[]

Eski Hollywood yıldızları ve Unutulmayan Filmler

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda dikkatimi çekti. Artık " üstad" diyeceğimiz Bruce Willis, John Travolta, Arnold Schwarzenegger, Robert De Niro, Tom Hanks, Mel Gibson gibi bir zamana damgasını vurmuş oyuncular artık pek oynamıyor. Oynasa da Imdb puanı 6 altında olan klişe B tipi filmlerde oynuyorlar. Ben şaşırıyorum, bu insanlar sinema sektörünün simgesi olmuş insanlar. Önceden bu ağzımızın suyunu akıtan filmlerde oynadılar, bugün oynamamalarının nedeni artık yaşlanmaları mı? Ben bunu bir neden olarak görmüyorum.

Ne bileyim artık Die Hard, Terminator, Face Off, Predator, Braveheart, Green Mile, Saving Private Ryan gibi filmler yapılmıyor. Çok güzel olsa da onları izlerken aldığım keyfi almıyorum. Artık neden öyle filmler yapılmıyor? Şu an yapılan filmlerin çoğu izle ve unut tarzında. Yoksa devir değişti falan ondan mı? Belki o zaman görsel efektler bu kadar sırıtmıyordu, belki ondandır. Ya da hitap kitlesi değişmiştir. Ama kesin olan bir şey var ki Hollywood bendeki büyüsünü kaybetti. Bilmiyorum o kadar yaşlı da değilim ki, 27 yaşındayım. Siz ne düşünüyorsunuz?

 
O oyuncular yaşlandılar ve artık ancak 2.-3. kalite filmlerde rol bulabiliyorlar. İstisnalar elbet mevcuttur. Amerika'da ve dolayısıyla Amerikan film endüstrisinde tüketim kültürü hakimdir, izleyici her zaman yenisini ve daha fazlasını ister. Film kalitesindeki düşüşün sebebini de ben algıların ve beğenilerin değişmesine bağlıyorum, aynı şey bizim ülkemiz için de geçerli. Her yeni gelen iş öncekinden daha kalitesiz. Idiocracy'ye doğru gidiyoruz.

Oyuncularla alakalı asıl problem, yaşlananların yerine aynı kalitede yeni oyuncuların gelmemesi. Yeni dönemde, -işi olduğu üzere- oynadığı rolün altından kalkabilen oyuncuları abartıp baştacı ediyoruz. Hep yokluktan işte.
  • shangrilla  (21.01.19 21:33:54) 
sorunun ikinci kısmı için cevap verecek olursam bravehearth, green mile gibi filmler hatta belki daha iyileri yapılıyor. sadece değerinin anlaşılması için üzerinden biraz zaman geçmesi, yıllanması lazım. insanlar her zaman yeni çıkan şeyleri gömme eğiliminde. müzik için de böyle bu mesela.


  • yeteramadenedimherseyi  (21.01.19 21:36:02) 
Eski holywood yildizlari deyince bende 1950lerin yildizlari ve filmlerinden bahsedeceksiniz sandim. Tom hanks o saydiginiz aktorlerin hepsinden cok daha ustun bi kariyere ve oyunculuga sahip kanimca.
Genclik ve yeni bu iki kavram haddinden fazla kutsallastirildigi icin o oyunculara gore senaryo yazilmiyor. Yazilsa da cok az oluyor. Ancak kendi yapim firmaniz olacak ki her yil film cekebilin, bakiniz tom cruise.
Bahsettiginiz filmlerden sonra da pek cok iyi klasik cekildi holywoodda. Bence biraz da sizin kisisel zevklerinizle alakali bunlar.
  • rn  (21.01.19 23:07:32) 
İnsan kalitesi düştü,Beklentiler degişti,hem türkiyede hem dünyada enes batur tarzı filmler tutuyor,emek harcamadan köşe dönmeli filmler furyası,seyircide bunu talep ediyor.senaryo falan önemli değil,görsel efektle uyuştur milleti geç.


  • kreatin  (22.01.19 16:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.