[]

Kıza açıldım

Merhaba Arkadaşlar, uzun zamandır girmiyordum gönül işleri için duyuruya. Derdimi anlatmak istedim size de. Fikirleriniz duymak rahatlatır beni.

Yaklaşık 3-4 senedir üniversiteden tanıdığım alt sınıftan bir kız var. Üniversitede kulüpten (gece kulübü değil) tanışıyoruz. Ben iki senedir çalışıyorum, o bu sene mezun oldu. Yaklaşık 2-3 yıldır birbirimizi görmüyoruz, fakat ben arada bir instagram hikayelerine yazarım muhabbetine.

Bu kızı ciddi düşünebileceğim biri olarak görüyordum uzun zamandır, ama sevme, aşık olma durumum olmadı hiç. Hoşlanıyorum diyebilirim.

5-6 gün önce yine bir instagram hikayesi muhabbeti sonrasına, kıza;

* onu daha yakından tanımak istediğimi,
* bunu "çok sevme, aşık olma" gibi algılamamasını çünkü yakından tanımadığım birine derin duygular hissetmeyeceğimi,
* anlaşabileceğimiz kriterlere sahip bir insan olduğunu ve bu yüzden yakından tanımak istediğimi
* eğer beni yakından tanımak istemiyorsan bana hayır demesinin beni üzmeyeceğini ve arkadaş olarak devam edeceğimizi,
* ve son olarak "rahatsızlık verdiysem özür dilerim",

uygun bir dille, kibar, 3 paragraf şeklinde çok uzun olmayan bütün(uyumlu) bir yazı gönderdim. Yukarıda size madde halinde özetledim.

Kız bana "hayır rahatsız olmadım, rahatsız olacağım bir şey yazmadın, ama çok şaşırdım" dedi.

Ben anladığımı söyledim laubali olmadan. Ama hala kızdan daha düzgün bir cevap bekliyordum açıkçası.

1-2 gün cevap vermedi, hatta okumadı bile.

Sonra ben bayramını kutladım, o da benim bayramımı kutladı. Nasıl geçiyor sorumu cevapladı, sonra bana sordu ben cevapladım. Fakat bunu da 1-2 gün okumadı ve cevaplamadı.

Ben gerçekten ciddi düşünecektim bu kızla ve olabileceğini düşünmüştüm. Ama beni her mesajımdan sonra 1-2 gün bekletince ben de gurur yaptım ve sildim instagramdan komple. Kız sonuçta hayır demedi bana ama hiçte sallamadı beni açıkçası. Onu sildikten sonra da hiç bir şey yazmadı.

Not:
Bu kızla okulda beraber etkinlik düzenlediğimiz zamanlar oldu, fakat çok muhabbetimiz olmadı açıkçası. Kızın güzelliği benden bir tık üstte, ben de asosyal olmayan yakışıklı sayılabilecek, başarılı birisiyim.

Sizce nerede yanlış yaptım?
Biraz daha düşünmesini mi beklemeliydim?
Sizce tekrar yazar mı?

Saygılar. ;)

Edit: Maddelerde tam hatırlamadığım, aklıma sonradan gelen yerleri düzenledim.

Edit2: Yazdıklarınızı okudum, harbiden batırdım haklısınız oğlum :) Pek kafamı çalıştıramadım heralde, bir yere davet edebilirdim oysa, bu kızı o kadar beklettim ondan sonra da batırdım her şeyi.

Sizce bu saatten sonra toparlayabilir miyim? tavsiyeniz olur mu? sildim zaten yazmaz daha :( Hoşlanmış olsa yazar belki anca

Edit3: Fikirlerinizi esirgemediğiniz için teşekkürler, rahatladım ve faydalı oldu benim için. Çok detaylı düşünemedim nedense açılırken, belki de kaybetmekten korktuğum için panik yaptım. Bundan sonra yazmayacağım ona malesef. Onun da yazacağını zannetmiyorum fakat yazarsa size de bildiririm. Hala daha gelen yorumları okur ve onaylarım. ;)

 
"bunu "çok sevme, aşık olma" gibi algılamamasını"

biri bana açılırken bu dili kullansa ben de sallamazdım. kıza açık açık "senden öyle çok hoşlandığım yok, bi şansımı deneyeyim bakalım düzgün biri gibisin" demişsin. büyük falso.
  • pitjantjatjara  (18.06.18 16:16:29) 
Kızın sana ilgisi olsaydı ne yazdığının çok önemi yok adım atardı. Boşa inada bindirme geç.


  • mahmut29  (18.06.18 16:17:37) 
muhabbeti cok ilerletmeden azcik "o" kisi oldugunu belli ettigin icin boyle yapiyo bence.
Test ediyo gibi geldi ya da hic istemiyor.
Ha soyle soyliyim ne kadar tipsiz olursa olsun bi erkek boyle yaklasmasi her kizin -sevgilisi yoksa eger- hosuna gider bence.

İyi niyetli olarak yaklasmissin ama o senin kadar ciddi degil heralde belki de baska hoslandigi birisi vardir bilemeyiz.
Hatan once arayi iyice isitip sonra dusuncelerini soylemek yerine acele etmende.
  • bugun hava gunluk gureslik  (18.06.18 16:17:56) 
* aradığım kriterlere uygun bir insan olduğunu ve bu yüzden yakından tanımak istediğimi''

bu lafı uygun bulmuyorum. aradığım kriter vs yanlış ifade etmişsin. cevap vereceğini sanmıyorum, seni geçiştiriyor. muhtemelen hiç cevap vermeyecek.
  • damla sakızlı dondurma  (18.06.18 16:19:42) 
Begenmemiş. Ya tip olarak beğenmemiştir ya da kendisinde gelecek görülemeyen yeterince zengin biri değilsindir


  • gölgede aynı  (18.06.18 16:23:29) 
hocam sözleşme de imzalatsaymışsın kıza. böyle ruhsuz bir açılım mı olur?

"bunu "çok sevme, aşık olma" gibi algılamamasını çünkü yakından tanımadığım birine derin duygular hissetmeyeceğimi"

kız yine iyi söylemiş.. Efendi gibi "ya seninle muhabbeet güzel gibi, görüşsek ya" deyip samimileşsen olurmuş. tam bir odun gibi davranmışsın, sonra da ezik gibi silmişsin. (özür dilerim ama görüntü böyle)
  • lcha  (18.06.18 16:23:46) 
Giriş yapmışsın, kız da olumlu gibi... Daha ne cevabı bekliyorsun?

Kızın sevdiği mekanlardan birine kahve/çay vs ne seviyorsa, içmeye çağır. Instagram'ını bir kaç yıldır takip ettiğine göre az-çok biliyorsundur. Belli bir mekanı yoksa, sen karar ver.


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.06.18 16:25:30) 
Çok fazla izdivaç repliği duymaktan oluyor bunlar. Böyle pat diye paragraflar yazacağınıza, azıcık muhabbeti ilerletip yüz yüze dışarıda vakit geçirmeyi teklif etseydiniz.
Biri bana "aradığım kriterlere uygun bir insan..." gibi bir cümle kursa bana ne senin aradığın kriterlerden derim açıkçası. Sanki sen yazmıyorsun da, o sana başvuruda bulunuyor gibi olmuş.
Zaten yazdıklarınızı görmüş ve açıp okumamış, bu da yanıt niteliğinde.
  • veritaslibertas  (18.06.18 16:28:25) 
Yanlis falan yok, kiz ilgilenmiyor seninle. Onundeki maclara bak. Ekmek cikmayacak.
Ama biraz amele gibi acilmissin. Cok klasik yani. Rahatsizlik verdiysem ozur dilerim falan. Asiri kibar olmaya calisma boyle.
Edit: Yanlis yok dedigim su saatten sonra yok yani.
  • stavro  (18.06.18 16:30:39 ~ 17:00:27) 
Bir de direkt yurume abi boyle. Kivanc Tatlitug falan degilsen olmaz bu sekilde. Bir yerden girmen lazim. Sonra yavastan yurursun.


  • stavro  (18.06.18 16:44:51) 
"hayır rahatsız olmadım, rahatsız olacağım bir şey yazmadın, ama çok şaşırdım" bunu olumlu ya da olumsuz olarak yorumlayamıyorum. elde yeterli veri yok.
"1-2 gün cevap vermedi, hatta okumadı bile." ghosting'e gidiyor iş. o sizi yok etmeden siz kaçmışsınız iyi olmuş. bir daha da arayıp sormayın. isterse o sizi bulur.

  • ganbatte  (18.06.18 16:46:50) 
Bu kadar aklı başında olup nası böyle hatalar yapabiliyosunuz ben de buna şaşırıyorum. Sen sadece açılmamışsın, merasim düzenlemişsin. Bu yaptığının üstüne beton döküp unutturman lazım. Kendini tiye mi alırsın artık bi şekilde o yazdıklarında ciddi olmadığını ona inandır.


  • IncredibleMau  (18.06.18 16:54:39) 
başka yerden ulaşma şansın varsa komple instagramını sil hemen ve ''geçen gece kafama esti ve instagram'ı komple kapattım artık. gün içerisinden sosya medya bombardımanı fazla gelmeye başladı artık'' gibi bir girizgah yapıp bir yerlere çağır.

silmişsin kızı ya :D o silme işini anca böyle kurtarabilirsin gibi geldi bana. o da bir şans işte. neyse bundan sonra top sende. kız demiş rahatsız olmadım diye.
  • air  (18.06.18 16:58:20) 
editine cevap;
Su saatten sonra kurtaramazsin. "merhabe mehpare hanim cok guzelsiniz tanismak isterim" diye giris yapan biyikli dayilar gibi yurumussun. Bu saatten sonra hicbir sey yazma artik. Yalan oldu o kiz. Instagramini silmene engellemene falan gerek yok, birak dursun donerse senindir. Donmez ama:)

  • stavro  (18.06.18 16:59:58) 
Çok resmi bir dille yaklaşmışsın.
Kız ile yeteri kadar samimiyet kurmadan açılmışsın.
Sonra kız sana, senin beklediğin ilgiyi vermeyince tribe girmişsin.
Bunun hıncını da ondan çıkarmışsın.

imdi yürek yırtılır.

Bu saatten sonra toparlamaya çalışma daha da batırırsın. Ben birinden hoşlanmış olsam, beni böyle konuştuğumuz bir ortamdan silse; "noluyor acaba?" derim.
  • kablelvuku  (18.06.18 17:05:47) 
@meyveli tartolet
yorumunu çok beğendim, kız evet biraz fazla güzel, yazanı da çoktur muhtemelen, ilgi budalası olabilir katılıyorum. Ben de bana cevap vermemesine kızdım asıl, hayır dese inanın silmezdim onu arkadaşlıktan, bugüne kadar çoğu post'umuzu karşılıklı olarak beğenmişiz hatta, ve gerçekten insan olarak sevdiğim birisiydi. Bana böyle saygısız davrandığı için üzüldüm gerçekten. İnsanlık ölmüş abi :(

  • saysomething  (18.06.18 17:08:05 ~ 17:14:12) 
Açıkçası bu açılma muhabbetinin instagram kanalı üzerinden dönmesi çok saçma.

Sonra sizin "seni seçtim pikaçu!" üslubunuz da yanlış. Ben seçilmem seçerim gibi olmuş.

Kız muhtemelen bu üslubunuzdan itilmiş ya da gerçekten de size karşı bir şey hissetmiyor.

Kızın size olumlu/olumsuz düzgün bir cevap vermemesi , 1-2 gün sonra dönmesi olgun olmadığını gösteriyor.

Sizin de tepki olsun diye onu instagramdan silmeniz ise ergence olmuş.

Bu saatten sonra bence bir şey olmaz olursa da saçma sapan bir ilişki olur.
  • Amaranta ursula  (18.06.18 17:09:02) 
Arkadaşlar yeterince analiz etmiş. Ben sadece tavsiye vereyim. Bir daha kimseye bu şekilde açılmayın. Zaten açılma diye bir şey yok. Açılmak çoğunlukla açık açık seni seviyorum diyememe korkusudur.


  • dissendium  (18.06.18 17:20:25) 
hscım kızın ilgisini çekmiyorsun. öyle olsaydı anasına sövseydin al beni al al derdi. ayrıca o ne öyle dötü kalkmasın diye içinden geçenleri yazmamışsın


  • gameofannen  (18.06.18 17:21:29) 
Bu isin raconu bu. Hoslanmadiysa cevap vermez, karsi taraf da anlamis olur. Cevap vermemesi cok ayip falan degil:D


  • stavro  (18.06.18 17:22:13) 
sana uslübun kötü demişler, değil.
hatun geç cevap yazmış, ergence
sen hemen silik atmışsın, ergence
  • marul hirsizi  (18.06.18 17:26:50) 
Üstteki yorumların tamamını okumadım.

Senin için ölüp bitmiyorum, aşık maşık değilim, olsan da olur olmasan da olur şeklinde yazman ölümcül bir hata +1000. Bana hoşlandığım erkek bile böyle açılsa anında soğuma gelir. Hani bak g.tün kalkmasın çok da lazım değilsin yanee der gibi olmuş. Höh.

Instagram’dan açılman (eğer 17 yaşından büyüksen) ikinci ölümcül hata. Kız sana kör kütük aşık değilse ya da 9/10’luk bir yakışıklılığın yoksa karşındaki kızın olumlu cevap verme ihtimali %0.002 falan.

Toparlayabilir miyim diye sormuşsun ama boşver artık. Uğraştıkça daha da komik duruma düşeceksin. Hani silmeseydin belki olurdu bir şansın diyeceğim ama yok ya yine olmazdı. Olacak olsa kız mesajına 2 gün sonra dönmezdi zaten.

En iyisi bu sayfayı kapat önüne bak. Genç adamsın, daha çok insan tanıyacaksın. Ama şöyle düşünmeyi bir kenara bırakman lazım, ben senle ciddi düşünüyorum deyince kızlar kucağına atlamıyor otomatikman. Sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevmek zorunda değil. Keşke her şey bu kadar basit olsaydı, hoşlandığımız insanlar da default olarak bizden hoşlansalardı hemen ama yok öyle bir dünya.
  • i m cool with that  (18.06.18 17:38:49 ~ 17:39:34) 
Girişin hatalı olmuş. Onu unutturup yeni bir giriş yapmalısın. Yaşadıklarını kendi yaşadığım bir olaya benzettim. Ünivde hoşlandığım kıza mesajla açılırken galiba senden hoşlanıyorum/seviyorum gibi bir şey yazdım. O da ben sana güvenmiyorum sevginin bile GALİBA ile ifade ediyorsun gibi bir şeyler yazdı.


  • valarmurgulis  (18.06.18 17:51:05) 
yapılmaması gereken ne varsa yapmışsın. "seni çok sevmiyorum ama yine de tanımak istiyorum" oldukça itici. ciddi düşünmek nedir ayrıca o da ayrı saçmalık. napıyonuz olm ciddi ilişkide, protonları mı çarpıştırıyonuz. en nihayetinde uyurken osuracaksın işte kızın yanında ne ciddiyeti...

bu saatten sonra bitmiş zaten o iş, hani belki tüm instagramı kapatıp "ya insta'dan sıkıldım da kapadım, sana da haber vereyim buradan iletişiriz belkim" diyip yürüyebilirisin. yerse ya da yemiş gibi yaparsa şanslısın ama çok zor ihtimal.
  • hosein  (18.06.18 17:58:37) 
eksileri yukarıda belirtmişler, biraz elinize yüzünüze bulaştırmışsınız gibi. istemem yan cebime koy muamelesi yapmışsınız karşı tarafa, ayrıca instagram'dan açılmak yerine telefonu deneseymişsiniz en azından. instagram hikayelerine yazmayın artık. :) telefon numarasını isteyin direkt, vermezse bi daha yazmazsınız olur biter. numarası varsa, telefondan yazıp bir gün buluşmak istediğinizi söyleyin, kafanızdaki plan doğrultusunda.


  • nice tnetennba  (18.06.18 18:01:09) 
kizlar zaten hep sasiriyor.

kaybettin ama olsun. siradaki adaya gec. bunda yaptigin hatalari yenisinde yapmazsin.

ayrica cok bos isler bunlar.
  • tomcruise  (18.06.18 18:46:56) 
pitjantjatjara + 1

Bu acilma biraz kendini koruma aciklamasi gibi olmus. Yani, "Hadi gel benimle ol" gibi degil de, "Reddedersen, ki bir ihtimal de oyle olacak, cok da olmem, uzulmem, ayip olmaz" tarzi bir girisim olmus. Bunun yanlisligi da surada, daha iliskinin basinda kendini korumak icin boyle bir duvar oren biriyle birlikte olmak istemezdim. Iliskinin basinin tutkulu, heyecanli, tatli telasli, vb. olmasini beklerim; yani, kelime kelime degil de, "Haydi, elini ver, biz olalim. Cok guzel olacak" tarzi bir heyecan ve aciklik beklerim. Bu da biraz kendini riske acmaktan, kirilganligini karsindakinin ellerine vermekten geciyor. Yani, kendini kozasindan cikarmaktan korkan biri icin ben neden adim atayim. Sen kendini teslim etmeden baska birinin kendini sana teslim etmesini isteyemezsin ki. Daha dogrusu ben beklemem en azindan. Korunakli korunakli iliski yasanmaz ki. Haliyle, cevap vermemesi normal. Acikcasi, hoslansam bile bu sekilde sogurdum.

Ustune bir de gurur yapip "Kedi uzanamadigi cigere mundar der" hesabi cikarmalar, bloklamalar falan. Hem "Cok da onemli degilsin" icerikli bir teklif yapip hem de "Acimadi kii, acimadi kii" hesabi gururlar, tripler olunca kiz haliyle daha da bir sey soylemeyecek. Bir de senin gonlunu mu alsin. Su andan sonra tabii ki yazmayacak. Siz gurur yapiyorsaniz, onun da gurur yapar.

Kizin gonlu var midir, yok mudur, bilmiyorum ama acik ve tutkulu olmadiginiz surece sizi kabul etme durumu olmamasi normal zaten. Bir sey yapacaksaniz, yuz yuze yapmaniz daha uygun.

Bir kadin olarak bu sekilde bir erkege acilsam "Madem bir yanlis yaptim, bari onu dogru yapayim. Ondan sonra da ne oluyorsa olsun" diyerek gider yuzyuze "Korktum ve panik yaptim ama simdi karsindayim. Seninle mutlu olmak, seni mutlu etmek istiyorum" derim. Hayallerimden bahsederim, o hayalleri birlikte nasil gerceklestirebilecegimizden, birlikte nasil hayal kuracagimizdan bahsederim. Zaten en en kotu ihtimalle bir daha gorusmeyecegim bir insansa, her turlu rezil olsam veya poposu arsa kalksa ne olur.
  • aychovsky  (18.06.18 19:45:58 ~ 19:54:18) 
kız kriterine uygun birini değil aşkı arıyodur
ondan yazmamıştır

  • lost aci soyler  (18.06.18 20:17:36) 
şu cümleyi keşke kurmasaymışsın. "bunu "çok sevme, aşık olma" gibi algılamamasını çünkü yakından tanımadığım birine derin duygular hissetmeyeceğimi" ve en sonda "rahatsızlık verdiysem özür dilerim" demeyecektin. çok ezikce duruyor. bunu bazen ben de yapıyorum yalan yok ama sen kibar ve beyefendi gibi hissediyorsun kız seni ezik görüyor. biraz daha baskın davranmalıydın sanki.

kız sana 1 ayda cevap vermese cool davranıp hayatına devam edecektin. kızın yaptığı çok ayıp tabi ama kızların çoğu böyle gerçekten. kızı silip engellemek çok çocukca. bir de kızla az çok muhabbetin var. yazık olmuş. bu ilişkiden birşey olmaz artık. yoluna bak.
  • false pretension  (18.06.18 20:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.