[]

Ev Sahibi Şöyle Bir Şey İmzalatmaya Çalıştı

Kiralamak için gittiğim evin eşyalarını teminat altına almak için resimdeki seneti imzalatmak istedi. Senette açıkça belirtilmediği için imzalamadım. Bana göre bu senette "sana 15 bin tl borcum var" yazıyor. Herkesin imzaladığını söyledi, sözleşmeleri falan gösterdi.

Senetin arkası beyaz boş sayfa, en üste "eşya teminat bedeli" yazdı sadece.


 
resim yok. senet senettir ama, imzalama.


  • veritaslibertas  (26.02.19 19:33:50) 
ekte foto yok

bos bir kagida kiraladigim evde asagidaki esyalar mevcuttur diiye belirterek imzalayin
  • exlibris  (26.02.19 19:34:07) 
bu işlerden pek anlamam ama evde küçük bi zarar versen 15.000'i senden alır gibi geldi. sonuçta kalem kalem belirtilmemiş eşyalar.


  • sarlatan  (26.02.19 19:39:27) 
Resim eklenmemiş. Düz senet aekadaşlar, içeriğinde evle ilgili bilgi yok. Sadece arkasina el yazisiyla "esya teminat bedeli" yazmis.


  • yanqoue  (26.02.19 19:46:57) 
kira piyasasında böyle bir teamül var diye biliyorum, ben de karşılaştım birkaç kişiden de duydum; yapılagelen bir şey yani. yine de bizzat senet üzerinde eşyaları tek tek yazsan daha mantıklı, hem kafana takılmaz.


  • dafaisss  (26.02.19 19:51:28) 
öncelikle resim yok.
eğer bir senette "eşya teminat bedeli" yazıyorsa imzalayabilirsin. bunun adı teminat senedidir. kambiyo senedi değildir. doğrudan çek/senet gibi kambiyo icra takibi yapılamaz. esas sözleşmeye bağlı bir senettir. eşyalı ev kiralamalarında imzalatılır genelde.

  • trajikomix  (26.02.19 19:54:33) 
Arkasini karalar icraya verir 15bini alir elinden.


  • acemi  (26.02.19 19:54:56) 
Kira sözleşmesinde bunla ilgili bi madde oluyor, oraya yazarsınız evde mecvut eşyalari. Ayrıca senet imzalamazdim ben olsam.


  • elorelia  (26.02.19 20:52:58) 
muhtemelen bono imzalatıyor. bononun geriye dönüşü yok, icra takibi açılıp itiraz etseniz bile icra takibi devam eder (mahkeme durma kararı verene kadar). o yüzden imzalamayın icra baskısı altında borçlu olmadığınız bir parayı ödetebilir size. gel gelelim kira kontratınız varsa, yıllık kira artışlarını da yatırıyorsanız, ve ödeme gününü geçirmiyorsanız, tahliye tahaüüdü de imzalamadıysnız (ayrı ve açıkça bir sözleşmeyle kiralananı şu tarihte kesin olarak tahliye edeceğim yazılı belge) sizi 10 yıl boyunca çıkaramaz.


  • Sosyal teokrat  (26.02.19 21:14:58) 
Kontrat diye birşey niye var ki bir de üstüne senet istiyor he?
İmzalama. Ben olsam imzalamam. Eve dibim de düşse, fiyatı ucuz da olsa imzalamam. Evden cayarım daha iyi.
İmzalarsan adamın kafası sürekli rahat, seninse aklının hep bir köşesinde olacak o senet. Adam bide cins çıkarsa vay haline..
  • artci sarsinti  (26.02.19 22:04:34) 
eşyalı evlerin hepsinde istiyorlar bir gün kamyonu dayayıp evi boşaltıp gitme diye.


  • argent dawn  (26.02.19 22:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.