[]

kedim ve ben

kedim iyice saldirganlasti. daha önce bu konuyla alakalı duyuru açıp bir çözüm bulamamıştım. napsam olmuyor gerçekten kafayı yiyeceğim. özellikle bacaklarım mahvolmuş durumda. artık hiçbir şeyden de korkmuyor, kaçmıyor. tek odağı saldırmak. evde rahatca yuruyemiyorum, hiçbir şey yokken koridorda yürürken ya da oturmuş dizi izlerken bir anda gelip tüm benliğiyle saldırıyor. gerçekten BIKTIM bu durumdan. bazen oturup ağlıyorum çünkü bir çözüm bulamıyorum. onu çok seviyorum ama bu şekilde yapamıyorum, son zamanlarda sık sık sahiplendirme düşüncesi geçiyor kafamdan. belki de ikimiz yapamıyoruzdur.

bir tavsiyeniz varsa alırım.

onla bir süre iletişim kurmasam, yokmuş gibi davransam acaba ise yarar mı? kedilerde bu tip tavır değişiklikleri etki ediyor mu, anlarlar mi?

 
Karnının tok, suyunun taze, kumunun temiz olduğuna emin misin? Kendileri kaç kg ve günde kaç gram mama yiyor? Günde en az 2 kez suyunu değiştiriyor musun? Kumunu hemen temizliyor musun ve yeteri kadar kum koyuyor musun?


Normal zamanlarda, oyun oynarken onu hırçın sevmediğine emin misin?

Sevdiği en az 2 farklı oyuncağı olduğuna emin misin?

Ev, onun için uygun mu? Arada saklanıp ortadan kaybolmasını sağlayacak alanlar var mı? Kedi evi, karton kutu, koltuğun arkası vb. şeylerden söz ediyorum.

Fiziksel veya fizyolojik bir hastalığı, ağrısı, sızısı olmadığına emin misin?

Uyuyabileceği rahat bir alan var mı? Bazı insanlar kedilerinin koltukta yatmasına, oturmasına bile izin vermiyorlar. Kuru kuru yerlerde oturmak, yatmak zorunda kalıyor hayvanlar.

Şimdilik başka bir şey gelmedi aklıma.
  • siyah noktali film  (07.07.19 11:20:45) 
kedi için bütün koşullar optimum. hatta fazla özgür olduğu için böyle davrandığını düşünüyorum. su icecekse bile o sırada koyulmuş suyu içer, odası var, oyuncakları var, evde hiçbir kapı kapanmiyor, her yere girip çıkabiliyor, bir sürü oyuncağı var, birlikte oyun oynuyoruz. kumunu her gün temizlerim. neredeyse her hafta ciğer ya da balık ve patates püresi yapiyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (07.07.19 11:27:06) 
Şuna bir bakın bakalım: www.instagram.com

İşe yarıyor diyorlar ama referans olduğum bir şey değil. Merakımdan takip ettiğim biri.
  • inawen  (07.07.19 11:28:02) 
Bizim bi kedi vardi ayni boyle. Yan bahceye postalamistim. Uc kurusluk kediye bes kurusluk deger verirsen aradaki iki kurus icin seni satar kardes.


  • allah yazdiysa bozsun  (07.07.19 11:50:16) 
Kilo ve mama bilgisi vermemişsin. Belki verdiğin mamayı sevmiyordur. Sevmediği için de mecburiyetten hayatta kalacak kadar yiyordur; ama doymuyordur. Günde kaç gram yediğini takip et. Kilosuna göre yemesi gerekeni yiyip yemediğini gör.

Bir de veterinere sordun mu? Kedini az çok o da tanıyordur. En azından bizden daha iyi tanıdığı kesin. Belki veterineri bizden daha iyi yardımcı olabilir.
  • siyah noktali film  (07.07.19 16:05:07) 
Kaç yaşında? Cinsi nedir?


  • veritaslibertas  (07.07.19 17:24:12) 
sosyalleşme sorunu olma ihtimali yüksek.
alabilecek durumunuz varsa bir kedi daha alın.
bir kedi bakmak, iki kedi bakmaktan zordur.

bunun dışında, saldırdığı anda kaçmanız veya bir şekilde tepki vermeniz kendinizi "av" pozisyonuna düşürmenizi sağladığından, sizinle avlanma oyunu oynuyor olma ihtimali yüksek.
küçüklüğünde buna alıştıysa, alışkanlığı devam etmiş olabilir.
normalde yavru kedilerin hepsinde bu eğilim vardır, büyüdükçe düzelir.

kedi oyun amaçlı ya da ciddiyetle bir yerinize "saldırdığında" kaçmayın.
ya da elinizi ısırıyor diyelim, elinizi çekmeyin.
elinizi çekmeniz, onun için eğlence ya da kaçan av demektir, daha çok yakalamaya çalışır.
ama hareket etmezseniz, kendiliğinden içgüdüsel olarak bırakır.

yani saldırdığında kaçmanız, sizi onun için eğlenceli kılar.
sakin olun, canınız acısa da kımıldamadan ölü taklidi yapmaya çalışın ya da olduğunuz yerde durun.
o zaman eğlenceli olmazsınız.

tüm evcil hayvanlarla ve hatta çocuklarla yaşanan bu tip sorunlar tamamen psikolojik üstünlükle alakalıdır.
kediler doğaları gereği köpekler gibi itaatkar da olmadığı için bu durum tamamen kimin daha dominant olduğuyla alakalı.
evi kendisinin sanıyor ve siz de oyuncağı ya da avısınız, ama ev sizin.
bunu bir şekilde hissettirmeniz lazım.
  • blatta hiberna  (07.07.19 17:56:51) 
Sal gitsin daha önce de söyledim. Tekrarlayayım. Kediyi kutsallaştıranlar salllarsa sallasın umrumda değil. Zira buna bir çözüm yok. Acı çekersin.

Bir anımı anlatayım. Bir arkadaş grubum sokakta kış günü zor durumda ölmek üzere olan bir yavru kedi aldılar. Tedavi ettirdik. Bakımlarını ve aşılarını yaptırdık. Pahalı mamalarla beslendi. Çok uyumlu ve uysal bir hayvandı. Hepimiz bağrımıza bastık. O derece sevdik. Sonra bir kaza sonucu öldü ve bir süre kendimize gelemedik. Sonra aynı ona benzeyen bir yavru kedi sahiplendi arkadaşlarım. Kedi tek başına tüm türden nefret ettirdi bizimkileri. Durduk yere saldırmalar, boynu hatta dudağı ısırmalar. Sonra bizimkiler giderek agresifleşti. Resmen döver oldular hayvanı. Dayak arsızı oldu. En son dedim bunu siz öldüreceksiniz en iyisi sahiplendirmek ve sahiplendirdik.

Başka çaren yok. Çok seviyorsan huyunu suyunu bildiğin başka bir hayvan sahiplenebilirsin. Hayatı kendi adına daha fazla zorlaştırmana gerek yok.
  • mekaniker  (07.07.19 21:01:19) 
burda söylenilen her şeyi yaptım malesef. mesela ısırdığında hiç tepki vermeyince daha vahşi bir şekilde ısırmaya devam ediyor


  • yuvarlanantencereninkapagi  (08.07.19 10:05:36) 
salliyorum, eline bacagina bir sey sursen, kedinin sevmedigi ama zarar da vermeyecek bir sey? atiyorum sirke. saldirinca onun kokusunu/tadini alip biraksa?

bir de sadece size mi yapiyor bunu? hic baska bir evde baska insanlarla kaldi mi? deneysel olarak buna bakilabilir sanki, sorunu sizle mi, evle mi, tum insanogluyla mi?
  • jimicik  (08.07.19 10:20:25) 
deodoranttan korkuyor, tabii ki ona sıkmıyorum ortama sıkıyorum hatta genelde sıkıyormus gibi yapıyorum sadece ama bu anlık bir çözüm.

en çok bana yapıyor. eve gelen diğer insanlara pek temas etmez, ederse de kötü bir şekilde eder.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (08.07.19 23:09:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.