[]

alerji mi egzama mı bu? (resimli)

önce ellerimde ve kollarımda, şimdi ayaklarımda-bacaklarımda ve birkaç tane de sırtımda kırmızı, aşırı kaşındıran kabarıklar çıktı. bacaklarımdakiler biraz daha büyük. resimler el ve kollarımdakilere örnek:
farm2.staticflickr.com
farm2.staticflickr.com

3 gündür geçmediler. sayısı en az 20-25 vardır kabarıkların. 3 haftadır yeni bir ülkedeyim, yemek-yatak her şey değişti tabii. daha önceden herhangi bir alerjim yoktu, ama burada -ispanya- kullanılan yağlar, kırmızı et vs farklı tr'ye göre. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? öğrenci sağlık sigortam var ama ispanyolcam yok, gidip hastanede ingilizce konuşabileceğim birisi yoktur muhtemelen. kaşıntı dayanılmaz hale gelirse gideceğim tabii ama denadryl diye bir hap varmış, onu alayım diyorum eczaneden önce.

 
Ne oldukları konusunda bir fikrim yok ama kırmızı et met yerken bence tereddüt etme, Tr'ye göre daha temiz, şarbonsuz falandır:)

Erasmus grupları yok mu gittiğin okulun,bölgenin? Barcelona turca grubu var facebookta, doktor bulabilirsin belki ya da sana yardımcı olacak birilerini..Aklıma başka bir şey gelmedi, geçmiş olsun. Hastaneye gitmek masraflı olur diye bu öneriyi sundum, bir arkadaşım öksürük için gidip bir sürü para ödedi ama dönünce almıştı galiba.
  • geçerkenugradım  (24.09.18 10:34:24 ~ 10:36:58) 
Öncelikle ben hastaneye gidin derim. İngilizce bilen biri olmasa, ki olabilir, derdinizi anlarlar, gösterirseniz.

Böyle toplu kalınan bir yurtsa, ne bileyim otelse, ya da sürekli birilerinin geldiği airbnb evleri ise, egzemadan önceki risk yatak böcekleri. Ki bunlar da onların ısırıklarına benziyor sanki. Fotoğraftan öyle sezdim. Hiç egzemaya falan benzetemedim. Ama profesyonel falan değilim.

Yatak böceği ya da bed bugs falan diye aratın, bir bakın. Yatakların kenarlarında, aralarında oluyorlar. Feci ısırırlar. Isırık dışında bir zararları var mı bilmiyorum. Kaşınır da ama. Küçücük bir şey kendisi.
  • windowsguvenlikduvari  (24.09.18 10:45:01 ~ 10:45:34) 
Egzama degil bu. Egzamayi nerede gorsem tanirim. Daha kompleks bir sey.


  • perfectum  (24.09.18 11:40:42) 
Geçmiş olsun öncelikle. İspanya'da Erasmus yaparken bana da oldu aynısı ve sorun tahta kurusuydu. Odanı iyice kontrol et derim. Ben de hastane bulmaya çalışmıştım orda, doktorlar genelde İngilizce bilmiyor maalesef, yanında İspanyolca konuşan bir arkadaşınla gitmeni öneririm. Ben en son sağlık ocağı gibi bir yere gittim, alerji iğnesi yaptılar. Fakat sorun tahta kurusu ise (umarım değildir, ben 5 ay uğraştım çünkü) evin ilaçlanması gerekiyor. Şayet evden tahta kurusunu elimine etmeden alerjilerin geçmeyecek. Geçmiş olsun.


  • EyLüL Kizi  (24.09.18 12:28:40) 
evet arkadaşlar tahtakurusu, buldum yatağın köşelerinde. başka odaya geçtim, tüm çamaşırlarımı yıkayacağım, ev sahibi de temizlemeye başladı odayı ama yeterli olur mu? bir hafta falan daha kalıp, eğer ısırıklar devam ederse evden tamamen ayrılayım diyorum?


  • slhmlr  (24.09.18 14:10:47) 
O yatağı atın. O yatağı atmadan ondan kurtulmak çok çok zor. Bir de insan huzursuz uyuyor o zaman.

Geçmiş olsun.
  • windowsguvenlikduvari  (24.09.18 14:19:44) 
Tahtakurusu gerçekten çok lanet bir şey. Nasıl bilmiyorum ama bizim evin tamamı 3 kere ilaçlanmıştı, her şeyi yıkamıştık evdeki her defasında fakat yine de gitmediler. Ben evden çıkmamıştım çünkü evimin yerini ve ev arkadaşlarımı seviyordum ama eve çok bir bağın yoksa ve sorun geçmezse kendini kurtar ordan derim :) Temizlemekle geçeceğini sanmıyorum, ilaçlanması gerekiyor, senin odandan diğer odalara geçmiş olabilir ayrıca. Yeniden geçmiş olsun, canını sıkma çok :)


  • EyLüL Kizi  (28.09.18 10:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.