[]

Sizde de ustanın bir türlü gelmediği oluyor mu?

Ya evde tesisat işi çıkar, çağırırsın geliyorum der bir türlü gelmez. Bu bir tek benim başıma gelen bir şey mi? Dalga mı geçiyorlar anlamadım ki?
Sadece fayans ustası desem, hayır su tesisatçısı öyle, elektrikçisi öyle uyducusu öyle. Ben bir defada geldiklerini hatırlamıyorum.



 
inşaat firmasında çalışıyorum
tadilatı bilmemnesi bitmeyen 4 katlı bi ofisteyiz
başka bi yerde bi daireyi yenileyip içini yaptırdık ofis olarak kullanmak üzere
patron ev aldı, onun içi için ciddi tadilat işleri yapıldı

ve evet, ustalar gelmiyor. tecrübe ile sabit. peşin paraya bile gelmiyor adamlar.
  • elorelia  (04.07.18 13:48:17) 
Ustaların büyük bir çoğunluğu sahtekar ve yalancıdır. 30 günlük takvime 50 günlük iş alırlar. Yaparız abi, sen merak etme abi, bak şöyle şöyle yaparsak daha güzel olur abi diye yıkama yağlama çekerler, malzeme parası vs. diye peşinat alırlar sonra sallamaya başlarlar.


  • battal gemalmaz  (04.07.18 13:52:21) 
gelmezler, yazları küçük bi yerdeyiz. para peşin versen bile adam 1 haftadan önce gelmiyor.

geleni de öğleye kadar senin işinde çalışıp öğleden sonra başka bi yere gidiyor. geri de aklına gelince geliyor.

komşunun penceresinin 1 panelini 1 sene takmadılar :)
  • qobel  (04.07.18 13:56:41) 
ustadan ustaya fark var. siz demek ki hep çakallara denk gelmişsiniz. yoksa adam ekmek parasını neden geri çevirsin.


  • izole  (04.07.18 13:57:42) 
İki aydır mutfağı baştan aşağı yeniliyoruz, bir tek fayans konusunda şanslıydık. Elektr*kç* kabloyu çekti, tesisatı bağlamadı gitti. Salonda su ısıttık, fırını balkona taşıdık. O işi halletti, prizleri taktı dış kapaklarını takmadı. Sonraki gelişinde iki tanesini taktı gitti, diğerlerini takmadı. Para ile ilgili de bir derdi yok, tamamen keyfi yani. En son cidden kovacaktım adamı evden, babam sakinleştirdi.

Yani elimden gelse her işi kendim hallederim de bazen mecbur kalıyorsun işte bu heriflere.
  • chicha  (04.07.18 14:06:01) 
gelmiyorlar. kesin bilgi yayalım. 3 ay boyunca neredeyse her gün aramamıza rağmen gelmedi utanmaz adam. biz bıktık aramaya. tutup kulağından kendin getireceksin.


  • naksidil  (04.07.18 14:09:17) 
  • onemoremile  (04.07.18 14:11:08) 
ben bugüne kadar çevremde ahlaksız,yalan söylemeyen ustaya denk gelmedim desem yeridir. en iyisi bile abi cenazem var diye yalan söyler senin işini ortada bırakır gider. daha dün banyo fayanslarını yaptıran arkadaşım yanımda ustayı aradı adam abi memlekete gelmem gerekti senin iş haftaya kaldı diye lafa girdi. lan sen benim evde değilmisin zaten sabah anahtarı verdim ya diyince meğer isimleri karıştırmış herif. alayı böyle bunların.


  • genc irisi  (04.07.18 14:14:34) 
Usta dediğin gelmez zaten. Geliyorsa henüz ustalaşmamıştır. Usta olmanın ön şartı işi ertelemektir yani. Çok değil bundan 1 kuşak önce, herkes bu işleri kendi yapıyormuş. Öyle yapmak gerek demek. Tek sorun, 3 veya 4 defa kullanacağın aletlere para vermek.


  • windowsguvenlikduvari  (04.07.18 14:21:13) 
Hep oyle olur zaten. Asiri normal.


  • stavro  (04.07.18 14:33:45) 
Ustalardan nefret ediyorum. Evi tadilat ettiriyorduk, yarısında bırakıp gittiler, bir hafta sonra geri geldiler, araya bir inşaat işi almışlar. Her gün tuvalete girmeye camiye gidiyorduk. Piknik tüpünde yemek yapmaya çalışıyorduk. Çok zor günlerdi.

Biz bir de bu adamlarla birinin önerisiyle çalıştık. Hele tanıdık usta ile hiç çalışmayacaksın.

Armut'tan çağırın. Armuttan çağırdıklarımızla bir sorun yaşamadık. Oraya yorum puan vs de bırakabiliyorsun.
  • peggy  (04.07.18 15:09:46) 
@onemoremile
Supersin.

  • Buddrick  (04.07.18 15:12:20) 
Estağfurullah, o Agâh Bey'in tontonluğu.


  • onemoremile  (04.07.18 16:04:46) 
Çünkü hiç birimiz çocuklarımız elektrikçi/tesisatçı/fayansçı/tamirci olsun istemiyoruz. Hepimiz çocuklarımız çok okusun çok önemli işler yapsın istiyoruz, bizim ailelerimiz de böyle düşünüyordu.

Bu yüzden zeki ya da akıllı olsun olmasın herkesi üniversite okumaya şartlandırdık, yüzbinlerce belki de milyonlarca genç üniversitelerde gereksiz bölümler okuyup LC Waikiki'de, Mc Donalds'da vs tezgahtar oldu.

Binlerce genci "ahlaklı elektrik ustası, yalan söylemeyen su tesisatçısı, zamanında iş teslim eden fayansçı" olabilecekken tezgahtar yapıp avm'lere köle ettik.
  • John Bloor  (04.07.18 16:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.