ağız ve burundan ver
havuzun kenarında tutunarak bunu yap alışana kadar
  • effa  (27.08.19 23:44:08) 
Su decathlondaki tum yuze oturan deniz gozlugu gercekten ise yariyor gordugum kadariyla.


  • red g  (28.08.19 00:54:54) 
bi kac defa yazilmis ama gozluk kullanmiyorsan. gozluk kullan. hemen fark eder. yuzmeden sabit yuzustu durarak havuzun/denizin dibi seyretmeye calis bir kac saniye. alisirsin bence boyle.


  • gonzo opera  (28.08.19 01:09:27) 
Neden sokamıyorsunuz?
Sizi korkutan ne?
Soktuğunuzda neler olabileceğini düşünüyorsunuz?
Daha önce bununla ilgili bir deneyiminiz var mı?
Bir travmanız?
Muhtemelen sokmanın Altındaki sebepleri bulup çözerseniz daha kısa sürede hallolur. Altında bilinçaltından gelen sebepler var gibime geldi.
  • damba  (28.08.19 01:45:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.