[]

Dünya'daki en güvenli yer neresi?

hadi biraz beyin fırtınası yapalım.
hemen her yere yayılan çok büyük ölçekli bir dünya savaşı gerçekleştiğinde sizce en güvenli yer neresi olur?

bana günümüzdeki savaşın silahla değil ekonomiyle olduğu gibi konu ile alakasız cevaplarla gelmeyin rica ediyorum. yalnızca senaryo yazıyoruz. ortada bir dünya savaşı var; hangi halk, hangi ülke, hangi şehir, hangi nokta en güvende olurdu?
nedenleriyle birlikte yorumlayabilirseniz süper olur.

 
Kuzey Avrupa ülkeleri.


  • levent bilgen  (29.01.19 23:03:09) 
tahiti tarafları. adamlar her yere uzak. kafaları rahat


  • hononu  (29.01.19 23:04:42) 
Küba


  • mekaniker  (29.01.19 23:05:52) 
Okyanusya kıtası genel olarak. Avustralya, yeni Zelanda civarı.

Genel olarak etrafı denizlerle çevrili, mümkün olduğunca Avrupa'ya uzak, ada devletler
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (29.01.19 23:06:20) 
yozgat. düşman işgaline bile uğramadığı için adamların zkinde olmayabilir bu savaşlar falan. ekmek yiye yiye yaşarlar muhtemelen.


  • Tears of Devil  (29.01.19 23:06:24) 
İsviçre


  • (s)AINT  (29.01.19 23:07:17) 
Çorum.


  • washe  (29.01.19 23:11:03) 
Tam da bu dediginiz senaryolar icin olusturulmus olan Kapadokya yeraltı şehirleri. Nevsehir-Derinkuyu.


  • hepbiarayisicinde  (29.01.19 23:14:07) 
Ozellikle alaskanin yuksek rakimlari. Kimse gidip fethetmez bile.


  • baldan kaymak  (29.01.19 23:19:26) 
Sibirya'nın ortasında Allah'ın unuttuğu lokasyonlar var sanki. Hani oraya bomba atsam bombaya yazık. Ha nükleer deneme yapıyorlar derseniz, savaş çıkınca denemeye gerek kalmadan direkt icraatte kullanırlar o bombaları.


  • wish i could find a way to disappear  (29.01.19 23:20:49) 
Antarktika. Şartlar çetin biraz ama.


  • habarbey  (29.01.19 23:24:36) 
konum olarak bir şey söyleyemem ama özellik açısından kendine yetebilen, stratejik önemi olmayan yerler. aklıma şu an öyle bir yer gelmiyor. lüzumsuz görülen pek çok yer ya stratejik açıdan önemlidir ya da kendine yetme kapasitesi yoktur. örneğin avustralya yahut amerika açıklarında antin kuntin bir sürü ada var ancak bunlar olası bir savaşta kimse tarafından umursanmasa bile tam olarak bu sebepten dolayı açlıktan kırılır. bugün lojistik bağlantılar inanılmaz gelişmiş durumda. düşününce insan şaşıp kalıyor. çok alıştığımız için farkına varmıyoruz ama gittiğiniz markette her zaman süt olması bile aslında muazzam bir olay. bunun için sarf edilen efor, gereken düzen, sürdürülebilirlik çabası vs. bambaşka hikayeler.

o yüzden dünya savaşında bir yerin yaşanılabilir ve güvenli olması için hem önemsiz olması hem de kendine yetebilmesi gerekiyor. oraya kaçtın diyelim... su bulabileceksin, ekip biçebileceksin ya da hayvanın olacak. öyle bir yer de benim aklıma gelmiyor açıkçası.

canım sibiryam mesela bence olası bir dünya savaşının en tehlikeli yerlerinden biri çünkü yeraltı kaynakları açısından inanılmaz zengin. oraya sahip olan, küresel ısınma nedeniyle insanların kuzeye doğru çıkmak zorunda kalacağı da düşünülürse, büyük şeyler kazanabilir. çin mesela... 50-60 sene sonra nüfusunun belki de 400-500 milyonluk kısmı göçmek zorunda kalacak kendi toprakları çöle döneceği için. 300-400 kilometre yukarısı sibirya... ayrıca sibirya nükleer tesisler açısından da önemli bir yer olabilir. ikinci dünya savaşı'nda ruslar nasıl kazandı? bütün üretimi ural-sibirya tarafına çektiler. düşmanın gelemeyeceği kadar uzakta "tank bas knk" dediler, paladin bastılar vs. öylelikle yürüdüler. sibirya önemli. nükleer savaşta sibirya'da canlı kalmaz muhtemelen.
  • der meister  (29.01.19 23:27:25) 
ortadogu?

fiji
yeni zelanda
amerikan samoasi gibi yerler. ulasimi cok zor ve uzak
  • exlibris  (29.01.19 23:29:38) 
kanada'nin kuzeyi.


  • cooperr  (29.01.19 23:35:47) 
Izlanda.
Polis 2013te adam öldürdü. Bu İzlanda tarihinde ilkti.

  • stavro  (30.01.19 01:35:19) 
İsviçre +1

Dağların arasındaki bankamatik.
  • ravenclaw  (30.01.19 03:36:34) 
Corvo adası. Yerine ve yerleşimine bak anlarsın.


  • himmet dayi  (30.01.19 08:14:11) 
kodiak


  • mirty  (30.01.19 08:46:39) 
olası bir dünya savaşında yaygın iki tehlike var. bunlardan biri nükleer silahların aşırı kullanımı, ikincisi de dolaylı felaketler.

birincisi, nükleer meselesi. bildiğiniz gibi nükleer silahların etkileri yayılıyor. yani Çernobil patlaması bizim kıyıları da etkiledi, filan. dolayısıyla savaşa girmeyen ülkelerin yakınlarında böyle patlamalar olursa etkilenmemeleri imkansız. dolayısıyla isviçre tipi ülkeler pek güvenli değil. kuzey ve güney yarımküredeki hava birbirine çok az temas ediyor. savaş da esas olarak kuzey yarımküre üzerinde döneceği için, güneye kaçmak daha mantıklı.

ikincisi, açlık, kıtlık, sefalet, salgın hastalık, sağlık hizmetlerine ulaşamama, vb. bu gibi şeyler aslında savaşlardan çoğu zaman daha öldürücü. yani güvenli dediğimiz yerin kendi sağlık sistemini idame ettirebilen, dünyanın geri kalanına bağlı olmadan da aşısını ilacını üretebilen bir yer olması önemli.

bunların dışında savaşmanın maliyetli olması, bir önemi olmaması, kendi petrol kaynakları olması gibi sebeplerle ben Avusturalya-Yeni Zellanda ikilisi diyorum.

p.s. kuzey avrupa ülkeleri iki olası taraf arasında sıkışma ihtimali çok yüksek ülkeler (abd-rusya, abd-avrupa, avrupa-rusya vb.) dolayısıyla güvenli olacaklarını söylemek zor. ikinci dünya savaşında finlerin falan başlarına gelmeyen kalmadı.
Sibirya ve kuzey kutbu petrol dolu, bir savaş durumunda öyle kıymetli ki artık oralar.
  • babilbaligi  (30.01.19 11:36:31 ~ 11:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.