[]

BES hakkinda bilgilendirme

girelim mi cikalim mi diye sormayacagim benim bir kac sorum olacak.

mesela her ay 100 tl yatirdik 10 yil boyunca , bana devlet 100*12*10

12000tl carpi 1.25 devlet katkisi dahil 15000 tl mi verecek yoksa tl deger kaybini onleyecek bir getirisi var mi . cunku eger bu haliyleyse inanilmaz mantiksiz, ama su sekilde mantikli hale cevirilebilir, mesela emekli olmadan 1 ay once 1 milyon tl yatirsak 250bin tl katkiyi alabilir miyiz? ara odeme yapilabilir diyor cunku. bir de sanirim yatirdigimiz parayi fonlarda degerlendirebiliyormusuz asil bunu sormak istiyorum. hic mudahele etmeden sisteme dahil oldugumuzda fon getirisi olmayacak mi, agresif bir fona yatirsak nasil bir getiri elde edebiliriz

 
Devlet katkısının bir sınırı var. Sonsuz değil.

Geçen seneye dönük baktığımda riskli fon getirisi benim sistemde %-1 idi.

Yatırdığım parayı dövize koysam çok daha karlıydı katkıya rağmen.
İşte geçtiğimiz senenin benim için özeti.
  • burfak  (01.08.18 14:04:55) 
56 yaşından sonra o devlet katkısını alabiliyorsun. 10 sene boyunca da ödeme yapman lazım.


  • hosein  (01.08.18 14:15:14) 
Bese yatirilabilecek parada da bi ust sinir var.

Internette su bilgiyi okudum.

"2018 yılı için aylık brüt asgari ücret 2.029,50 TL olarak açıklandı. Böylece 2018 yılı için belirlenen yıllık brüt asgari ücret 24.354 TL’dir.

Eğer sizin yatırdığınız yıllık toplam BES katkı payı 24.354 TL ve üzerinde olursa, alacağınız toplam devlet katkısı 2018 yılı için 6.088,5 TL’yi geçemez."

Yani, yatirilacak para kac olursa olsun, devlet yillik brut asgari ucretin uzerine katki saglamiyor.
  • aksiyom  (01.08.18 23:05:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.