[]

niye evlendim lan ben - devamı

evet gençler yeni bir olayla karşınızdayım.
önceki; www.eksiduyuru.com

şimdki olaya gelirsek. üstteki olay ve daha önceki tartışmalar üzerine ilişki terapisti konusunu açacaktım. boş gerginlik olmasın diye de bayramda benim ailemin yanına gidip geldikten sonra açacaktım mevzuyu.

dün elimde çiçek, evlilik için resmi imzayı atmamızı kutlamak için eve geldim. (düğün zamanı ayrıydı, kutlamıştık) öpüştük koklaştık vs. bi sıkıntı yok. sonra ben spor yapıyorum, onun için şu pınar proteinlerden almıştım 3 tane. bizimki gördü söylenmeye başladı şakayla karışık batırcan bizi vs. çok tutumludur istediği zaman. ama arada darlanıyorum böyle bu huyundan. ben de dedim ki canım iki günde bir içiyorum, proteini fazla falan. devam ediyor, dedim ki canım sen de 7 liraya fit ekmek alıyosun, üç güne bir dondurma alıyosun bi kutu. bişey demiyorum, önemli de değil bunlar falan.

bundan sonra başlıyor olay. ağız dalaşına döndü sonra mevzu. ama benim aldıklarım mantıklı diyor ben olabilir de ben mantığını tartışmıyorum bana göre de protein mantıklı hem seviyorum spor da yapıyorum falan diyorum yok. mevzu uzuyor. en son sen şöyle demiştin ben böyle yapmıştım o olmuştu bu olmuştu falan uzuyor iyice karşılıklı. sonra elinde kahve kutusu vardı, tam hatırlamıyorum nasıl zirveye çıkıyo olay ama naparsan yap ben niye didiniyosam falan bişeyler söyledi böyle alçaktan attı kahve kutusunu tezgaha. ben de sinirlendim, az bişey vardı içindekini tezgaha döküp bak öyle olmaz böyle olur dedim. ne saçmasapan mevzuları uzatıyosun her seferinde dedim. bu duydu ya saçma sapanı, içinde kaldı. iki üç cümle sonra ben tam kapıdan çıkarken ama konuşma devam ederken siktirgit dedi. ben sen siktirgit dedim adam gibi konuş. oo öyleemii siktirgit hee, diyip odaya gidip pantolonunu giymeye çalışıyo.(bi önceki mevzudan hatırlarsınız, ben de uyuz oluyorum bu duruma) gittim işte yine atışıyoruz ya kızım bi otur bak bi otur bişey söyliycem falan diyorum, dokunma bana kızımlı mızımlı konuşma falan diyo. neyse oturttum yine tartışıyoruz aynı argümanlarla o haklı ben haklıyım kendimize göre. sonra yine alevlendik, senden nefret ediyorum falan dedi. neyse bişey demiyorum tartışmadır içimden diyorum. konuşuyoruz yine, böyle bi gitmeye çalıştı yine kolundan tutup ittirdim biraz. bitti bu iş bitti bitti diyor bağırarak. tansiyon iyice yükseliyor. koridora çıktım uzaklaşıyorum atışıyoruz halen tam hatırlamıyorum, bişeyler söyledi adam gibi konuş dedim buna. adam olsaydın adam gibi konuşurdum dedi. geri döndüm yine hararetlendi tartışma. kapıyı kitledi üstüne, tekmeledim kıracam bu sefer kapıyı açsın istiyorum. korktu heralde açtı. sonra tartışıyoruz yüzünü elimle tutuuğumu hatırlıyorum ama sonrasını hatırlamıyorum. bişey yapmadım ama. şiddet falan asla olmadı. iddasına göre "seni gebertirim" demişim. hatırlamıyorum. neyse sonra bu duruldu.korktu galiba. ben estim gürledim aldığım çiçeği fırlattım yere, konuştum konuştum susuyor. sonra geldi dışarı çıkmam hava almam lazım dedi gitti.

bugün girdi araya, ayrı uyuduk görmedik birbirimizi falan. akşam geldi yanıma. ne olacak bu kavga hali napmayı planlıyosun falan dedi. (özür bekliyor) dedim benden özür dilemediğin sürece konuşmayacağım. aa hiç utanmıyo musun seni gebertirim dedin yüzün kızarmıyo mu, bi de sen mi özür bekliyosun falan diyor (seni gebertirim dediğimi burda idda ediyor). neyse yine düşük tansiyon tartışıyoruz. ben bu evlilik için herşeyi yapıyorumlar, işten geliyorum yemek yapıyorumlar, çok yoruluyorumlar falan filan. ne alakası varsa mevzuyla.

biz anlaşamıyoruz ben seninle konuşamıyorum. ilişkinin geleceğini sağlıklı görmüyorum falan diyor. iddalar suçlamalar gırla. ben çok para harcıyomuşum ( tek harcadığım majör şey arabaya benzin kredi kartından yeminle). kenara para atmıyomuşşum (ayda 2 bin tl kirayı ödeyip, 3 bin de kenara atıyorum çektiğim krediyi kapatmamıştım parası hesapta onu ödüyorum). bunları söylüyorum ımm.. ama lı bişeyler geveliyor ama yine aynı düşünüyor.

sonra ben bi yerde beraber terapsite gidelim diyecektim anı bekliyorum. ben kendimi haklı gördüm özür dilemiyorum ya da bişey demiyorum ya, pat bana dedi ki senin sinir problemin var ya psikoloğa görünürsün ya da ben böyle bi ilişki istemiyorum. yine sakin sakin dedim ki, bak eğer karşıdakini tamamen sorunlu görüyorsan bile denir ki, iyi değiliz terapiste/psikoloğa gidelim. sen direk bana gitmemi söylüyorsun. ben gitmiyorum, haklıyım ve bence senin gitmen lazım ben de tam sana diyecektim ki seni hatalı görmeme rağmen, beraber gidelim falan dedim. diyor ki hiç duygu sömürüsü yapma ben öyle dedim diye böyle söylüyorsun. neyse baktım bi yol olmuyor dedim tamam konuşmanın uzatmanın anlamı yok. sen zaten söyleyeceğini söyledin. arada yine tartışmalar konuşmalar vs oldu. en son diyor ki belli ki ben senden ayrılacam bu kesin de nasıl yapalım vs. sen bi otele git dedi. ben çıkmıyorum burası benim evim dedim. nasıl ya falan diyor. baktı kararlıyım nasıl ya ben ayrılmayı düşündüğüm adamla aynı evde mi kalıcam diyo. aa öyle mi o zaman ben gidiyorum dedi, taksi çağırdı bastı gitti şimdi. hiç ağzımı açmadım giderken ya da sonrasında. şu anda bunları yazıyorum.

bilmiyorum ne kadar tarafsız yazdım, ben mi sorunluyum sıkıntı nerede çözemedim ama gördüğüm, kendinden her koşulda emin ve mesela çıkıp gidebiliyor şu anda.

 
Bence siz haklısınız. Evlenmeden de böyle miydi?


  • influx  (04.08.19 00:53:24) 
okurken yoruldum. zor iş. kolaylıklar dilerim.


  • scudman1  (04.08.19 00:59:42) 
olaylar anlattığın gibiyse ben karşı tarafın akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünmüyorum açıkçası, böyle bir zihniyetle ilişki yürütülmez. safi zarar. sonu hüsran olur. hiç uzatmanın alemi yok. ilişki terapisti falan taraflar bir sorun olduğunu düşündüğünde ve çözmeyi istediğinde işe yarar. asla hata kabul etmeyen, çuvaldızı kendine batırmayan biriyle istediğiniz kadar terapi alın, fayda edeceğini sanmıyorum.

bu nafaka mafaka işleri de çok sıkıntılı, bildiğim kadarıyla öyle he deyince boşanılmıyor ama kolaylıklar diliyorum, gerçekten çok tuhaf.
  • der meister  (04.08.19 01:03:50) 
çocuk olmadan kaç kurtar kendini. gençsin paran da var işin de. toplum baskısı da senin değil onun üzerinde. bas boşanma davasını pamuk gibi olmazsan neyim.o da genç yaşta dul kaldım diye ağlasın belki hizaya gelir. bunca şeyden sonra burdaki ilişki terapistine gidin diyenleri minnoşlar ne diye dinledin ki. bas tekmeyi hayatına bak. ben uyuz oldum burda amk.


  • mayeskuel  (04.08.19 01:14:08) 
Ya iyi olunca cok iyi. Ilgili ailemi soruyir ediyor kendisi hediye aliyor. Hatta bana sevgisini abartiyor ne istersem yapiyor. Opmekten sevmekten darliyor o derece. Ama ufak bisey oldumu da nemrudun onde gideni. Onun istedigi gibi olmayinca belirli seyler, deliriyor ozellikle. Tripler afra tafralar. Imkani yok konusamiyoruz. Yani beynine hitap edemiyorum, soylediklerimi anlamiyor. Bi de kodumun yerinde dirdir ediyormusum.
Simdi eve geldi. Kapiyi caldi caldi caldi. Cekil surdan diyip odaya gecti valizini falan koyup. Mal gib bi durum.

  • jamiryow  (04.08.19 01:21:24) 
Boşa geç


  • Delay Fuze  (04.08.19 01:21:27) 
@influx

Boyleydi. Ben hep biseylere bagladim. Teklif bekliyor, ne bileyim arkadasi evlendi. Cicek bekliyor , guzel soz soylemedim ondan heralde diye diye mal gibi kendim kapatmisim ustunu mevzunun. Simdi farkediyorum.
  • jamiryow  (04.08.19 01:23:06) 
hocam eger bu anlattiklarinizin tamami gercekse, siz psikolojik siddet goruyorsunuz ve bu dongunun icinde kaybolmussunuz. 'iyi olunca cok iyi' bu tam olarak psikolojik ve fiziksel siddet goren - ulkemizde ozellikle kadinlarin - insanlarin siddet dongusu icinde kalma bahanesi oluyor. neden bu siddet sarmalindan cikamadiginizi sorgulamanizi tavsiye ederim. bosanirsiniz bosanmazsiniz bilemem ama gercekten iyi bir terapistten icinizdeki gucun farkina varmaniz icin destek almanizi tavsiye ederim.

ayrica, hicbir iliskide o tamamen suclu ben tamamen sucsuzum, karsimdaki tamamen iyi ben tamamen kotuyum, ya da tam tersi, soz konusu degildir, hepimiz insaniz, hepimiz griyiz, hayat siyah ve beyaz degil, herkesin icinde ve iliskisinde iyiler ve kotuler var, ancak bu grilerinizin ne kadar uyustugu onemli, hepimizin icinde iyiler ve kotuler var, bu durum hayatinizi cekilmez kiliyorsa, bir haftadan uzun surekli ve surdurulebilir bir huzurunuz yoksa iliskinizin getirilerini ve goturulerini iyi tartmanizi tavsiye ederim.
  • kassiopeia  (04.08.19 01:45:05) 
diğer duyurudan beri takip ediyorum.
hatta yorum da yapmıştım sanırım.
psikolojik teşhisi olsun, olmasın ya da karakter özelliği olarak ne denirse densin, temel olarak "mutlu olmaktansa haklı olmayı tercih eden insan" sendromu var eşinizde.

o yüzden her zaman haklı olacak, olmak için mücadele edecek ve kabul ettirmek için de her şeyi yapacak.
bu uğurda sizden boşanır bile.
bir de sonra "ben seni boşadım, sana katlanamadım" diye beyninizi yer.

evlilik terapisi, evliliği iki tarafın da kurtarmak istemesiyle işe yarayacak bir şey.
karakteri değiştirecek bir şey değil.
dediğim gibi narsizmi, ukalalığı, egosantrikliği geçtim, bu kadar bilmiş ve her şeye yorum yapan, "control freak" bir insan kendinden şikayetçi olmadığı sürece düzelemez.

hayatta daha çok yol alması lazım gibi görünüyor maalesef.
siz bu yolu onunla birlikte almak zorunda değilsiniz.
üstelik çoluk çocuk da yok.
bu şekilde devam eden bir evlilikte sevgi olduğunu/kaldığını da sanmıyorum.
mücadele etmeye değer bir şey yok bu durumda.

ben aldatılmanın/aldatmanın falan bile çözülebileceğini, ilişkilerde neredeyse her şeyin aşılabileceğini düşünen biriyim, ama sizin durumunuzda madem evden gitti, açın davayı, alsın dilekçeyi, görsün gününü.
siz de hayatınıza bakın.
çirkin bir tabir olacak ama silkeleyip atın, hak ediyor.
en azından egosu sarsılınca belki biraz düşünür, hayatının devamında hatasının farkına varır da uzun vadede iyilik yapmış olursunuz.
hayat böyle şeyler için çok kısa.

edit:
yazacaktım, unutmuşum.
anladığım kadarıyla her seferinde olmasa da, durum genel olarak kızışıyor.
yani çizgi gitgide yükseliyor tartışmalarda/kavgalarda.

bir de işin kötüsü, böyle insanlar başınızı belaya sokar.
orada sinirden kontrolünüzü kaybedip bir dürtseniz, itseniz kaksanız, bu sefer "vay efendim kadına şiddet" diye olay çıkar, siz suçlu olursunuz.
bu sefer kendinizi bir de mağdur hisseder pasifleşirsiniz.

olur da sağı solu morarır ederse gidip sağlık raporu falan alır, bu sefer ömür boyu kurtulamazsınız.
avukata eşe dosta hakime mağdur edebiyatı yapar, sizi hem rezil eder hem de tazminattan nafakaya kadar her şeyi ister ve alır.
o yeri geldi mi sizin gözünüzün yaşına bakmaz yani, o yüzden siz de hem kendinizi hem onu düşünerek kurtarın kendinizi.
  • blatta hiberna  (04.08.19 01:54:41 ~ 02:04:19) 
İlk duyurunu da okumuştum abı nedir bu çektiğin ya basına bela almışsın insallah tez elden kurtulursun. Bunu da söylüyorum çünkü basımdan benzer olaylar geçti ayrıldık şimdi çok düzgün bir insanla evliyim ve bazen aklıma geliyor o manyak günler deli mi sikmis beni neden katlanmışım diyorum. Hayata bir daha geliyoruz kimseye düzeltmeye çalışmakla vakit harcamamak lazim çünkü bu tamamen hayal. Biliyorum yine aklına bir kaç güzel sey gelecek belki yine barışacaksınız ama emin ol bu iliski hastalıklı kanser gibi yavaş yavaş oldurecek seni içindeki her güzelliği bitirecek. Spor bile yapmak istemeyeceksin. Umarım sonraki hayatında şanslı olursun.


  • monkey  (04.08.19 02:03:24) 
ben ilişkileri bu şekilde mücadele alanı olarak görmüyorum. tam tersi olmalıydı. zaten her birimiz 8-9 saat iş yerlerinde harcıyoruz bir de eve geldiğimizde böyle bir ortama neden katlanalım? elinizden geleni yapıyorsunuz ama karşınızdakinde en ufak bir umut ışığı görünmüyor. siz yine de o ışığı görüyorsanız bir çift terapistine gidin elbette.
ama sanki eşinizde narsist kişilik bozukluğu gibi bişi var. buna borderline da eşlik edebilir. bu karakterdeki insanlarla geçinmek bence çok zor.
valla hepimiz tecrübe ediyoruz benzer insanları, belki iş yerinde falan idare ediyoruz da, bir ilişki içerisinde asla!
  • omonia  (04.08.19 02:04:45) 
Daha gençsiniz. Hayat böyle çekilmez. Ayrılın.


  • new day new life  (04.08.19 02:12:14) 
Tabi bir de o taraftan dinlemek lazım.


  • msb  (04.08.19 02:30:13) 
Abi referans verdiğin duyuruya da bu duyuruya da çeşit çeşit yorumlar geldi, geliyor. Hepsini bir kenara koyarsan sen ne yapmak istiyorsun bu hayatta? Nasıl bir yaşamın olsun istiyorsun? Bunca şey yaşandı gitti bundan sonra ne olsun istiyorsun? Şöyle sakin bir kafayla düşün ve cevaplarını kendine ver. Alman gereken kararları belirle.


  • mekaniker  (04.08.19 02:44:47) 
bi içecekten nerelere geldi olay. okurken 5 kez boşandım ben.
allah kolaylık versin. hala ayrılmıyosan da hak ediyosundur ya da hoşuna gidiyodur artık ne diyim. bu kadın düzelmez.

  • tinky winky  (04.08.19 02:51:16) 
Ayrıca canım kardeşim, sana Yüce Allah'ın ayetlerinden ikisini paylaşıyorum, umarım derdine derman olur.

Nisa suresi 19. ayet:
Ey iman edenler! Kadınlara, zor ve baskı kullanarak mirasçı olmanız size helal olmaz. Kendilerine vermiş bulunduğunuz şeylerin bir kısmını çarpıp götürmek için onları sıkıştırmanız da helal değildir. Kanıta bağlanmış bir fuhuş yapmaları hali müstesna. Onlarla iyi ve güzel geçinin. Onlardan tiksindinizse olabilir ki, siz bir şeyi çirkin bulursunuz da Allah, ona çok hayır koymuş olur.

Tegabun suresi 14. ayet:
Ey iman edenler! Şu bir gerçek ki, eşlerinizin ve evlatlarınızın içinden size bir düşman vardır; onlara karşı dikkatli olun! Eğer affeder, ellerini tutar, hatalarını görmezden gelirseniz, kuşkusuz, Allah da affedici, merhamet edici olur.

(yaşar nuri öztürk meali)
  • the last  (04.08.19 03:01:21 ~ 03:07:19) 
kardeşim, şu kitabı kesinlikle tavsiye ederim:
urun.gittigidiyor.com

tartışmak, kavga etmek, çekip gitmek onun uzmanlık alanın. senin ise amatör olduğun bir konu. o seni kendi sahasına çekmeye çalıştığında oyuna gelme. oyuna gelirsen, yani onun sataşmasına sataşma ile karşılık verirsen onun istediği gibi davranmış olursun.

senin yukarıdaki yazından bir örnek alıyorum ve alternatifini yazıyorum:
gerçekleşen:
"canım sen de 7 liraya fit ekmek alıyosun, üç güne bir dondurma alıyosun bi kutu. bişey demiyorum, önemli de değil bunlar falan.


alternatif:
kadın: "batırcan bizi"
erken: "canım iki günde bir içiyorum, proteini fazla"
kadın: dırdıra devam
erkek: "tadı çok güzel ama gülüm :)" (espriye vurmak)
kadın: dıdrıra devam
erkek: "tamamdır sevgili eşim benim, dert etme kendini üzme böyle önemsiz şeyler için"

alternatif diyalog gerçekleşseydi, devamı yukarıdaki gibi olur muydu?

sen saygılı ailede büyümüşsün, kavga hakaret senin daha toy olduğun konular. o ise birbirine o.ç. denilen yerde büyümüş. kavga tartışma gündelik hayatın sıradan bir olayı muhtemelen onun için. senin içinse sende iz bırakan birşey. çünkü sende daha yeni yeni oluşan hatıralar onda muhtemelen çokça. onun çocukluk döneminde bence yaralar var, sağlıksız bir yetiştirilme ortamı gibi. şema terapisini özellikle şema terapi yöntemini bir araştırmanızı tavsiye ederim. istanbulda alp karaosmanoğlu var ve muayenesi 600 tl idi en son. maddi durumunuz bunu karşılar gibi duruyor, belki izmirde de kendisine sorarsanız önerebileceği bir hekim vardır.

Allah yardım etsin.
  • the last  (04.08.19 03:20:07) 
opsiyon 1: boşanın.
opsiyon 2: orta yolcu olmayın. haksız da olsanız uzlaşmaya yanaşmayın haklı olduğunuz konusunda diretin. ciddiye alınmayacak bir insanmış gibi davranın. sen de böyle yapıyorsundan çok ben yaparım tavrında olun. vurun kırın (kadına değil masa sandalyeye) bağırın çağırın. ortak karar almak yerine kendi kararlarınızı diretin. sonuç: o sizi boşasın.
özet: çocuk olmadan yollarınızı ayırın.
  • oz suser  (04.08.19 03:38:07) 
The last diyalog konusunda çok haklı bence. Tamam canım almam bi daha de ama almaya devaö et. Doğrucu Davut olma.


  • beni sen öldürme  (04.08.19 04:26:04) 
Bana eski kız arkadaşımı hatırlattı. Aynısı desem yeridir. Şımarık büyümüş, her istediği olmuş, kendini mükemmel gören, kız arkadaşı olmayan (hepsi beni kıskanıyor, çekemiyor kafasında), yalnız kalmasın diye yanında gezdirdiği kızın da karakteri yok zaten.

Neyse işvesi cilvesi derken ben tav oldum, güzeldi de. Kendisinin aynı eşiniz gibi tartışmayı “ben haklıyım özür dile” kıvamına getirmek, böyle devam etmez deyince çekip gitmek, sağdaki soldaki herkesi kötülemek gibi huyları mevcuttu. Başta bunlar garip gelse de libido mevzusu ve çetin ceviz biri gibi görmemden dolayı alttan alır oldum. Bi ara her yaptığıma bir mana bulması artık çokça rahatsız etti ve psikolojimi bozmaya başladı. Ama ne yalan söyleyeyim çok beğendiğim, aurasına kapıldığım için ve en önemlisi kaybetme korkusunu bana derinden yaşattığı için karşısında ezilmeye başladığımı hissettim.

Bir zaman sonra farkettim ki aslında beni sevmiyor. Bana “ben seni seviyorum diyebilen birisi değilim”, “ ben sevgimi pek belli edemem” deyişini bile kabullenmişim. Halbuki seven insan zoraki değil kendiliğinden söyler.

Daha sonra bu sevgisizliğinin olmasına karşın neden benimle hala sevgili olduğunu düşündüm. Bulabildiğim en mantıklı cevap “damat adayı” olmamdı. Sanırım ondan önce sevgilimin olmaması ve görsel ve cinsel açıdan ona hitap etmem onun için yeterli gelmişti. İlişkimizdeki sorunları anlamaya başlamam 6 ayımı, tamamen idrak edebilmem de 9 ayımı aldı. Ondan tamamen soğudum. Başlarda sadece cinsel istek kalmıştı, bir zaman sonra o da silindi. Gördüğüm şu; bana merhameti yoktu. Sonunda ayrıldık.

İşin özü şu: 2-3 senede bu karakterde birinin sana uymayacağını anlamamak ya da bunu göz ardı etmek ciddi kişiliğinden ödün vermekten geçer. Yani istediği kadar o süreçte rol yapmış olsun yine de açık verir yahu.

Yani boşan boşanma diye tavsiye vermeye gerek yok. Sen tamamen soğuyunca zaten kendin boşanacaksın. Buraya yazacak kadar dertleriniz varsa zaten bu işin sonu belli. Çocuk yapmayın bence de.
  • filipis  (04.08.19 05:10:00) 
üstteki herkes +1


  • güneyli çocuk  (04.08.19 07:18:22) 
Bildiğin psikolojik şiddet bu. Yeni nafaka yasasını bekle, sonra boşan. Zaten Türkiye'de evlilik içi şiddete uğrayan erkek kadından fazladır. Biz adını trip, kapris, kezbanlık koyup yumaşıtıyoruz.


  • rldofiui  (04.08.19 08:51:33) 
üstteki entrler -1. burdakileri dinleyip sakın evliliğinizi bozmayın hocam. burda akıl hocalığı yapıp, kirin psikilijik sirinli, diyenlerin ne psikolojik sorunlu olduklarını görebilme şansınız olsaydı keşke, geçmişlerine bakabilseydiniz şayet.

bakın normal günlerde gayet iyiyiz diyorsunuz. aranızdaki şiddeti bir şeyler tetikliyor demek. bunun ne olduğunu çözmeye çalışın. çok para gitmesin diye kaygılanılıyorsa bu kötü değil ki, borç batağında yüzseniz daha mı iyi? aman çok açılmayalım diye herkes der.

ayrıca kavga iki kişiyle olur. şöyle bir söz vardır, biriniz deli olduğunda diğeriniz veli olsun diye. keşke o çok sinirlendiğinde siz sakin kalmayı başarabilseniz.

aslında ikiniz de mantıklısınız ama üsluplarınız, tavırlarınız kırıcı. bu yönde eğitin kendinizi tevazuyla yaklaşmaya çalışın, ona da anlatın bunu.

birde başlığı ergen bir zevzek açtı zannettim önce. valla bak.
  • for day to break  (04.08.19 09:01:25 ~ 09:10:50) 
Evet dun gece donmustu eve kendi valizini aldiktan sonra. Simdi daha kucuk bi canta aldi, geldi bana ben gidiyorum dedi. Nereye gidiyosun dedim. Gidiyorum iste dedi. Iyi deyince de ben kapidan cikarken allah senin bir degil bin turlu belasini versin dedi ve gitt. Alismis muhtemelen benim daha once gidip geri getirmelerime. Ya da ne dusunuyor su anda bilmiyorum artik. Hic bi fikrim yok. Hic bir hareketine anlam veremiyorum artik. Nolacak bundan sonra onu da bilmiyorum. Bir sure sonra ben onun gitmesine izin verdigim, ailesinin yaninda olmadigi bi sehirde yalniz biraktigim, arayip sormadigim icin ne bicim bi adam oldugum falan suclamariyla karsilasacam. Kafa yapisini da biliyorum cunku. Su anda dahi, giderken bile %100 hakli


  • jamiryow  (04.08.19 10:24:31) 
@ozsuser opsiyon 2 de de iki turlu sonucla karsilasiyorum. 1 onu ciddiye almadigim icin sevmiyorum demek ki onu. Hic konusmuyorum elimi tasin altina koymuyorum.
2 ofke problemim var tedavi olmam lazim.

Cok yol denedim. Ilk baslarda guldum gectim herseye dozaj artti. Her seye mudahele eder oldu. Benim adima karar aldi vs
Tane tane anlatayim dedim. Bak boyle yapiyosun boyle oluyo ben soyle yapiyorum tamam benimki yanlis ama sen soyle diyosun vs onda da cok konusuyo oldum
O nasil tepki verip nasil davraniyosa oyle yapayim gorsun islerin nasil bomlastigini dedim. Gormedi, ben onun yaptiklarinin aynisini yapmama ragmen ne kadar degismisim. Ben baslarda boyle degilmisim oldu. E degildim amk iste sen boyle davraniyosun ben de onu gosteriyorum sana diyorum. Heee tabi kesin oyledir hi hi oldu
Sinirli umursamaz kendi kararlarimi alan oldum bu sefer de ona deger vermiyomusum, hic bi dedigini yapmiyomusum demek ki sevmiyomusum onu falan
En son kesinlikle alttan almayan hata kabul etmeyen gibi davrandim ve geldigimiz nokta bu. Iki kavgada hem de. Halbuki kendisi 4 senedir boyle davraniyordu. Allah benim bin turlu belami versinmis.

Ve hatali oldugunun zerre kirintisi oldugunda bile kafasinda hatasini telafi etme sekli suydu; hadi gel barisalim, hadi op bitane. Hadi uzatma gel. Hic bir ozelestri olmuyordu. Ya evet ben boyle dedim ama yanlisti oyle demeseydim keske. Hep su oldu aksine, ben zorluyorum soyle dedin yanlis degil miydi, e sen boyle yaptigin icin dedim, e sen bana oyle surat yaptigin icin yaptim, e sen de duzgun konussaydin vs.

Offf ne boktan bi durumdayim su anda.
  • jamiryow  (04.08.19 10:32:46) 
isin boktan tarafi, ailene yada akrabadaki buyuklere sorsan burada aldigin %99'luk ayril oraninin tam tersini alacak olman. yani burada 10 kisiden 9u ayril diyorsa o tarafta 10'undan dokuzu karindir evliligin tuzu biberidir der.

bence ne bizi ne akrabalarini dinle. eger bosanirsan, onun, senin ve ailelerinizin hayatinin ne kadar bozulacak onu bi hayal et bi de gercekten tamiri mumkun degil mi ona bak. oyle karar ver
  • mayeskuel  (04.08.19 11:07:53) 
@mustang cenesini tuttugum hatirliyorum ama seni gebertirim dedigimi hatirlamiyorum. Bana soyleyince hatirlamiyorum ama cok ofkelitdim demisimdir belki o sinir aniyla dedim. He savunuyosun yani diyor. Katti auratle pisman olmami bekliyor yani. Kendisinde kirintisini gorsem oncesinde bana sotledigi laflar icin pismanligin ya da uzuntunun, aninda ozur diler ayaklarina kapanirim. Kendisi hakli ama.

Ustelik soylemedigim biseyi soylemisim gibi savunuyor. Olaylari bence kendi farkinda degil ama mutlaka carpitiyor sikisinca koseyw. Mesela o siktirgit demeden once ben ona arka arkaya belki on defa embesik demisim. Sinirden onu da hatirlamiyomusum. Halbuki zaten olaylarin fitilini atesleyen bana siktirgit dedikten sonra benim ona ayni cevabi vermemle evden gitmeye kalkismasi. Ve kesinlikla ama kesinlikle dedigi gibi embesil falan demedim. Agzim acik dinledim bunu idda ettiginde. Ve inaniyor buna

Hayir bayram ustu ailemle yegenlerimle bu araya gelecektik. Guzel bayram gecirecektik. Annem babam cocuklarini torunlarini galan sevecekti. Pic oldu her sey. Tek basima gidecegim, sorular sualler tavsiyeler onlari arama cabasi arayi bulma cabasi girla gidecek.

Bi yandan da uzuluyorum su andaki durumuna. Tek basina cikti gitti. Gidip belki bi otelde kalacak. Kimsesi yok birda. Ailesi istanbulda. Yalniz basina ise gidip gelecek, uzuluyorum yalniz kalmasin istiyorum. Atlayip yanina gitmek istiyorum. Ama hic bi seye care degil ki bu aq.
  • jamiryow  (04.08.19 11:16:39) 
Simdi haber geldi kendisinden baska biri araciligiyla
Anlasmali bosanmak istiyormus

  • jamiryow  (04.08.19 13:08:35) 
for day to break'e katılmıyorum.
aşırı bir kemer sıkma politikası güdülmediği sürece kimse kimsenin yediğine içtiğine bile bu şekilde karışmaz.
karışsa bile 1-2 söyler ve bırakır.
kaldı ki, o çok sinirlendiğinde siz nasıl sakin kalacaksınız?
zaten damarına basılan ve tırmanışa geçecek şekilde sinirlendirilen sizsiniz.
yani bu durumda etken değil, edilgen pozisyondasınız.
bu normal bir tartışma değil ki, "bu sefer de sen alttan alsaydın" densin.

ikiniz de mantıklı falan değilsiniz, karşı tarafta mantık değil tamamen benmerkezci bir politika var, üstelik iyi niyet olduğuna da asla inanmıyorum.
kaldı ki, evden gitmesi bile erkeklik algınızı ve içgüdülerinizi hedef alan büyük bir manipülasyon ve mağduru oynamak bana göre.

amacım gaz vermek ya da bir şekilde şeytanın avukatlığını yapmak değil, ama kisa'nın dediklerine harfiyen katılıyorum.
perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.
gümbür gümbür geliyor ve daha da kötüye gidecek.
çünkü bu bahsettiğiniz sizin için özel bir durum olsa da, bu karakterdeki insanlar için son derece standart bir davranış biçimidir.
neredeyse basmakalıp.

belki de sizin gerçekten bir psikoloğa gidip (mümkünse ondan habersiz) durumu bir de onunla analiz etmeniz daha doğru olur.

edit:
madem boşanmak istiyor, boşanın gitsin.
  • blatta hiberna  (04.08.19 13:13:11 ~ 13:24:48) 
Hocam evi terk eden sen olsaydın keşke, sinirin geçince dönerdin. Yalnız başına sokağa çıkmasına izin vermeseydin. Bu büyük bir eksi olarak döner size. Bir de iletişim güçlenirse hallolur gibi mesele. Trafikte haklı olmak değil hayatta kalmak önemlidir. Siz de haklı olduğunuzu ispatlamadan kendinizi ezdirmeyin. He he deyip geçin bazı durumlarda


  • beni sen öldürme  (04.08.19 13:15:05) 
arkadaşım eşin evden haklı olarak veya haksız olarak ne zıkkımsa çekip gidiyor. sonuçta çekip 'gidiyor'. evde ne oturuyorsun sen? nasıl yalnız bırakıyorsun? ben sana bu mesajı yazacaktım ki anlaşmalı boşanma isteği sana ulaşmış. diyeceğim şey de şuydu: onu bul, sessiz sakin doğayla iç içe bir yere gidin, bir anlaşma yapın, örnek olarak tamam ben istanbula gelmeyi kabul ediyorum sen de şunu şunu yapma söyleme gibi gibi. kağıda yazın, altına imzanızı atın. artık geleceğe bakalım de, ne bokolduysa oldu geçmişte, her ailede oluyor bu de, kimse 4-4 lük değil de, kul kusur içindedir de, hatalarımızdan ders almamız çok kıymetli de, ona duyduğın sevgiyi sürekli göster. bu sevgi gösterme işini (güzel söz, iltifat, pohpohlama, başkalarının yanında takdir etme...) ister yürekten yap, ister mekanik olarak öyle demen gerektiği için yap. ama yap. onun içindeki eksikliği gidermen gerek. bu böyledir. ve maalesef eşinin karakteri bunu gerektirmekte. şöyle düşün. çamaşır makinasına deterjan ve çamaşırları koyup çalıştırırsın, çünkü o makinanın doğası, karakteri öyledir. deterjanı koymadan temizlenir mi? sen de bu konuda kendi mantığına göre değil, eşinin doğası neyi gerektiriyorsa ona göre davranman gerekiyor.

bu tavsiyelerim, evliliğini sürdürmek isteyenler içindir.
  • the last  (04.08.19 13:18:03 ~ 13:22:28) 
Aynı şeyleri yaşadım, birebir aynı desem yeridir hatta. Bi de üstüne salak gibi çocuk yaptım. 4 buçuk yıl sonra boşanmayla sonuçlandı. Olan çocuğa oldu. Şimdi başka birisiyle evliyim. Ne kadar çok sabretmişim diyorum. Öyle evlilik mi olurmuş diyorum. Hayatım zindandı resmen. Boşanırken de çirkinleşti. Çocuğumla görüşmelerimde de sıkıntı yaratıyor. Ama iyi ki de boşanmışım. Bi ömür geçmezdi öyle.

Tavsiyem hazır teklif gelmişken boşan gitsin. Hatta mal paylaşımı durumu falan olacaksa mümkünse hakettiğinden fazlasını da ver ki ilerde kafa ağrıtmasın. Yavaş yavaş ömrün çürüyecek yoksa. İntiharın eşiğine geldiğinde kafana denk ederse boşanayım da kurtulayım diyeceksin. Tecrübeyle sabit. Yol yakınken dönmek en iyisi.
  • antihero  (04.08.19 13:34:59) 
@the last. Ya hocam bunlari yapmadim mi saniyorsun. Yaptim, konustum anlattim tamam dedik anlastik. Uzmeyelim birbirimiz vs her sey kagit ustnde ok. De ben de insanin yani her ottan boktan kavgada nasil sakin sakin tam yapici olabilirim. Bi kere dedim ki bende neleri yanlis goruyosun yaz kagida bana ver ben de aynisini yapayim. Yazmis; beni sevmemen, mantikli olmaman, sahiplenmemen falan. Evlenme asamasindaydik bu sirada.
Bir de burda konu basit ucuz bi nesne amk. Birak pesini lafini soyledin ne diye uzatiyosun (ona gore de ben uzatiyorum). Bana karsi tahammulsuz yani, demem lazim mis ki tamam hayatim sen bizim iyiligimiz icin bunu soyluyosun madem oyle bundan sonra ben de almiyorum bunlari. Bunu desem her sey gulluk gulistanlik. Ama demeyince it dalasi ve ofke patlamasina giden yol. Ofke patladiktan sonra da ben haksiz oldugum icin ozur dilemeliyim.

Bi kere marketten bisey almistim, sacim dokuluyo sac yagi miydi neydi. sacma sapan 20 tllik bi kere iki kere kullanip belki kullanmayacagim belki de begenip kullanacagim bisey. Market arabasina attim. Alisveris bitti eve geldik, bakiyorum bakiyirum yok. Gordun mu nerde diyirum yok diyor. Sonra ben onu biraktim sen posetlerken diger seyleri, gereksizdi diyor. Ben aldim neden birakiyosun dedim. E kullanmiycaksin ki zaten diyo. La havle diyip uzatmamistim mesela bunu. Sonra sevgiliyken kefir alacaktim beraber marketteyiz, diyo ki meyveli zararli sade al. Tamam canim biliyorum da ben bunu sevdim azicik bisey oyle cok da icmiyorum her gun her gun dedim. Sonrasini tam hatrlamiyorum ama burda da kavga etmistik. Bu da travmaydi benim icin. Simdi neden kavga ettik amk dedim. Neyi yanlis yaptim acaba diye kendimi sorguladim.Temel konu o benim iyiligimi dusunuyomus ben ne diye kabul etmiyomusum. Boyle bi mantik.
  • jamiryow  (04.08.19 14:28:02) 
Hocam sabriniza hayranim. Oneri veremem bu durumda iki ucu boklu degnek ama insallah cozersiniz.
Alah yardim etsin

  • oyeaby  (04.08.19 14:30:26) 
Hocam bu arada söylenmemiş sanırım, mesele özünde alfa beta meselesi. Kadınlar alfa istiyor


  • beni sen öldürme  (04.08.19 14:42:56) 
alfa beta meselesi değil bu mesela. alfaysa adam tam kıvamında alfa. fazlasıyla da sabırlı. nafakasız kurtulursa ve kadınlara dair tüm ümitlerini yitirmezse umarım ileride mutlu olur.


  • güneyli çocuk  (04.08.19 14:58:58) 
@guneyli: hayır olay tamamen adamı betalaştırmasıyla alakalı. kadının her yaptığını alttan alırsan olacağı bu. mesela bu son olayda ilk tepkiyi aldığında telefonunu kapatıp bir şey söylemeden evden çıkıp sonra geç bi saatte eve dönseydi bu durum yaşanmayacaktı, ama tren çoktan kaçmış gibi görünüyor. kadın bariz bi şekilde kendini kocasından üstte görüyor, kocasına saygı duymuyor. çünkü hiç bir (bkz: shit test) ini geçememiş ve geçememeye devam ediyor. hata üstüne hata. oturup nerede yanlış yaptım diye düşünmeli bu arkadaş.


  • tughan  (04.08.19 15:16:20 ~ 15:17:21) 
@tughan, bir erkek bütün kadınları kendisine bağlayamaz. kendinize bağlanabilecek birini seçersiniz olay bu. adamda problem yok. seçimi yanlış.


  • güneyli çocuk  (04.08.19 15:43:44) 
birazcık aklın varsa çocuk yapmadan boşarsın kadını. babam ve annemi görüyorum ilişkinizde. annem yüzünden berbat şartlarda büyüdüm. babam da devamlı annemi çekti durdu. keşke boşasaymış rahat bir hayatı olsaymış adamın. annem de ne yapıyorsa yapardı. boşan, kurtul. bu tip ruh hastalarıyla ömür geçmez. yemek yapmasaymış, yemek yaptığını başa kakar mı bir insan? insan köpeğine böyle davranmaz.

edit: kadını alttan ala ala iyice poposunu fezaya kaldırmışsın.
  • lilyb  (04.08.19 15:50:13 ~ 15:51:00) 
neresinden dönersen kardır olarak bak.
bir ömür bununla geçmez.

boşan bak dalgana. oh be dünya varmış diyeceksin
  • bana her yer cehennem  (04.08.19 16:15:54) 
Annesini cagirmis. Gel bi kac gun yanimda dur demis. Is yerinden evli ve cocuklu bi kadinin evine gitmis kalmaya. Hirsa bakar misin.

Annesi aradi beni, oglum geleyim sen istersen bi iki gun otele git biz evde olalim hem ayri kalin hem ben onu sakinlestireyim falan diyor. 20 dakka konustum ama ben anlasmali bosanacam diyor dedi. Ben eminim ki istemiyor ama ikiniz de su an cok sinirkisiniz falan diyor. Ben de evden gitmesini ve bana saygisizlik yapmasini asla kabul etmedigimi ve ozur dilemedigi surece hic biseyin degis eyecegini soy,edim.

Napayim otele gidip evi birakayim mi iki uc gunlugune ? Tamam ben haber verecem demistim, haber bekliyo muhtemelen
  • jamiryow  (04.08.19 16:33:31) 
Bence sen cikma evden. Onlar disarda kalsinlar, evden gittigi icin rezaleti o yasasin belki devam ederseniz bir daha yapmadan once dusunur.


  • oyeaby  (04.08.19 16:46:18) 
kalabileceginiz bir yer varsa gidip kafanizi dinleyin, ne istediginizi, nasil bir hayat istediginizi dusunun. buraya sorularak alinabilecek kararlar degil bunlar. eger annesi gelecekse onlarin otelde kalmasi hic hos olmaz, tabii ki evi onlara birakin.


  • kassiopeia  (04.08.19 16:57:49) 
@kassiopeia kalacak yer yok iste. Otele gidecegim. Arakadas vs olsaydinda gitmezdim, yayilmasin mevzu diye


  • jamiryow  (04.08.19 17:17:13) 
işte otele gideceğin için kaybedeceksin. bir alttan alma davranışı da bu. çıkıp gittiyse kendi düşünsün nerede kalacağını. neden yine aşırı düşünceli alttan alan erkek oluyorsun?

bir taraf sürekli alttan alıp diğerinin peşinde olmamalı.
  • lilyb  (04.08.19 17:28:41 ~ 17:29:41) 
@lilyb galiba karsilasmamak, konusmamak bi sure yuzunu gormemek cn gitmek istiyorum ben de otele. Mesela naparim ohh guzel bi kahvalti yaparim, spor salonuna inerim ordan yukari cikar kitabimi okurum dusunceleri var kafamda. Simdi kapi calacak eve gelecek tedirginligi var su anda bi yandan. Bilemiyorum


  • jamiryow  (04.08.19 17:40:59) 
Hocam iki gün yalnız kal. Evden çık veya çıkma ama görüşme onunla ve annesiyle. Kafanı dinle, seviyor musun onu düşün. Sonra annesiyle bir görüş. Sonra da olumlu giderse kafanda her şey, aile danışmanına gidelim de karına.


  • beni sen öldürme  (04.08.19 17:45:10) 
Burada bir aşağılama amacım yok, yalnız bir benzetme yapmak istiyorum. Eşinizi bir kedi gibi düşünün. Kedinin aklına hitap ederek bir şeyleri değiştiremezsiniz. Kedi adaletten anlamaz. Kedi mantıktan anlamaz. Kedinin iç güdüleri ve ihtiyaçları vardır. Vahşi doğası nasıl ise öyle davranır. Biz kedileri seviyoruz. Evimize kediler alıyoruz. Kedilerle vakit geçirmekten hoşlanıyoruz. Bu kedi denilen mahlukat koltuğun kenarlarını pençeleriyle pırtıklayıp afedersiniz içine edip yırttığı zaman mantığına hitap etmeye çalışıp delirmeyiz. Bardakları düşürüp tv yi takla attırıp devirdiği kırdığı zaman kafayı yemeyiz. Alıp dizimize güzelliğine bakıp sevmeye devam ederiz ertesi gün.
Yani demek istediğim, hayatınızı bir kediye göre şekillendirip ona göre yaşaman gerekiyor. Kişinin yapısını kabullenmek durumundasınız. Siz biraz vahşi bir kedi seçmişsiniz. Duygusal ve güdüsel yönü kuvvetli birisi gibi görünüyor ama siz daha iyi bilirsiniz tabi ki. Bence o sizi seviyor gayet. Sizden beklediği de bir kediye olan bakış açısıyla olaya yaklaşmanız ve onu sevmeye devam etmeniz. Bu durum tabi yer yer sizi zor durumlarda bırakacaktır, ama yapacak bir şey yok. Zamanla ona karşı çıkarak aldığınız kararlarda haklı çıktığınızı, ve ondan daha rasyonel bir kişi olduğunuzu içten içe kabullenir. Ama siz üzerine sürekli bunu dayatarak, kafasına ulaşmaya çalışarak bir yere varamazsınız. Sizden beklenilen bir kediye davranılacak şekilde davranmak, sevmek.
Zor bir kedi seçmişsiniz belki, orası ayrı. Ama dersin ben bu kediyle uğraşamam, yoluma bakarım ayrılırım, ama dersin kaderimiz buymuş doğru yolu öğrenirim o senin bileceğin iş. Kavgayla gürültüyle haklı haksız yarışıyla hiç bir yere varamazsınız. Ayrıca saygı / küfür noktasında kötü adımları derhal durdurmalısınız, yara açar bunlar.
  • The_Lollok  (04.08.19 18:10:21) 
@the_lollok
Ben kabul ettim zaten bir sure. Demek ki oyle demek ki boyle diye. Sonra baktim onun da beni oyle kabul etmesi gereken yerlerde o etmiyor. Bu is boyle olmaz, sunun dofrusu soyledir, seven insan soyle soyle yapar senin yaptigini yapmaz, ne kadar takintilisin, ne kadar pesimistsin vs. firsati geldiginde yargilamalar girla. Peki bu iliski musterek degil miydi. Sen benim seni oldugun gibi kabul ettigimi gorup sen de beni oldugum gibi kabul etmeyip kendince yontmaya calisiyosan benim seni kabul etmemin bi anlami yok ki. Bi enayi ben miyim yani diyorsun ister istemez

  • jamiryow  (04.08.19 18:25:31) 
eski duyurunuda okumuştum. kusura bakma ama bu dert çekilmez. üstte örnek veren arkadaşlarda var. öncede tedavi terapi önermişlerdi ama eşin yaklaşmıyor anlattığın kadarıyla hakaret filanda var. ayrıca tavsiyem karşı taraf ne kadar kışkırtsa da sinirlerine hakim ol, pişman olacağın şeyleri yapma. okurken ben darlandım. allah sabır versin umarım daha fazla mutsuz olmazsın.
diğer yandan +1 @blatta hiberna

  • Topalordek  (04.08.19 18:28:05 ~ 18:29:58) 
iki duyuruyu da okudum. ve gerçekten haline üzüldüm. hayatımda binlerce kadın tanıdım. en sevmediğim tipler; kusura bakma ama eşin gibi olan karakterler. genel olarak ilişkileri tek seferde kestirip atmak taraftarı değilim. her zaman mücadele etmekten yanayım. bazı insanların karakteri değişmiyor ve "böyle kabul etmelisin beni" tarzında yaklaşıyorlar. ama gerçekten öyle mi? mecbur muyuz bunlara. yani bin türlü saçma sapan hareketler yapılacak ve normal karşılayacağız öyle mi? işte bu tip insanlar için mücadele etmeye gerek yok. bazen de tek seferde çıkarmak gerekiyor hayatımızdan. o yüzden düşündüğün doğru olandır. bu evlilikten gelecek beklemek saçmalık olur.


  • sorumatik  (04.08.19 19:01:09) 
kardeş sana üstteki yazımda iletiğim kitaptan bir cümle:

"öfkelendiğiniz zaman konuşursanız her zaman pişmanlık duyacağınız en iyi konuşmayı yapmış olursunuz."

ayrıca appvice adında bir uygulama var. online psikolog olayı. bir dene belki faydasını görürsün.

apps.apple.com
  • the last  (04.08.19 19:45:27 ~ 19:46:31) 
olayın yukarıda yazıldığı gibi alfalıkla betalıkla ilgisi yok.
kedi benzetmesi de yanlış ya da yetersiz bence.

şu anda bu boşanma isteği bile siz peşinden gitmediniz, istediği gibi manipüle edemedi diye ortaya atılan bir blöf bana göre.
çocuk gibi dediğini yaptırana kadar tutturacak.
şu anda boşanmayı kabul etmezseniz, yıllar sonra kabul etmediğiniz güne lanet edersiniz gibi geliyor.

ilişkide karşılıklı anlayış olmalı, karşılıklı sevgi olmalı, hoşgörü, alttan alma vb. hepsi olmalı.
ama bir taraf diğer tarafı mağdur etmediği sürece.
o gün sinirlidir, bağırır çağırır sen susarsın ya da işiyle ilgili bir süreçten geçiyordur, evin düzeninin bozulmasını anlayışla karşılarsın vb.
burada böyle bir sorundan söz etmiyoruz.
ilişkide hiçbir şekilde sevgi yok, sadece bir tarafın diğer tarafa maruz kalması söz konusu, çünkü bu karakterdeki insanlar yalnızca kendilerini severler.
bu durumda orta yol bulmaya imkan yok.
sürekli bir tarafın dediği ve istediği de yapılamaz.
diğer tarafın da ilişkiden bir şey alması lazım manevi olarak.

kim ne derse desin, ben karşıdaki kişinin tehlikeli ve kötü niyetli olduğunu düşünüyorum.
bilinçli olarak kuyunuzu kazmıyor olabilir, ama karakteri ve kişiliği "kötü" maalesef.

ağzına laf verip "annemle beni otellerde süründürdü" falan demesin diye gidip bence de bir otelde kalın, daha centilmence bir davranış olur.
  • blatta hiberna  (04.08.19 20:27:51) 
@blatta gelmiyor sanirim annesi. Ama aradi ara istersen kalmasin elalemin evinde dedi. Cagir gelsin.
Ben kimseyi evden kovmadim kendi cekti gitti, kendi gelirse hatasinin da kabul ederse kapim acik basimin ustune dedim.
Ha yok oyle bisey yapmayacak ben konustum oyle yapmaz bence dedi. Tamam o zaman dedim. Tamam o zaman olmayacak gibi dedi kapattik telefonu.
  • jamiryow  (04.08.19 20:49:37) 
bu davranışı hak etmediğinden değil, ama boşanacaksanız karşı tarafa boşuna mağduriyet yaşatmanız nafaka olarak geri döner.
yani üç değil, beş alabilir bu şekilde "beni mağdur etti, sokaklarda kaldım, rezil oldum, kadınlık gururum incindi, ya başıma bir şey gelseydi?" diyerek.

bir de üstüne "kapıyı itti içeri girdi, beni çenemden tuttu, gebertirim diye ölümle tehdit etti, evden çıkmaya mecbur kaldım" diye savunma yapar, ondan sonra ayıkla pirincin taşını.

o yüzden bence arayın annesini, o gelsin siz gidin.
hatta gideceğinizi söylemeyin ki gelsin.
çağırın eve dönmesi için.
o geldiğinde siz çantanızı alıp çıkın.
"o gelsin, ben gideceğim" demeyin, bu sefer dönmeyebilir.
  • blatta hiberna  (04.08.19 20:58:58 ~ 20:59:56) 
@blatta tamam da ben kapiyi kapatmadim ki ne bileyim kilidi degistirmedim kimseyi eve almadim demiyorum ki. Kim geliyosa gelsin ama ben de evimdeyim diyorum.

Ayrica kagit ustunde benim iki katimi kazaniyor, banka hesabinda benimkine yakin parasi evde de altin var bi miktar. Daha nafaka mi oduyorum uste . Nasil bi sistem bu
  • jamiryow  (04.08.19 21:02:08) 
Doktor kizi neden biraktiniz? Dertsiz,tasasiz kizlari zaten kimse sevmez,nerede "askoom sen beni sivmiyosuun" diyen nazli kiz var ona bayilirlar.


  • geçerkenugradım  (04.08.19 21:03:45) 
ya abi boşa bırak ya.


  • fyodor fyodorovic  (04.08.19 21:07:54) 
eger bosanacaksaniz firsat bu firsat bence, kendi de anlasmali bosanalim demis, once adam akilli oturup dusunun, bosanacak misiniz? oyle ise, o eve gelsin, bir an once anlasip bosanin. bu surecte de tavsiyem kafasini kizdirmayin ama bu isin boyle gitmeyecegini de anlasin ki vazgecmesin.
ben esinizde bosanirken para isteyecek bir potansiyel goruyorum, nafaka mafaka anlasmali bosanirsaniz zaten bunlar uzerinde anlasirsiniz bosanmadan ama yok eger talep eder de anlasamazsaniz, eger cocuk yoksa calisiyorsa, aldatma yoksa, siddet yoksa, en fazla bir sene cuzi bir miktar verirsiniz,
burada gazeteden duyduklarindan ote bilgisi olmayan insanlara bakmayin, turkiye'de calisan siddet gormemis vs. kadina oyle sacma sapan nafaka baglayan hakim yok, kaldi ki nafakayi odeyen erkek gayet istisna zaten. ticari deniz kaptani olup omur boyu cocuguna nafaka vermeyen, maasini asgari ucretten gosterip cocuguna bakmayi yuk goren erkeklerin ulkesi burasi.
maasi sizden yuksekse, hesabinda para vs. varsa ben en fazla psikolojik siddet gordum vs. diyip bir seyler talep edebilir, ya da anlasmali bosanmak icin belli bir miktari sart olarak gosterebilir.
  • kassiopeia  (04.08.19 21:10:03) 
doğru söylüyorsunuz, haklı değilsiniz demiyorum.
ama mahkemelerde işler böyle yürüyor.
eğer yine de önemli değil diyorsanız zaten siz bilirsiniz.
fakat genelde söylemler boşanırken değişir, ona karşı uyarmak istedim sadece.

ondan sonra siz sinirlenip "sen nasıl böyle konuşursun?" falan diye tepki verirsiniz, "öfke kontrolü sorunu olduğunu da dilekçede belirtmiştim, görüyorsunuz" der.
bunlar olmayan şeyler değil.

o yüzden bana kalırsa eve çağırın, evden gidin ve hazır anlaşmalı boşanmak istiyorken o şekilde boşanın.
bu şekilde boşanmayıp sonra boşanmak isterseniz çekişmeli olur, o da benim dediğim yerlere gider.

şu anda zaten barışmak isteseniz de siz çağırmadıkça gelmeyecek.

edit:
öyle olmayacak insanlara öyle mis gibi nafakalar bağlıyorlar ki inanamazsınız.
o yüzden ona güvenmeyin.
şu anda anlaşmalı boşanma fırsatınız varken boşanın gitsin.
  • blatta hiberna  (04.08.19 21:12:45 ~ 21:19:52) 
Buraya yazmam artik sacma geliyor da fikir almak istiyorum galiba.
Evde mesela su an 50 bin tl lik altin var. 10 bini dugunden kalma gerisi beraber biiktirme. Simdi bunu napsam bilmiyorum. Isi eve cok yakin onu almayi kafasina koyarsa gelir ben yokken alir. Alir da ic edebilir mi mesela. Buhar mi olur o altinlar. Ben alsam saklasam gelip yerinde bulamasa o da ayri sikinti. Oyle biri de degilim o da alip ic edip yokmus gibi davranacak biri degil esasen. Dobra durust biri.
Ama ya alip ic ederse diye dusunmeden edemiyorum. Alma da istemiyorum
  • jamiryow  (04.08.19 22:21:57) 
Almayın bence olduğu yerden. Dellenir belki aldığınızı görünce


  • oyeaby  (04.08.19 23:00:29) 
Alma ihtimali çok yüksek ise yarısını alın. Ama dönüş yoksa alın, barışmayı binde bir düşünüyorsanız bir almayın


  • beni sen öldürme  (05.08.19 04:50:17) 
buradaki yorumlara göre karar almanız o kadar yanlış ki; Allah aşkına burda:"ayrıl coco" diye bir kalıp bile var. zaten kişisel sıkıntılara da genelde alaycı cevaplar verilir az bir gözlemlerseniz.


bence siz gidin çok güvendiğiniz olgun bir insandan akıl alın. yada eşinize mektup filan yazın, mesajla anlaşmayı deneyin. hiç mi güzel günleriniz olmadı onların hatrı da mı yok. sonra o günleri hatırlayıp pişman olmayın.

hepiniz elbirliğiyle bir yuva yıktınız. ülkenin geleceği olacaksınız birde. yazıklar olsun.

ya Allahaşkına burdaki insanların başından kaç evlilik geçmişte size: öfff bırak abi ya, kendi düşünsün gibi yorumlarla akıl veriyorlar.

farkettiyseniz siz de kuru bir inat peşindesiniz, neymiş özür dileyecekmiş. diğeri de cık dilemem bu ne ya? hızırıdı yunusudu der gibi.

altınları da saklayın bence. eğer gelir bulamaz size direkt sorarsa huzurumuzdan daha mı önemli dersin.
  • for day to break  (05.08.19 09:59:03 ~ 10:09:36) 
blatta hiberna +1

Hocam, hazır boşanmak istiyorken boşanın gitsin, hayat geçmez böyle. Ancak şuanda çekişmeli boşanma yada anlaşmalı boşanma bile olsa maalesef eline koz vermiş oluyorsunuz. Blatta'nın dediği gibi doğru-gerçek olsun olmasın mağduriyet için elinde şartlar var. Can tehlikesi hissettim evde duramazdım vs vs. Burada haklı çıkma ihtimalinizi zayıf görüyorum.

Altınların yarısını alın bence, hiç belli olmaz iç eder-etmez.
Bence avukat bulun ve istediği gibi anlaşmalı boşanma dava sürecini başlatın. Sonrada annesini arayın eve geliyorsa gelsin, ben 2-3 gün dışardayım, bende boşanmak istiyorum süreci başlattım diyin.
  • FAtE  (05.08.19 10:31:24) 
diger yorum yapanlarin ne yazdigini okumadim ama ilk dusundugum ikiniz de tartismayi bilmiyorsunuz. kahve kutusunu tezgaha atti diye oyle atilmaz boyle atilir, kapiyi tekmelemeler vs. bunlar olacak isler degil. olay bir yerden sonra kontrolunuzden cikiyor ve bence o andan sonra siz de kontrolden cikiyorsunuz. kadin hakli, sen haksizsin demiyorum ama olaylarin farkli boyuta tasinmasinda sizin de sucunuz buyuk. kapi tekmeleyip suratini tutmak falan nedir? yapmayin etmeyin. bunun bir sonrasi omzundan tutup itmek olur, sonrasi tokat olur. ne olursa olsun, bunlari kendinize yakistirabiliyor musunuz?

bence bir suredir yasadiklarinizi kafaya cok taktiginiz icin artik dolup tasiyorsunuz. saglikli hareket ettiginizi de dusunmuyorum. benim esim protein zarti zurtu aldim diye bunlari soylese 'yav he he' der gecerim. burada kimse evlilik terapisti degil, psikolog degil. evlilik zaten cogu kisinin dusundugu gibi de degil. bosverin burada akil almayi. anlatin rahatlayin eyvallah ama sorununuzu cozmez bu. kisa sureli rahatlarsiniz ancak bir sonraki en ufak tartismalariniz daha da buyur beyninizde.

evlilik terapisi vs. bunlari bosver. once kendin icin git bir psikologla gorus. evvelden problem sende olmasa bile yasadiklarin yuzunden muhtemelen yipranmis durumdasin. hic birsey olmasa bile kendine faydan olur.
  • a340  (05.08.19 11:14:01) 
for day to break -1

Buradaki insanlar ne bir yuva onarabilir ne de yıkabilir. Bir yuva buradaki 3-5 ses ile yıkılacak durumdaysa, zaten yıkılmıştır aslında.

Ek olarak bir şey hakkında yorum yapmak için o şeye dahil olmaya gerek yok. Evlilik hakkında konuşmak için evli olmak, 5 evlilik yaşamaya gerek yok yani. Zaten insan 5 evlilik yaşasa ve evlilik ile ilgili akıl verse komik olur. E 5 tanesi sonlanmış, ne aklı veriyorsun demezler mi?

Ayrıca ortada inat falan yok. Yığılarak gelmiş büyük bir iletişim problemi var.

Kocaman insana ayrıl veya ayrılma diyemem ben. Ama şiddete meyil etmeye başlayan taraflar varken olayda, "mektup yazın, azıcık inat etmeyin, özür dileyin ne olacak" gibi gerçek dışı ve abuk yorumlar komik oluyor. Ortadaki sorun mektup yazın abi yaaa, tamam özür dile yaaaa gibi şeylerin çok ötesinde belli ki. Adam 30 paragraf anlatmış yani.
  • nasıl yani  (05.08.19 11:20:49) 
geçerkenugradım +1 doktor kızın ahını mı aldın nedir. Sorunsuz, uyumlu kızları sevmez zaten erkekler, nerede ruh hastası, nerede kaprisli, manipülatif kadın var peşinde kul köle olurlar senin örneğinde olduğu gibi.

tinky winky + 1 hala ayrılmıyorsan ya hak ediyorsun ya da hoşuna gidiyor onun bu deli deli halleri, içten içe sana çok ateşli falan geliyor. Gerçekten başka bir mantığa oturtamadım, aklı başında hiçbir insan böyle bir akıl hastasına tahammül edemez.
  • i m cool with that  (05.08.19 11:58:07) 
@nasıl yani, kaç evlilik geçirmiş cümlesi son derece mutlu evliliği olan insanlar için kullanılmamış sanki daha önce evlenmiş boşanmışta aldığı karardan son derece emin gibi ahkam kesen yıkıcılar için kullanılmış.

bana göre tecrübe önemli öküz gibi teori çalış pratiğin olmayınca kalırsın ortada. eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar diye atasözümüz bile var. komik olmaya gelince komiklik güzeldir bence bol bol gül.

sorunun sahibi arkadaşım: kavgalarda haklıyım diye kendinizi kışkırttırmak yerine karşımdakine ben ne yaşatıyorum diye oturup düşünün. inanın hep kendimizi haklı görürsek odun gibi bir şey olur çıkarız. bence biraz zihinlerinizi dinlendirip ayrılacaksanız bile kanlı bıçaklı olmadan birbirinizin mutluluğunu dileyerek ayrılın.
  • for day to break  (05.08.19 13:16:02 ~ 13:23:25) 
Üzgünüm ama tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Eşinizden kalır yanınız yok. İlişkiniz kanser. Birbirini seven insanlar gibi davranmıyorsunuz.

Fakat size bir şey diyeyim mi, böyle sinir harpleriyle, sürekli kavga ede ede ilişkinizi sürdüreceksiniz. Sevmeyi sevilmeyi bilmeyen, derdini ifade etmeyi bilmeyen birçok çift sizin gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • Boğazlıkazak  (05.08.19 13:39:28) 
benzer bir iliskim bitti gecen ay, evli degildik 3 yildir birlikteydik.

borderline kisilik bozuklugu vardi, benzer hareketleri vardi ve her kosulda hakli cikiyordu. Ben zamanla onun suyuna gitmeyi ogrendim, yukarda da yazilmis diyalog degistirseydiniz farkli yere giderdi diye. Ben o sekilde yapiyordum, yani onun kavga cikarmaya yer aradigi seyleri kapatiyordum farkinda olarak. Ama zamanla ben de yiprandim, bir olay olurdu mesela eski sevgilimden kalan bardak vardi 3 yil gecmis, neden sakladigimla ilgili kavga ettik, duzgunce acikladim ama bana seni seviyorum dedigi baska bir andan sonra bu olay aklina gelip tekrar kavga ediyorduk, ben bunu yediremiyorum tarzinda. Aklina gelir gelir kavga ederdi benimle. Bir de baska yerlerdeydik, yanima gelmisti 10gunlugune ve hergun ben gidiyorum gitmek istiyorum diye tehdit ederdi, hergun kavga edildi evde. Aslinda blof yapiyordu mesela, bana bilet al ben gidiyorum derdi (parasi yoktu gidecek ama arkadaslarindan isteyebilirdi) yem atiyordu bana yani, olay dram yaratmakti. Istiyordu ki ben onu durdurayim sevdigimi soyleyeyim onsuz yapamayacagimi soyleyeyim de kalsin.

Hep trajedi olurdu hem drama yaratilirdi.

Ama bir iliskinin icindeyken pat diye bitirilemiyor, ikili iliskilerde duygusal manipulasyon kitabini okumanizi tavsiye ederim size. Bence duzgun bir sekilde bir yolunu bulup konusmaya calisin, once onu onemsediginizi sevdiginizi gosterir sekilde, sonra cok sik tartismaya basladiginizi ve ikimiz icin de terapi gibi bir sey olsa iliskimiz icin daha guzel olur diyebilirsiniz.
Bence su an bosanma olayi da blof, siz geri adim atmazsaniz o atar buyuk ihtimal. Yorumlardan gaza gelmeyin elinizden gelen her seyi yapin sonra pisman olmayin.
  • Lusid*  (05.08.19 23:37:27) 
Ne var sen haklı olsan ya da eşin haklı olsa? Ne kazanacaksın? Zafer mi kazanacaksın kadınına karşı? Neyinden gurur duyuyorsun bunun. %100 haksız demiş bir de... Neresinden baksan elinde kalıyor olay. Tartışmayı yatıştırmak hiç olmadığı gibi bir de yükseltmişsin. Olmamışsın. Çiğsin. Bir de kadını evden göndermek bir erkeğe de yakışmamış. Kuru bir inada da kayınvalideni üzmüşsün. Siz ilişki yürütecek kapasitede biri değilsiniz.


  • Frederick Co  (16.08.19 23:29:05) 
Evi mallarını sakın öyle sayko narsist birine terkedip de otele gitme kendi ruh halinin yarattığı sonuçlara katlansın. Gitmeyi seçen o. Evde sen kal. Ya da altınları komple topla apar topar yurdu terket kimseye haber vermeden.

Nafaka davasında bunu koz olarak kullanamaz kendisi sana hakaret ve lanet ederek gitmiş. Ayrıca ilişki boyunca psikolojik şiddet görmüşsün bence sen ondan tazminat istemelisin. Hayatın boyunca kadınlarla sağlıklı bi ilişkin olmayck bu kız yüzünden belki de. Bunun bir bedeli olmalı.
  • glide  (17.08.19 00:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.