[]

İTÜ Elektronik Veritabanına Uzaktan Erişim

Merhabalar,

Yüksek lisans tezim için literatür taraması yapmak adına kütüphane hesabımla giriş yapıyorum. Taratıyorum. Ancak tam metin butonuna bastığımda oturum açmamı ya da kuruluşu tanımlamamı istiyor. Ancak bu listelerde İTÜ yok? Nasıl erişeceğim ben bu göz atmak istediğim makalelere yardım edin Allah aşkına delireceğim.

Maile ayrı şifre, sis'e ayrı şifre. Ders kayıtta ayrı pin alıyoruz. Şimdi de kütüphaneye ayrı kayıt, pin istiyor. Bu kadar mı zorlaştırılır bir iş global bir kullanıcı adı, şifre belirlemek yerine. Öğrenci kullanıcı adı şifre yetmiyor, kütüphaneye ayrıca kayıt olacaksın dediler. Onu da yaptım, pin alacaksın dedi. Onu da yaptım, ancak yine erişemedim. Proxy ayarı gibi bir şey buldum nette, denedim olmadı. Evden biz bu anlaşmalı online veritabanlarına erişemiyor muyuz?

Çalışıyorum bir yandan, sürekli izin alıp üniversiteye gidemiyorum bu işlerle koşturayım. Aptala anlatır gibi anlatın lütfen ey İTÜ'lüler. Bir şeyi yanlış yapıyorum ama neyi? İyice aptal gibi hissediyorum kendimi.

 
Kampüs sınırları dışında da eduroma bağlanabilirsiniz
İTÜ bilgi işlem daire başkanlığı internet sayfasında gerekli yönlendirmelere ulaşabilirsiniz; ordan yapamazsanız sertifika yüklemesini yapıp telefonla da yardım isteyebilirsiniz

Aslında öğrenci numaranızla aldığınız şifre sizin İTÜ kimliğiniz. Kütüphane kaynaklarını ödünç alabilmek için yine aynı şifreyle kayıt olabilirsiniz kütüphaneye
  • purplee  (10.02.19 00:06:45) 
hiç uğraşma bunlarla. sci-hub.tw


  • duyurunun bug'ı  (10.02.19 00:08:15) 
@purple maalesef. soyad, ad ve pin ile oturum açılıyor kütüphane sitesinde. bu pin'i almak için de kütüphane "üyesi" olmanız gerekiyor. şu an oturum açık ancak yine de erişemiyorum. teşekkür ederim ama.

@duyurunun bug'ı hocam hayat kurtardın yahu. çıldıracaktım. çok sağol.
  • mimarbasi  (10.02.19 00:16:13) 
Vpn için kayıt yaptırmadın mı?


  • ekaterina  (10.02.19 08:49:43) 
bidb.itu.edu.tr Burda nasıl kayıt olacağın yazıyor, hocana söylemekle uğraşmak istemiyorsan, beni referans yazabilirsin.


  • ekaterina  (10.02.19 08:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.