[]

Aşırı bilgisayar ısınması ve kapanması

Evde 2. bilgisayar olarak kullandığım eski bir masaüstü bilgisayarım var. Geçen haftaya kadar normal çalışırken birden aşırı ısınmaya hatta aşırı ısınmadan kapanmaya başladı. İçi zaten temiz kasanın ama pazar günü yine açıp hem kasayı hem de işlemci fanını temizledim. Termal macununu yeniledim. Format bile attım. Ama sorun halen devam ediyor.
Termal macun veya havalandırma sorun oluyor desem temizledim fayda etmedi, donanım sorunu var desem geçen güne kadar aynı bilgisayar tıkır tıkır çalışıyordu, format attım o da banamısın demedi. Driver uyumsuzluğu desem durduk yere olur mu böyle birşey.
Ne olabilir bu bilgisayarın sorunu? Bilen fikir yürütebilen çıkar mı?

Not: CPU kullanımına baktım %100' vuruyor ve ısınmaya başlıyor.

 
cpu nun %100 olması normal degil, gereksiz ne varsa task managerdan kapatabilirsin


  • acetaminophen  (16.10.18 20:55:31) 
@acetaminophen peki formatlanmış, termal macun yenilenmiş ve içi temizlenmiş bilgisayar neden böyle birşey yapar ki?


  • hlt1985  (16.10.18 21:15:26) 
@momento walla hiç hatırlamıyorum, kullandım attım hemen. Ayrıca CPU'nun 100% çalışması termal macundan kaynaklanma seçeneğini ortadan kaldırmıyor mu?


  • hlt1985  (16.10.18 21:37:36) 
Tekrar format at, %100 çalışmaması lazım boşta iken.


  • bos gezenin bos ustasi  (16.10.18 21:40:46) 
boot menüsünden cpu ısısına bak derim eğer sıcaklık 100 derecelere çıkıyorsa macunda sıkıntı vardır yada soğutucuda.


  • false pretension  (16.10.18 22:47:02) 
belki virüs girmiştir o cpu kullanımını 100e vuruyordur. malwarebytes indirip tarat bi.


  • concistre  (17.10.18 00:14:56) 
mscorsvw.exe diye bir naneden kaynaklanıyormuş. virüs değil ama microsoft'un kendi .net frameworku için çalışıyor.


  • hlt1985  (17.10.18 07:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.