[]

intihar sorunsalı 2

arkadaşlar dün şunu açmıştım: www.eksiduyuru.com

şimdi kızın kendisine yeni psikolog bulduk. önce biz gidip konuşmak istiyoruz psikologla durumu anlatmak için. aktif bi plan olmadığı halde sadece bu düşünceleri olan birisi kliniğe yatırılır mı zorla? şu an için klinik ihtimali seçenek değil. sadece kızın intihar düşüncelerini psikologla konuşabilmesini istiyoruz. zorunlu kliniğe yatmadan bunu yapması mümkün mü?


 
dunku basligi bir miktar okudum, ailevi sebeplerle psikiyatri kliniklerle ve zorla yatirmayla biraz hasir nesirim de..
kanaatimce zaten psikologlar zorla yatirma hak ve yetkisine sahip degiller, en kotu bir psikatri klinigine yonlendirirler, orada bu is gerceklesir eger gerceklesirse
ayrica klinige yatma ihtimalini goz ardi etmeyin, trawmatik gibi gorunse de bazen gercekten ise yariyor ve daha kotu olacak birseyi engelleyebiliyor,
cok gecmis olsun, bilirim, cok zor sureclerdir
  • alttaraf  (12.07.18 17:22:02) 
la psikoloğun kliniğe yatırdığı nerede görülmüş, ilaç bile yazamaz psikolog.

durumun ciddiyetine göre psikiyatrist daha uygun bir seçenek olabilir. ona bakın derim.
  • hosein  (12.07.18 18:18:25) 
Planı yokken ve sadece sizin beyanınızla yatırılmaz, konuşabilirsiniz.
Eski psikoloğundan kurtulmasına ve yeni biriyle başlamasına vesile olmanız güzel ama bence bu aşamadan sonra psikoloğuyla olan ilişkisine müdahale etmek yerine kendi ilişkiniz yoluyla yardımcı olmamız daha yararlı olur. Değersiz mi hissediyor? Değer verdiğinizi gösterin. Özerklik sorunu mu var? Kendi başına yapabildiği şeyleri gözüne sokun. Depresyonda mı? Dışarı çıkarın, farklı bi şeyler yapın, yanında olun.

  • mezzosprite  (12.07.18 18:51:56) 
Başka bir psikologa değil de terapist vasfı olan bir psikiyatrist bulun. Yatırma işi psikologluk değil, psikiyatrist olursa isabetli bir referans/tavsiye edinmeniz daha muhtemel.

Ya da psikolog da olsa randevu almadan evvel sorun bilgisi, bağlantısı var mı, ona mi gidesiniz ya da kimi önerir vb. İnşallah işini doğru dürüst yapan birine denk gelirsiniz tabi her halükarda önemli olan bu.
  • dafaisss  (13.07.18 03:26:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.