[]

çalışmanın asıl amacı para kazanmak mıdır?

Daha farklı sorayım,


Prestijli bir iş ve ünvana sahip olmak mı yoksa aynı parayı kazanıp evden pijamalarla çalışmak mı sizce?

birinde bakkal çakkal oo bilmemne beyfendi çekerken diğer türlü ''geldi yine tipini sevdiğimin '' çekiyorlar (bakkal çakkalı dürümcü, manav, rentacarcı olarak değiştirebilirsiniz, possibilities are limitless.

 
haz almak. kendini geliştirmek. tutkuyla bağlandığın işi yapmak.


  • MaNOfTheYear  (14.06.18 23:04:51) 
evden pijamalarla çalışmak da her zaman çok iyi bir şey değil de vurgulamak istediğin farklı ona göre cevap vereyim. rahat mı saygı görmek mi diyorsun? bunlar boş bence. rahat da çok iyi değil. önemli olan arkadaşın dediği gibi kendine anlam katacak, zevk aldığın işi yapabilmek benim için.

türkiye'de bu pek mümkün değil. türkiyede çalışmak dedikodu, kayırmacılık, anlamsız işler, etikete bakmalar vs.
  • forlife  (14.06.18 23:12:45) 
Prestij değil ama yaptığın işten tatmin olmak ve zevkle yapmak önemli. Para elbette en büyük motivasyon ama sevmeden çoğu iş yapılmaz.


  • bos gezenin bos ustasi  (15.06.18 00:07:49) 
para ile ilgisi yok. bir çok kişi çok çobandan daha az paraya çalışıyor sırf prestijli vb. bir iş diye.


  • nedendir bilinmez  (15.06.18 00:28:30) 
Evden çalışıyorum ama pijamalarla çalışmıyorum.

Yaptığım işe duyduğum saygı çalışırken pijama giymemi engelliyor.
  • hayirsiz  (15.06.18 00:45:33 ~ 00:46:08) 
Cogu insan icin evet.
Ender sayida insan icin ise bir ise yarama ihtiyacinin tatmin edilmesi. Bir ise yariyor olma, basarili olma hissi insanda farkli turde bir haz uyandirir ve yasama baglar.

  • perfectum  (15.06.18 03:59:36 ~ 04:02:42) 
Sadece para kazanmak için çalışılmaz. Ise gitmek gelmek bile hayatı planlayıp yoluna sokmakta yardımcı. Başka insanlarla tanışma ve onlardan bir şey öğrenme, günü toplum içinde geçirme gibi yönleri var.

Bir ise yarama duygusu, tatminkarlik gibi faktörler de cabası.
  • dahinnotha  (15.06.18 06:58:18) 
Vakit geçsin diye çalışıyorum ben. Başarılı olmayı da seviyorum. Başarılı olmanın metriği de benim için para. Dolayısıyla vakit geçsin diye yaptığım işi maksimum başarıya ulaştıracak şekilde çalıştırıyorum, o da daha çok para kazancı demek oluyor. Ne iş yaptığımı umursamıyorum, bakkal ya da taksici de olabilirim. Sonuçta maaşlı çalıştığın sürece birilerinin kölesisin, artislik yapmaya gerek yok.


  • roket adam  (16.06.18 01:00:05) 
Bizim gibi ortadoğu topĺumlarinda prestijin neredeyse tek ölçütü para. Dolayısıyla evet, paranın yüksek olduğu işi tercih ederim ben şahsen.
Öğretmen olsanız mesala, bizde sözde prestijlidir. Biyik altından herkes (ondan fazla kazanan) ezikler.
Yani prof dr olup 15k kazanmak mi, oto galeri bayi sahibi olup ayda 40k kâr yapmak mı derseniz, prestij acısından ülkemizde oto bayi derim.
  • retiredcolonel  (16.06.18 01:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.