[]

Amerika'ya yerlesme şansınız olsa

Bir şekilde böyle bir şansınız olsa ne düşünür nasıl hareket ederdiniz ?
Etrafımdaki insanlar bu fırsat kaçmaz mantığında, ve bu durum beni çok şaşırtıyor.

Oradaki ekonomik durumunuzun cok da iyi olmayacağı varsayımı altında cevap verirseniz sevinirim.

 
tr deki ekonomik durumuna göre değişir.


  • oscar  (03.06.18 01:40:15) 
amerika kitasinda bir suru ulke var. abd'yi sordugunu varsayiyorum.

giderdim. ama beni 5 parasiz bir sekilde kuzey kalifarniya'ya atin lutfen. orada bi ise yarayacagimi dusunuyorum.
  • tomcruise  (03.06.18 01:44:24) 
hayatını yurtdışında yaşama fikri üzerine inşa etmiş ve 24 yaşında hala bunu isteyen birisi olarak ben abd'ye yerleşmezdim. sevmiyorum o ülkeyi. çok varlıklı değilsen falan da şartlar açısından abartılmış bir balon olduğunu düşünüyorum. en başta sosyal devlet değil. çalışma şartları konusunda avrupa'ya gıpta eden, tatilleri duyunca "nasıl yaa o kadar tatil mi yapıyorsunuz?" diyen insanların ülkesi. abd reklam ve propaganda işini iyi beceriyor ama varlıklı veya özel olmayan bir yabancının iliğini kemiğini sömüren bir ülke.

almanya falan deseler arkama bakmadan koşarım da affedersin sokayım amerika'ya. ben gitmezdim. ha öğrenciyimdir, bi' program için belirli bir süreliğine gidiyorumdur, o zaman seve seve giderim ama yerleşmek ve yaşamak için hiç işim olmaz.
  • der meister  (03.06.18 01:47:15) 
birçok kişi gidip sonra ayakları kıçına çarpa çarpa türkiye'ye geri dönmek zorunda kalıyor. öyle her şey uzaktan göründüğü gibi değil demek ki. ekonomik anlamda zorlukları olduğundan 2 işte çalıştıklarından bahsediyorlar. tabi bu şansı yaver gitmeyenler. gidip mutlu olanlar da elbet vardır ama ben ülkemde kalmayı tercih ederim şuanda. en azından bildiğimiz yerden sorsunlar. ki çoğu zaman sinirleniyor da olsam türkiye'mi seviyorum

ama soruyu amerika değil de mesela isviçre, norveç filan gibi değiştirirsek düşüncelerim bir tık daha olumluya kayardı. abd'yi sevmiyorum.
  • ssiradanbirigibi  (03.06.18 01:48:42 ~ 01:53:47) 
Amerikan sağlık sistemi diye bir şey var, ben ilk öğrendiğimde şaka mı bu, mültecileri korkutmak için trollük mü diye uzunca bir süre araştırmıştım, maalesef gerçekmiş. Bir de dünyanın öteki ucu ya, zamanında bir duyurum vardı www.eksiduyuru.com
bulunulan şartlara göre ve kişiden kişiye değişir elbette, bir çok avantajı da vardır tabii, bunlar benim için abdyi sonlara yazmak için yeter de artar

  • neverletyougodown  (03.06.18 01:50:54) 
Durmaz giderdim, zaten gidiyorum. abd'ye yatmaya, devlet yardımıyla geçinmeye gelirseniz hüsrana uğrarsınız ama. Ekonomik başarısını sert rekabete borçlu bir ülkeye geliyorsunuz, köpek gibi çalışacaksınız. boşuna kişi başı gelir 60 bin doları geçmedi bu ülkede. bilginin, hünerin ve hırsın ülkesi abd.


  • slhmlr  (03.06.18 01:52:49) 
@tomcruise, evet USA hatta direkt Michigan veya Kuzey Carolina'yı soruyorum eyalet olarak da.

@neverletyougodown sizin duyuruda sorduklarınıza benzer sorular aslında bendekiler de, acaba ben mi çok yanlış bir yerden bakıyorum olaya onu anlamaya çalışıyorum.

ve @der meister evet, almanya olsa ben de arkama bakmadan koşar giderim herhalde.
  • yaraticinick  (03.06.18 02:00:42) 
Bayağı uzun bir cevap yazmıştım ama yanıt verme sorunu oluştu. Kısaca şunu yazayım. Eğer yeşil kart sahibiysem direkt iş kurardım. Eğitime bu saatten sonra vakit harcamazdım. Sevdiğim biri karşıma çıkarsa da evlenirdim. Kendi işini dünyanın neresinde kurarsan kur, kazanan yüzde 90 sen olursun. Patronlar kazanır, çalışanlar sıradan bir şekilde yaşamaya devam eder.


  • dissendium  (03.06.18 02:02:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.