[]

Gürültü Önleyen Kulakiçi Kulaklık

Herkes ses kalitesi düzgün kulaklık önerisi istiyor ama ben müzik dinlemesem bile dışarıdaki gürültüyü kesecek bir kulaklık arıyorum. Şunu buldum iş görür mü sizce?

www.hepsiburada.com


 
dışardaki gürültüyü %100 kesen bir kulaklık yok ve bunu evet kesiyor diyebilecek kadar yapabilen kulaklıklar noise canceling olan kulak üstü kulaklıklar. kulakiçi kulaklıkla hem de kablolu kulaklıkla o iş 200 liraya kolay değil. kablolu kulaklık dedim çünkü sen hareket ettikçe o kablonun sesini direkt sana iletecek.


  • washe  (12.06.19 09:34:34) 
bu gürültü kesen kulaklar her sesi kesmiyor. sürekli aynı frekansta tekrarlayan araba, tren, metro, uçak vb. ortamlardaki sesleri kesmekte başarılı. yoksa insan konuşmasını, müziği, ortam gürültüsünü kesmiyor, en fazla şiddetini azaltıyor. o yüzden müzik dinlemezsen bu sesleri yine duymaya devam edersin.

ve gürültü kesme özelliği teknolojik bir şey olduğu için pahalı kulaklıkta daha iyi çalışıyor. gönderdiğin kulaklığı bilmiyorum ama 200 liralık bir kulaklıktan performans alman çok zor.

edit: sen pasif gürültü kesmekten bahsediyormuşsun, sori. bunun için kulağı iyice kapatan kulaklık bulman lazım ama çoğunda kullanılan materyal kulağın içini dolduranlardan değil çünkü rahatsızlık yaratır.

aklıma gelen bir öneri şu olabilir; yüksek seslere karşı kullanılan kulak tıkaçları var, kulağa sokuyorsun sonra içeride biraz şişerek iyice kapatıyor. öyle bişeyi normal kulaklığa takabilirsen belki işe yarayabilir ama müziği kapatırsan kulaklık boşluğundan yine ses gelir.
  • Jux  (12.06.19 09:35:19 ~ 09:38:29) 
olay silikonda.
(bkz: comply foam)

  • veritaslibertas  (12.06.19 09:36:54) 
Jux'un dediği müziği kapatırsan kulaklık boşluğundan yine ses gelir dediğine ek olarak; kulağını istediğin kadar kapat. ses dalga halinde ilerliyor ve vücuduna çarpan dalgalar kemiklerin vasıtasıyla yine kulağına iletiliyor. özetle tamamen kesecek bir kulaklık zaten yok


  • washe  (12.06.19 10:47:09) 
şunu yazmayı unutmuşum, sennheiser pxc 550 kullanıyorum. yine jux'un dediği gibi,sürekli aynı frekansta tekrarlayan araba, tren, metro, uçak vb. ortamlardaki sesleri hayret edilecek şekilde kesiyor. insan sesi gibi sesleri de azaltıyor. müzik sesi azsa bile o insanların sesini duyamıyorsun ama müzik kapalıysa, karşında konuşan insan 2 metre uzağında konuşuyor gibi geliyor. sokakta yürürken kulaklığı kullanmaya korkuyorum çünkü duyman gereken şeyleri duymuyorsun tehlikeli duruma düşürüyor insanı


  • washe  (12.06.19 11:08:59) 
Çok teşekkürler yorumlarınız için. Şimdilik kulaklık almak yerine sadece silikon kısmı alıp denicem.
tr.aliexpress.com?

  • kendi helvasını kavuran zombi  (12.06.19 11:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.