[]

intihar sorunsalı

sevgilimin en yakın kız arkadaşı sürekli bi karamsarlık içinde. senelerdir intihar düşüncesinden bahsediyor ona ama son dönemlerde çok daha fazla dibe vurdu artık ilgi bekleme aşamasını da geçti kendi içine kapandı iyice. küçük kardeşini düşünmese direk intihar edeceğini söylüyor. sürekli anlam arayışında olan sanatçı kişilikli zeki bi kız. deistken böyle anlam arayışı vs ailesi istememesine rağmen türbana girdi. açılmak istiyo şu an geri. psikoloji okuyo kendisi psikologa da gidiyor ama hiçbi fayda etmiyomuş.

flörtüyle falan bi sorun yaşadığında sürekli kendini suçluyor, hiç değerli falan hissetmiyor. kız arkadaşım sürekli konuşmaya çalışmasına rağmen kendini geriye çekiyor. hediye falan yolluyo benimki de. ama cidden ani bir şey yapmasından korkuyoruz. işin içine psikologunu falan bu düşüncelerini soksak rehaba girmesi durumu iyice kötüye sokabilir. annesiyle ilişkisi de çok kötü. sürekli laf sokuyor annesi. normalde ailesiyle yaşamıyor ama haftasonları ve yaz tatilleri evde geçiyor. ne yapabiliriz bu durumda? sürekli anlam arayışında olup kendini değersiz hisseden birisi için ne yapabiliriz?


 
alarm çanları çalıyor dikkat edin.

yapılan araştırma ve istatisliklere göre(psikolog arkadaşlar net olark cevaplar)

intahar edecek insanların büyük bir kısmı en az bir defa dener başarısız olur.

asıl önemli olan kesinlikle uyarı yaparlar, kimisi üstü kapalı, kimisi açık.

sizin ki alenen ve defalarca defa söylüyor. en kısa zamanda harakete geçmeniz lazım.
  • killerbee  (11.07.18 14:00:38 ~ 14:01:02) 
killerbee, evet hocam peki napabiliriz ama? buluşmak, konuşmak bi şeyi değiştirmiyor. radikal bi müdahale lazım.


  • oddyseus  (11.07.18 14:02:38) 
Şimdiye kadar 4 intihara meyilli kızla arkadaş oldum. Dördünün de intihara meyilli olmasındaki ana etken aile sorunlarıydı. Özellikle babaları. Annesinin babanın tarafını tutması. Bu yüzden aile kurumuna karşı ön yargım bile oluşmuştu.

Yine de ailesiyle annesiyle bizzat konuşmanız daha iyi olur. İntihara meyilli olduğunu bilirse eskisi gibi laf sokamaz.
  • siyah giyen adam  (11.07.18 14:09:12) 
iyi bir erkek arkadaş edinebilirse psikolojisi düzelir hayata yeniden bağlanır.


  • guneyk  (11.07.18 14:13:00) 
mor bembombom, psikologu bilmiyor intihar düşüncelerini çok uzun süredir gitmesine rağmen. klinik olaylarından falan çekiniyor. kızı sürekli isteyenler var ama kız istemiyor. annesi laf sokuyor evde kaldın başıma falan diye. halbu ki alakası yok okuyan 21 yaşında bi kız bu daha ne evde kalması. kliniğe falan yatacak olsa "başımıza bi de bu iş çıktı" falan diye tepki verme ihtimali var annesinin. hiç istemiyor kız.


  • oddyseus  (11.07.18 14:13:57) 
guneyk, biz de onu düşünüyoruz ama kendini değersiz görüyor sürekli ödünler veriyor. bi sorun olduğunda hep hatayı kendisinde arıyor. bitiyo ilişkiler o yüzden. güzel bi kızdan bahsediyoruz bu arada fiziksel olarak hiçbi sorunu yok. isteyenleri var zaten sürekli.


  • oddyseus  (11.07.18 14:15:20) 
ben ne yapabileceğinizi bilmiyorum, psikolog değilim sadece bu durumun altını çizip sizi uyarmak istedim.

mor bembembom psikolog, benim arkadaşım da psikolog, onun demesine göre türkiyedeki psikologların büyük bir çoğunluğunun fiyasko olması gibi bir durum da var.

mor bembembom da katılır buna, o yüzden psikoloğa gidiyor falan deyip güvenmek olmaz, görüldüğü üzere yerinde sayıyor ve daha kötüye gidiyorsa; demek ki psikologla alakalı bir sıkıntı var ya da psikiyatriste de başlaması gerekiyor.

bazı ruhsal problemler(arkadaşımın anlattığı kadarıyla biliyorum) hem psikoterapi, hemde psikiyatrinin ortak çalışmasıyla tedavi edilebiliyor.

dediğim gibi en önemli şeylerden birisi psikoloğu acaba gerçekten psikolog mu? yoksa para alıp sömüren şarlatanlardan mı?

ayrıca ben şimdi kendimi o kızın yerine koydum, psikoloğa gidiyorum geliyorum sürekli, terapi görüyorum anlatıyorum.

lan arkadaş sen psikolog olarak benim bu intahar durumumdan anlamıyorsan, ne diye oturuyorsun o koltukta?

benim tanıdığım psikolog ve psikiyatrist insanlar mı aşmıştı bilmiyorum ama vücud dilinden bir çok şeyi sezebiliyolardı, üstüne konuşma da eklenince, senin bişey anlatmana gerek yok, sen sohbet et, adamlar çat diye koyuyor teşhisi.

adam bildiğin analiz ediyor ya, sadece konuşmasını dinleyerek.
  • killerbee  (11.07.18 14:18:52 ~ 14:28:56) 
psikoyatra da yonlendirilmis zaten. ilac kullanmis defalarca ama ise yaramamis. ayrica psikolog bi kere evine goturmus bunu yalnizken onda kalmasi icin. orada onun ogluyla tanisip sevgili olmuslar. psikologun buna izin vermesi cok sacma geldi. 3 yildan fazla ayni psikolog.


  • oddyseus  (11.07.18 17:38:52) 
tamam işte tahmin ettiğim gibi.

sen de bana hak verirsin.
  • killerbee  (11.07.18 17:42:09) 
İstanbul psikolog önerisi alabilirim arkadaşlar. şu an biz kızı kliniğe yatmaya falan ikna edbileceğimizi sanmıyorum. psikologa bu durumdan bahsetse zorunlu olarak yatırma gibi bi durum söz konusu mu?


  • oddyseus  (11.07.18 19:10:44) 
Bu arada psikolog falan değilim ama kızın ailesinden uzaklaştırılması gerekiyor bence. Çünkü ailesiyle yaşadığı sürece intihar riski daha da artıyor. Okuduğundan ve 21 yaşında olduğundan bahsetmişsiniz. Bence şu anki durumunu da düşünerek yarı zamanlı bir işte çalışması daha güzel olabilir. Hem ailesinden daha fazla uzakta kalıp onların o gereksiz sözleriyle canını sıkmaz hem de çalıştığı için bir işe yaradığını düşünebilir. Greenpeace, Lösev, Unicef gibi yerler de onun için güzel bir yer olacaktır.

Bu arada psikoloğun evine götürmesi ne alaka ki? Oğluyla sevgili olması falan? Yani bir insan hastasını neden evine götürür ki aklım almıyor. Psikoloğu hiç mi hiç gözüm tutmadı.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (11.07.18 19:23:41 ~ 19:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.